Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Claas sporește calitatea recoltei

Publicat: 05 septembrie 2016 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Din 2017, producătorul de utilaje agricole Claas va comercializa în România noile modele de combine Tucano 560 și Lexion din seria 600. Pe lângă acestea, producătorul a adus îmbunătățiri hederelor Vario: lățimi mai mari de lucru și extinderea tubului de descărcare a cerealelor. Pe lângă  optimizarea sistemului de batozare, procesarea mai bună a paielor, puritatea materialului recoltat, combinele Claas vin și cu un plus de performanță și de confort al operatorului.

 

Click pe poza pentru galerie!

Pentru combina Tucano 560, Claas a ales același sistem APS Hybrid cu care este echipat și modelul precedent, Tucano 570. Acest mecanism combină sistemul tangențial de batozare APS cu sistemul de separare a boabelor reziduale Roto Plus, care asigură un randament ridicat și o manipulare foarte eficientă a paielor. „Principalul avantaj al acestui sistem este accelerarea materialului recoltat de la 3 m/s la 20 m/s înainte de a ajunge la cilindrul de batozare. Această viteză foarte mare produce forțe centrifuge puternice, care permit separarea optimă a boabelor în timpul procesului de batozare. Este garantat și un flux de material constant și rapid, chiar și în condiții dificile”, spune Gabriel Ristea, director de vânzări Claas România.

Datorită sistemului APS Hybrid, modelul Tucano 560 are un avantaj substanțial față de sistemele cu scuturători. „Rotorul unic, de dimensiuni mari, al sistemului de separare a boabelor reziduale Roto Plus, care are un diametru de 570 mm, produce forțe centrifuge mari chiar și la turații scăzute, asigurând o separare a boabelor reziduale extrem de eficientă. Sistemul de batozare APS și sistemul de separare a boabelor reziduale Roto Plus pot fi reglate independent unul față de celălalt, în funcție de condițiile meteorologice, de momentul zilei și de recoltă. Pentru procesarea delicată a paielor foarte uscate și fragile, recomandăm utilizarea unor turații scăzute ale rotorului. Pentru culturi verzi sau acoperite cu rouă, poate fi selectată o turație ridicată pentru a realiza rata de separare necesară”, a explicat Gabriel Ristea.

 

Combine cu Dynamic Cooling

Pentru motoarele cu puteri mari, Claas a dezvoltat sistemul Dynamic Cooling. „Sistemul de răcire integrat, amplasat în spatele motorului, reglează automat capacitatea de răcire în funcție de cerințele motorului, asigurând astfel un consum mic de carburant. Circuitul aerului, proiectat special, previne acumularea prafului. Răcitorul preia aerul de deasupra și îl distribuie în față, spre motor, precum și în părțile laterale, în sus și în jos. Prin combinarea acestuia cu un extractor automat de praf, intervalele de curățare pentru sistemul Dynamic Cooling sunt semnificativ mai mari”, spune Gabriel Ristea.

La combina Lexion 660 se remarcă particularitatea gestionării perfecte a paielor indiferent de condiții, datorită extinderii carcasei tocătorului de paie cu 50 mm. Are un diametru mai mare, iar materialul tocat poate fi accelerat, asigurându-se o distribuție mai bună. Noile modele Lexion 670, 660 și 650 sunt disponibile cu un împrăștietor radial nou, acționat mecanic, cu transmisia eficientă a puterii. „Noul împrăștietor radial este combinat cu capacitatea de a regla direcția de împrăștiere a paielor. Acesta corectează automat distribuția paielor în condiții adverse, cum ar fi vânt transversal sau recoltarea pe suprafețe înclinate”, a explicat Gabriel Ristea. 

După modelul Lexion 670, Claas oferă acum modelul Lexion 660 cu sistemul de șenile Terra Trac cu protecție pentru sol. 

 

Noile hedere Vario și tubul de descărcat 7XL

Pentru combina Lexion, Claas a creat headere Vario 1230 și 1080 cu lățimi mai mari de lucru și a modificat tubul de descărcare al buncărului de cereale pentru combine. Lungimea platformei port-cuțit a modelelor Vario 1230 și 1080 este complet reglabilă, poate fi extinsă de la 100 mm la 600 mm. Melcul și tamburul hederului sunt divizate și montate central. „Acest lucru garantează o funcționare silențioasă și stabilă, chiar și în condiții de lucru dificile, cu boabe umede sau de densitate mare sau în timpul recoltării dificile a rapiței”, a explicat Gabriel Ristea. 

Noul tub de descărcare al buncărului de cereale este special adaptat pentru hederul Vario 1230 al modelului Lexion 700. Tubul 7XL a fost reproiectat pe baza tubului de descărcare 4XL și este echipat cu o piesă de capăt rabatabilă. Această piesă de capăt are o lungime de 2,11 m și poate fi rabatată în unghi de 120 de grade pentru a putea fi transportată în spatele combinei de recoltat. Va fi disponibil pentru toate combinele noi de recoltat din gama Lexion 700 care sunt echipate cu un ansamblu de șenile Terra Trac și un buncăr de boabe ranforsat de 13.500 sau 11.000 litri. 

 

 

AUTO SLOPE - RECOLTARE FĂRĂ PIERDERI

Combinele Lexion din seria 600 sunt dotate cu sistemul Claas Auto Slope care garantează obținerea celor mai curate boabe și are pierderi minime pe teren accidentat. „Funcția Auto Slope controlează automat turația ventilatorului și reglează în mod continuu gradul de înclinare a combinei de recoltat pe teren. Astfel, jetul de aer este redus automat la deplasarea în rampă, pentru a preveni pierderile. Turația este sporită în timpul deplasării în pantă, pentru a asigura curățarea suficientă a boabelor”, a spus Gabriel Ristea. De asemenea, funcția Auto Cleaning asigură obținerea celor mai curate boabe posibil. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.15(176) 1 - 15 septembrie 2016

Vizualizat: 536 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!