Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Combina Fendt IDEAL 10 - un nou maxim de putere şi operare fără volan

Publicat: 22 august 2019 - 23:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Lansată pentru prima dată la Agritechnica 2017, combina Fendt IDEAL şi-a dovedit puterea sa în Europa şi acum în cel de-al doilea sezon de recoltat.

 

Pentru piaţa europeană, seria mare de combine va fi extinsă, pentru a include un nou model de top, cu o putere de 790 CP. Combina Fendt IDEAL este dotată acum şi cu sistemul de direcţie fără volan IDEALDrive.

În America de Sud, Fendt Ideal a fost prezentată la Agrishow (Brazilia) în acest an, iar în septembrie 2019 primele combine Ideal vor fi livrate clienţilor de acolo.
Seria de combine de mare putere Fendt IDEAL va avea un model de vârf, noul Fendt IDEAL 10, echipat cu un motor MAN de 16,2 litri, care oferă un maxim de putere de 790 CP şi respectă standardul european de emisii, stadiul V.
Fendt IDEAL 10 are un nou sistem de curăţare şi separatorul Dual Helix, dotări care şi-au dovedit eficienţa la modelele Fendt IDEAL 8 şi Fendt IDEAL 9. Această combinaţie de treierat creşte productivitatea şi, în plus, sporeşte calitatea cerealelor şi înregistrează cele mai mici pierderi la recoltare.

Combina Fendt IDEAL 10_b

Sistemul de direcţie Fendt IDEALDrive

Cu Fendt IDEAL 10, constructorul german introduce prima combină standard din Europa care este operată complet fără volan. Cu sistemul de direcţie Fendt IdealDrive, maşina este controlată proporţional prin mişcarea unui joystick aflat pe partea stângă, care are aceleaşi funcţii ca şi joystick-ul de pe cotiera din dreapta. Pentru un acces facil la scaunul operatorului, cotiera din stânga poate fi pliată în sus.

Combina Fendt IDEAL 10_b
Sistemul de direcţie Fendt IdealDrive va fi disponibil exclusiv pe combinele Fendt IDEAL. Fendt IdealDrive oferă cea mai bună vedere a ataşamentelor de treierat faţă şi oferă o imagine de ansamblu perfectă, chiar şi pe drum. Sistemul unic Fendt IdealDrive respectă toate reglementările europene privind vehiculele şi traficul.
În America de Nord şi Brazilia, noua serie de combine AGCO este disponibilă exclusiv ca Fendt IDEAL. Fendt IDEAL 10 poate fi comandată începând din iulie 2020 şi va fi livrată pentru campania de recoltare din 2021.


Premiul Platinum A'Design

A design Platinum_b

La sfârşitul lunii iunie a.c., reprezentanţii Fendt au primit premiul Platinum A'Design la categoria „Agricultură, horticultură şi pescuit”. Designul atractiv al combinei Fendt IDEAL a făcut-o să iasă în evidenţă faţă de toţi ceilalţi candidaţi prezenţi din 106 de ţări şi a impresionat juriul format dintr-un grup internaţional de experţi.
Combina Ideal a fost proiectată integral, de la zero, de către o echipă globală, intercontinentală, şi marea lor provocare a fost aceea de a satisface nevoile diferitor categorii de clienţi şi condiţiile de recoltare. Mecanismul de treierare şi sistemul de curăţare au fost proiectate de firma daneză Randers, sistemul TrackRide a fost conceput în Jackson (SUA). Toate echipamentele electronice au fost dezvoltate în Marktoberdorf (Bavaria, Germania).
Premiul A'Design este cea mai mare competiţie internaţională de design din lume, cu o serie de categorii de design, inclusiv arhitectură, echipamente industriale şi de proiectare a vehiculelor. Juriul, format din experţi internaţionali, designeri, oameni de ştiinţă, agenţii de presă şi antreprenori cu experienţă, acordă premii Platinum, Aur, Argint, Bronz şi Fier în diferite sectoare de activitate, în fiecare an.
"Suntem încântaţi să primim premiul Platinum A'Design pentru marea combină Fendt IDEAL. Acest premiu confirmă ceea ce ştiam deja - că acest proiect are un rol important în dezvoltarea de noi maşini. Fendt IDEAL este o combinaţie unică de inovaţie în tehnologie şi design, care a fost foarte bine primită de clienţii noştri. Datorită culorii «graphite», ca o caracteristică de design, Fendt IDEAL are o valoare de recunoaştere deosebit de mare în cadrul industriei", a declarat Roland Schmidt, vicepreşedinte Fendt Marketing, la ceremonia de gală de la Teatro Sociale Como (Italia).

 

Inovaţii FENDT la tractoarele mari

Din 2014, atunci când a fost prezentat pentru prima dată la castelul Neuschwanstein, Fendt 1000 Vario a încântat clienţii din întreaga lume. Aproximativ 2.000 de utilaje din această serie au fost deja livrate în 40 de ţări, peste jumătate în afara Europei şi aproximativ 300 de unităţi în Germania.
Fendt aduce un pachet de noi dotări pentru seria 1000 Vario. Pentru mai multă siguranţă şi confort în muncă, Fendt oferă opţiunea de oglinzi retrovizoare reglabile electric. Oglinzile telescopice oferă operatorilor o vedere deosebit de bună chiar şi când există ataşamente mari, precum şi în spaţii înguste sau în curbe dificile. Luminile de poziţie sunt, de asemenea, ataşate la carcasa oglinzilor, pentru conducere sigură în traficul rutier. Pentru o vizibilitate cât mai bună şi confort în toate condiţiile meteorologice, oglinzile sunt încălzite şi pot fi controlate cu uşurinţă prin intermediul terminalului din cabină. Legislaţia europeană privind crearea unei vizibilităţi mai mari pentru toţi participanţii la trafic este respectată datorită reflectoarelor suplimentare, luminilor de avarie şi semnelor de avertizare.
Pentru protecţie împotriva furtului maşinii sau a combustibilului şi împotriva accesului neautorizat la motor, puteţi opta acum pentru cheia codată electronic, pentru uşă, sistem de aprindere, capotă şi rezervor diesel.
Fendt 1000 Vario vine cu un pachet opţional radio/audio şi cu un sistem de sunet 4.1, inclusiv subwoofere şi sistem handsfree.

Respectă toate standardele privind emisiile

Fendt 1000 Vario va fi disponibil în diferite regiuni ale lumii, cu reglementări diferite privind emisiile de gaze. În UE este respectat standardul european de emisii etapa V şi sunt respectate toate celelalte standarde de emisii în vigoare în alte regiuni.
Tractoare cu şenile Fendt 900 Vario MT sunt acum mai uşor de utilizat cu ajutorul noului joystick cu mai multe opţiuni şi cu un terminal de 10,4". Noul joystick extinde posibilităţile de operare ale Fendt 900 Vario MT, astfel încât să poată fi programate şi secvenţe de lucru ale accesoriilor frontale. Există, de asemenea, două noi opţiuni de control pentru supapele hidraulice, oferind noi funcţii hidraulice. Noul joystick permite controlul şi reglarea vitezei, ceea ce face şi mai facil controlul maşinii.

Combina Fendt IDEAL 10_b

Combina Fendt IDEAL 10_b


Articol publicat în revista Ferma nr. 14/241 (ediţia 15-31 august 2019)

Vizualizat: 238 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?