Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Claas stabileşte un nou record mondial la cosit

Publicat: 27 iulie 2018 - 16:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Folosind o cositoare Disco 1100 RC, cu condiţioner, ataşată unui tractor Axion 880, Claas pretinde că a stabilit un nou record mondial pentru cantitatea cosită într-un interval de opt ore!

Claas-record-mondial-cosit-01_bEvenimentul a avut loc la începutul lunii, într-o fermă din Colorado (SUA). În cele opt ore, utilajul a cosit în total 141,1 hectare de lucernă cu un condiţionator cu role, având o productivitate medie de 5,24 tone de masă uscată la hectar. Potrivit reprezentanţilor Claas, recordul mondial anterior a fost depăşit cu mai mult de 40 hectare.

Rulând cu o viteză maximă de 30 km/h în câmp şi de peste 50 km/h la deplasarea între parcele, Tate Mesbergen (proprietarul exploataţiei) a cosit, în medie, 17,6 hectare pe oră, în timpul tentativei de doborâre a recordului mondial. „Nu toate câmpurile erau apropiate între ele, aşa că a fost o adevărată provocare să pliez rapid cositoarea în poziţia de transport şi să mă deplasez rapid pe drumuri”, a explicat fermierul american.

Cursă cu obstacole neprevăzute

Claas-record-mondial-cosit-02_bCondiţiile de lucru nu au fost însă cu totul ideale, după ce cu o zi înainte avusese loc o furtună însoţită de ploi torenţiale, cantitatea de precipitaţii atingând 12,7 mm. Aceasta înseamnă că subsolul, mai ales pe prima solă, a fost mult mai ud decât în mod obişnuit. Din această cauză, startul a fost amânat cu câteva ore. În plus, Tate a făcut şi două opriri neplanificate. Prima dintre acestea în timpul deplasării între primele două câmpuri, după ce a lovit o bucată de beton şi a trebuit să verifice dacă unitatea de cosire a fost avariată, iar a doua oprire a fost făcută pentru a verifica plierea corectă a cositorii Disco înainte de a fi transportată pe drum către ultima parcelă.

Recordul anterior a fost stabilit pe iarbă, nu pe lucernă, şi a fost utilizată o cositoare fără condiţionator. Claas va trimite documentele necesare către Guinness, astfel încât recordul să fie omologat oficial.

Claas-record-mondial-cosit-03_bClick pe poza pentru galerie!

Vizualizat: 1880 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?