BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Combina MF Beta 7360 PLI pentru contractori şi fermieri

Publicat: 18 august 2020 - 11:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Sectorul prestărilor de servicii în agricultură este slab dezvoltat. Mulţi fermieri vor "să le facă ei pe toate", dar pentru unele lucrări agricole este nevoie de profesionişti.

Un astfel de "contractor", cu o combină Massey Ferguson, am întâlnit la lucru într-un lan de grâu, pe dealurile de la graniţa judeţelor Alba şi Mureş. Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu şi Graţian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am şi ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, judeţul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numeşte Colina - de la zona unde activăm şi Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

 Ionut Socaciu si Gratian Stefanut Combina Massey F_b

Ionuţ Socaciu (dr.) şi Graţian Ştefănuţ (stg.)

Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI, ideală pentru zonele în pantă


Cei doi asociaţi sunt absolvenţi ai USAMV Cluj, Facultatea de Agricultură, specializarea Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industrie alimentară, au mai mulţi ani de experienţă în service-ul şi vânzarea de maşini agricole şi le este binecunoscută piaţa noastră de utilaje agricole, dar şi nevoile reale ale fermierilor.
Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost achiziţionată de la firma Tehnodiesel, cu care aceştia au o foarte bună colaborare şi unde Ionuţ Socaciu este brand Manager - Weidemann, la filiala din Cluj a companiei.

Alegerea combinei Massey Ferguson 7360 PLI a fost una relativ uşoară, având în vedere încrederea pe care aceştia o au în marcă, sprijnul de care s-au bucurat pe partea de finanţare de la Tehnodiesel, dar mai ales caracteristicile tehnice. „Este combina care se înclină cel mai mult pe pantă, atât transversal, cât şi longitudinal. Are un consum bun, 10-11 litri/ha, în funcţie şi de teren, cât de mare este panta şi bineînţeles că nu se iau în calcul întoarcerile la capete, combina măsoară doar consumul în timpul recoltării. Combina are tracţiune 4x4, dar o folosim numai dacă este pantă foarte mare şi teren ud", a spus Ionuţ Socaciu.

 combina massey ferguson 2_b

Întreţinere deloc costisitoare


Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent.
Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncţional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru.
„Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile şi întreţinerea curentă. Nu avem angajaţi, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreţinerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) şi întreţinerea zilnică în campanie - în fiecare dimineaţă combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

 combina massey ferguson 3_b

 

„Suntem la început, dar suntem serioşi"

 

Productivitatea medie este de 2,5 ha/oră şi depinde foarte mult de teren, dacă parcela este mare se lucrează mai cu spor. La o parcelă mică se pierde mult timp cu întoarcerile la capete. Anul acesta au fost multe ploi şi numai 5 zile bune de lucru (până în prima decadă a lunii iulie). „Am recoltat circa 100 ha de când am început campania. De obicei lucrăm cu fermele de lângă Cluj, dar la nevoie ne deplasăm pe distanţe mai mari, aşa cum am venit acum în Mureş. Suntem la început, dar suntem serioşi. Plata se face pe suprafaţă, dar pentru clienţi este foarte importantă calitatea: să nu fie pierderi şi să fie curat grâul", mărturiseşte Ionuţ Socaciu.

Au ales să facă o firmă de prestări servicii luând modelul din Occident, unde foarte mulţi fermieri nu îşi permit să cumpere o combină şi nici nu au timp. „Un fermier care are 100 ha cu cereale şi o fermă de vaci de lapte nu poate să investească într-o combină şi nici nu are timpul necesar pentru a lucra pe combină. Se concentrează pe lucru în fermă, la vaci. Noi venim în sprijinul acestor fermieri. În zonă mai sunt câteva firme de prestări de servicii, dar noi putem spune că avem combina cea mai performantă", afirmă Ionuţ Socaciu.

 

Clienţii sunt mulţumiţi

Ionut Socaciu ok_bAnul trecut au prins doar pe final campania de recoltat la păioase şi, în total, au reuşit să recolteze o suprafaţă de circa 700 ha (200 ha păioase, 100 ha floarea-soarelui şi 400 ha porumb). Clienţii de anul trecut au fost foarte mulţumiţi şi anul acesta s-au înmulţit. Cel mai mult apreciază faptul că pierderile sunt reduse. "Ne ajută foarte mult faptul că toate reglajele se fac din cabină: deschiderea la sită, distanţa între bătători şi contrabătători etc. De obicei facem minim trei reglaje în timpul zilei, depinde de condiţiile din teren şi de mărimea şi uniformitatea parcelelor. Pe oriunde am fost, la orice fermă am intrat, am fost foarte apreciaţi datorită pierderilor minime, avantaj asigurat în special de sistemul automat de reglare în pantă al combinei. Cel mai mult ne bucurăm atunci când clienţii sunt mulţumiţi şi după ce plecăm de la ei din fermă ne sună şi ne spun că nu le vine să creadă că pierderile sunt atât de mici", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

 

VIITORUL TRACTOR VA FI TOT MASSEY FERGUSON


Ionuţ Socaciu şi Graţian Ştefănuţ au în arendă 60 ha cultivate cu ovăz (25 ha), porumb (13 ha), floarea-soarelui (7 ha), iar restul fâneaţă şi toate echipamentele necesare: plug, semănătoare, disc, maşină de erbicidat, presă de balotat şi "un tractor Massey Ferguson 8130, un tractor robust, cu un motor ireproşabil. În viitor ne dorim să achiziţionăm mai multe echipamente noi şi un tractor nou. Suntem foarte mulţumiţi de colaborarea cu Tehnodiesel, este o firmă serioasă şi următorul nostru tractor va fi cu siguranţă un Massey Ferguson din seria 5.700, 7.700 sau poate modelul 6.700, care este la ora actuală tractorul cu raza cea mai mică de virare", afirmă Ionuţ Socaciu.

DATE DE CONTACT

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanţii companiei.
• Dudeştii Noi, jud. Timiş - tel. 0256378003
• Bonţida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

un reportaj de
GHEORGHE GHIŞE

Vizualizat: 1339 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?