Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Claas Lexion seria 700

Publicat: 08 decembrie 2010 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prezentarea noii serii de combine Claas Lexion 770 a avut loc la sfârşitul lunii septembrie, la Combinatul Agroindustrial Curtici. Din păcate, în zilele anterioare evenimentului a plouat, astfel că, în ciuda eforturilor gazdei evenimentului, Dimitrie Muscă, nu s-a putut ieşi în câmp pentru a vedea la lucru noile combine. Însă cei peste o sută de fermieri prezenţi au putut admira maşinile în curtea societăţii din Curtici.

Click pe poza pentru galerie!

În sală au avut loc prezentări susţinute de Luigi Radu (foto), reprezentantul firmei Claas pentru România şi Bulgaria, şi de către consultanţii tehnici ai firmei. Prezentarea a cuprins o descriere detaliată a noii serii de combine şi a tipurilor de hedere folosite.

„Firma Claas îşi adaptează gama constructivă la cerinţele şi pretenţiile clienţilor noştri, pentru că 60 la sută din inovaţiile pe care le aducem combinelor şi întregii game de utilaje le facem în urma experienţelor din teren, în întreaga lume, şi în urma cerinţelor care vin de la cei care le exploatează... La acest eveniment, pe lângă noua tehnică pe care o punem la dispoziţia fermierilor, am venit cu câteva elemente constructive noi.

Pe lângă o cabină mult mai confortabilă, mult mai ergonomică, echipată cu sisteme de urmărire şi de reglare a combinei în exploatare, oferim şi o gamă de motoare noi, puţin poluante care, chiar dacă dispun de puteri instalate mai mari, prin eficientizarea managementului motorului am reuşit să obţinem consumuri de carburanţi mai reduse.

Acest lucru a contribuit la îmbunătăţirea performanţelor combinelor şi a întrebuinţării în teritoriu. Oferim de asemenea o nouă gamă de anvelope, care sunt mai economice şi cu o suprafaţă de contact cu solul mai mare; acestea, pe lângă o protecţie mai bună a solului realizează şi un consum de carburant optim. Dacă la vremea respectivă (n.r. când aceste combine au fost lansate) cea mai mare combină avea 320-340 CP, azi motoarele care le echipează ajung la 600 CP”, a explicat Luigi Radu.

După prezentarea teoretică a urmat vizionarea şi detalierea elementelor constructive ale combinelor şi hederelor pe platforma din interiorul societăţii. Astfel, pe rând, fiecare combină a fost înconjurată de către cei prezenţi şi, cu motorul pornit, cu hederul ridicat sau rabatat, a fost studiat cu atenţie fiecare detaliu tehnic.

Au fost prezentate combine din seria Lexion 600, Lexion 670 şi Lexion 570, precum şi hederele SunSpeed şi ConSpeed. La fiecare combină au oferit detalii consultanţii şi specialiştii firmei Agrocomerţ Holding SA, reprezentantul exclusiv al Claas în România.


Detalii tehnice

Cabina noii combine asigură o mai bună vizibilitate, fiind mai lată şi mai joasă. De asemenea este mai spaţioasă şi asigură o eficientizare a muncii combinierului. Integrat în pupitrul de comandă este sistemul de operare şi control „Easy”. În cotieră este încorporată maneta multifuncţională, uşor de manevrat. De la aceasta pot fi reglate numeroase funcţii ale combinei, sistemele de ghidaj, hederul şi descărcarea buncărului.

„Cruise Pilot” asigură un control automat al vitezei, adaptarea la teren şi consumul de combustibil.
Prin sistemul „Cemos”, maşina practic gândeşte pentru fermier, pentru că realizează optimizarea modului de lucru, automat sau manual.

Aparatul de treierat. Seria de combine Lexion 700 este dotată cu sistemul de treierat APS (pre-accelerare) Hybrid cu doi rotori (445 mm diametru şi 4,2 m lungime) care dezvoltă o forţă centrifugă mare şi o suprafaţă mare de separare. Aparatul de treierat APS creşte performanţa cu până la 20%. Prin reductorul de tobă se reglează/adaptează turaţia şi astfel creşte calitatea materialului treierat.

Modelele Lexion 620-670 standard sunt echipate cu un sistem de curăţare cu două ventilatoare pe subplanul înclinat. Modelele din gama Lexion 740-770 dispun de sistemul Jet Stream.

Buncărul pentru boabe are capacitate mare, de 12.000 de litri la modelul Lexion 770. Cele cinci tipuri de tuburi de descărcare sunt construite pentru descărcarea rapidă. Debitul de descărcare poate ajunge până la 110 litri/secundă.

Hederele - astăzi se pot livra hedere pentru cele mai diverse cerinţe, echipate cu cuţite pentru porumb, păioase şi rapiţă, normale sau rabatabile, cu lăţimi de lucru de la 5,4 la 12 metri. Au fost prezentate hederele standard, Vario şi cele speciale: ConSpeed, SunSpeed şi MaxFlex. Noutatea absolută este hederul Maxflo de 12 metri.

Hederul ConSpeed este deja de nouă ani pe piaţă, fiind acum disponibil cu două tipuri de valţuri de tragere: conice şi liniare. La hederul ConSpeed Conic s-au scos lanţurile a căror întreţinere era greoaie şi s-au introdus arborii cardanici.

Tocătorul are două cuţite. Nu necesită întreţinere zilnică, ghidajele lanţurilor de tragere se sprijină pe lagăre de plastic, cu întindere automată. Hederul ConSpeed Linear, cu 6 sau 8 rânduri, poate fi rabatabil sau fix. Dispune de cutie de viteză pentru angrenare, complet închisă. Sistemul Auto Pilot este prezent la ambele variante. Auto Pilot Contour II permite reglarea şi copierea, în plan lateral, a conturului solului.

SunSpeed, hederul pentru floarea soarelui, este construit special pentru recoltarea fără pierderi a capitulelor. Valţul de tragere este sincron cu viteza de înaintare şi are loc tăierea la nivelul deflectorului. Deoarece numai capitulele de floarea soarelui sunt batozate, materialul rezultat este mult mai curat şi, în acelaşi timp, se reduce consumul de combustibil.

Sistemul „Telematics” este practic oglinda prestaţiei combinei; toate informaţiile tehnice sunt transmise centrului de control şi pot fi preluate şi vizualizate prin internet de către proprietar, în orice moment, indiferent de locaţia acestuia. Zilnic poate primi prin email un raport de analiză a timpului de lucru şi a principalilor parametri ai combinei.

Este astfel posibil un „management al recoltării”, prin realizarea hărţii câmpului, dar şi urmărirea activităţii zilnice a fiecărei combine în parte. Se poate face analiza timpului de operare a combinei, timp de lucru efectiv, durata descărcărilor, timpul de oprire cu buncărul plin, timpul de întoarceri etc.

Cauciucurile acestei noi serii de combine au suprafaţa de contact mai mare, iar opţional pot fi echipate cu şenile Terra Trac.

Sistemul de iluminare performant permite recoltarea pe timp de noapte şi vizibilitate la toate părţile active ale combinei.

Gresoarele sunt mai accesibile; s-a introdus şi un sistem de gresare central. Schimb la uleiul hidraulic se face la o mie de ore de funcţionare.

O prezentare video a noii combine Lexion seria 700 poate fi urmărită şi pe site-ul: http://app.claas.com/lexion2011/ro/

Vizualizat: 932 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?