Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Claas stabileşte un nou record mondial la cosit

Publicat: 27 iulie 2018 - 16:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Folosind o cositoare Disco 1100 RC, cu condiţioner, ataşată unui tractor Axion 880, Claas pretinde că a stabilit un nou record mondial pentru cantitatea cosită într-un interval de opt ore!

Claas-record-mondial-cosit-01_bEvenimentul a avut loc la începutul lunii, într-o fermă din Colorado (SUA). În cele opt ore, utilajul a cosit în total 141,1 hectare de lucernă cu un condiţionator cu role, având o productivitate medie de 5,24 tone de masă uscată la hectar. Potrivit reprezentanţilor Claas, recordul mondial anterior a fost depăşit cu mai mult de 40 hectare.

Rulând cu o viteză maximă de 30 km/h în câmp şi de peste 50 km/h la deplasarea între parcele, Tate Mesbergen (proprietarul exploataţiei) a cosit, în medie, 17,6 hectare pe oră, în timpul tentativei de doborâre a recordului mondial. „Nu toate câmpurile erau apropiate între ele, aşa că a fost o adevărată provocare să pliez rapid cositoarea în poziţia de transport şi să mă deplasez rapid pe drumuri”, a explicat fermierul american.

Cursă cu obstacole neprevăzute

Claas-record-mondial-cosit-02_bCondiţiile de lucru nu au fost însă cu totul ideale, după ce cu o zi înainte avusese loc o furtună însoţită de ploi torenţiale, cantitatea de precipitaţii atingând 12,7 mm. Aceasta înseamnă că subsolul, mai ales pe prima solă, a fost mult mai ud decât în mod obişnuit. Din această cauză, startul a fost amânat cu câteva ore. În plus, Tate a făcut şi două opriri neplanificate. Prima dintre acestea în timpul deplasării între primele două câmpuri, după ce a lovit o bucată de beton şi a trebuit să verifice dacă unitatea de cosire a fost avariată, iar a doua oprire a fost făcută pentru a verifica plierea corectă a cositorii Disco înainte de a fi transportată pe drum către ultima parcelă.

Recordul anterior a fost stabilit pe iarbă, nu pe lucernă, şi a fost utilizată o cositoare fără condiţionator. Claas va trimite documentele necesare către Guinness, astfel încât recordul să fie omologat oficial.

Claas-record-mondial-cosit-03_bClick pe poza pentru galerie!

Vizualizat: 2124 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?