Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CLAAS LEXION 6000/5000 - performanţă fără egal

Publicat: 23 august 2019 - 12:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Sistemul de treierat APS SYNFLOW WALKER, care va echipa de acum seriile 6000 şi 5000 de combine Claas Lexion, stabileşte noi standarde pentru performanţele de treierat şi de separare ale combinelor de recoltat cu scuturători.

CLAAS a lansat noua generaţie de combine la Crucheray (Franţa) la mijlocul lunii iulie a.c., în cadrul unei conferinţe internaţionale de presă.

CLAAS LEXION 6000/5000 - performanţă fără egalClick pe poza pentru galerie!

APS SYNFLOW WALKER - adaptabil pentru toate culturile

Sistemul de treierat complet nou este alcătuit dintr-un pre-accelerator de 450 mm, un bătător de 755 mm cu zece bare raşpel şi o tobă de separare suplimentară, cu diametrul de 600 mm, montată în faţa rotorului. Lăţimea unităţii de treierat este de 1.700 mm pentru modelele din gama 6000, respectiv de 1.420 mm pentru modelele din seria 5000. Diametrul mare face ca unghiurile de contact să fie de 132o (bătător) şi de 116o (tobă de separare). Aceste caracteristici, împreună cu sincronizarea turaţiilor, permit un flux de material recoltat drept, lin şi economic. Astfel, suprafeţele active de separare măsoară 3,18 mp, respectiv 2,66 mp.
Pentru adaptarea rapidă la toate tipurile de culturi şi la variate condiţii de lucru, toate segmentele contrabătătorului pot fi reglate hidraulic şi în paralel cu sistemul CEBIS. Un dispozitiv de protecţie la suprasarcină protejează împotriva blocajelor. Bara contrabătătorului poate pivota în fluxul de material recoltat, în faţa bătătorului, ceea ce permite controlarea extrem de precisă a agresivităţii unităţii, de exemplu pentru decorticarea orzului. La fel ca şi în cazul tuturor celorlalţi parametri ai sistemului de treierat, comenzile pentru bara contrabătătorului sunt integrate în Cemos Automatic. Toate segmentele contrabătătorului pot fi accesate din lateral şi pot fi înlocuite cu uşurinţă. Cu turaţii cuprinse între 160 şi 920 rpm, APS SYNFLOW WALKER este potrivit pentru toate culturile.
Separarea secundară este efectuată de şase scuturători în cazul modelelor din gama Lexion 6000, respectiv de cinci scuturători pentru gama Lexion 5000, toate scuturătorile au aceeaşi lungime de 3.800 mm. Suprafeţele scuturătorilor sunt 6,46 mp, respectiv 5,40 mp.

Curăţarea JET STREAM şi noul QUANTIMETER

Noile modele cu scuturători sunt echipate cu sistemul de curăţare JET STREAM, cunoscut deja de la combinele de recoltat hibride Lexion. Sistemul lucrează cu şase sau opt turbine de ventilaţie, în funcţie de model. O treaptă de cădere cu ventilaţie dublă asigură pre-curăţarea intensă. Canalul lung de compensare asigură un flux de aer puternic către site. Sitele şi turbinele sunt reglate electric din cabină. Cu ajutorul funcţiei 3D, sistemul de curăţare poate compensa activ pe pante cu o înclinare de până la 20%.
Noul QUANTIMETER lucrează împreună cu o placă de impact la punctul de livrare al elevatorului de boabe şi măsoară randamentul (producţia/ha) fără a fi necesară greutatea a 1000 de boabe. În fiecare an este necesar un singur proces de calibrare pentru fiecare tip de recoltă, acesta putând fi efectuat confortabil din cabină. Deoarece diferiţii factori de calibrare pentru variate recolte pot fi memoraţi cu uşurinţă, schimbarea tipului de recoltă poate fi efectuată rapid.

Operare intuitivă şi confortabilă

Noul design al cabinei Lexion asigură operatorului un loc de muncă modern, cu mai mult spaţiu şi cu izolaţie fonică îmbunătăţită. Conceptul clar de operare cu ajutorul terminalului CEBIS permite operarea utilajului în mod intuitiv. Cele mai importante funcţii sunt integrate în cotieră. Cotiera şi terminalul CEBIS pot fi configurate independent pentru a satisface nevoile de lucru şi de confort ale operatorului. Pentru o vizibilitate optimă asupra agregatului faţa, terminalul poate fi deplasat complet spre dreapta, în afara câmpului vizual. Coloana de direcţie nouă permite reglarea optimă a volanului.
Operatorul are trei posibilităţi de reglare a setărilor utilajului: prin intermediul ecranului tactil CEBIS, folosind butonul rotativ, cu apăsare de pe panoul de comandă CEBIS, sau accesând butoanele laterale de pe cotieră, pentru acces direct. Noua manetă ergonomică de comandă C-MOTION, pentru viteza de deplasare, controlează toate funcţiile principale pentru agregatul faţa şi procesul de descărcare. De asemenea, operatorul are posibilitatea de a comuta între diferitele afişaje CEBIS, fără a lua mâna de pe manetă.
Numeroase funcţii, precum reducerea turaţiei pentru bătător sau tocătorul de paie, pot fi controlate din cabină. Schimbările rapide pentru gestionarea unei mari varietăţi de culturi sunt facilitate de procedura directă de înlocuire a elementelor contrabătătorului.

Dimensiuni noi pentru buncărul de boabe şi tubul de descărcare

Cu o capacitate a buncărului de boabe cuprinsă între 9.000 şi 13.500 litri, noile modele Lexion 6000 şi 5000 pot fi echipate în mod optim pentru fiecare utilizare. Buncărul de boabe poate fi acum accesat uşor şi în siguranţă din partea din spate. Acest lucru înseamnă, de exemplu, că protecţiile melcului pot fi adaptate la condiţiile schimbătoare şi la tipurile de recoltă, fără a fi necesară intervenţia cu unelte. O funcţie opţională de asistenţă la descărcare este disponibilă pentru recolte precum seminţe de iarbă şi garantează descărcarea fiabilă chiar şi în condiţii dificile.
Şapte tuburi diferite de descărcare, cu lungimi de până la 12m şi debit de descărcare între 110 l/s şi 130 l/s sunt disponibile. în plus, pentru Lexion 6900 este disponibilă o versiune cu un debit de descărcare de 180 l/s. Pentru a permite umplerea precisă a autovehiculelor de transport, debitul de descărcare pentru această versiune poate fi înjumătăţit la 90 l/s. Un ambreiaj uscat acţionat hidraulic reglează mecanismele de antrenare pentru descărcare pentru o pornire lină. Atunci când descărcarea este oprită, melcii de alimentare din buncărul de boabe sunt dezactivaţi automat mai întâi pentru a descărca complet tubul, reducând în mod semnificativ sarcina şi gradul de uzură.
Tubul de descărcare al noului Lexion are un unghi de pivotare în faţă de 105o. Acest lucru înseamnă că operatorul are vizibilitate excelentă din cabină asupra procesului de descărcare.

Motoare noi cu DYNAMIC POWER

Noile modele Lexion 6000 şi 5000 sunt echipate cu motoare MAN şi Mercedes-Benz, în conformitate cu conceptul CLAAS POWER SYSTEMS. Motoarele dezvoltă o putere cuprinsă între 507 CP /373kW (Lexion 6900) şi 313 CP /230kW (Lexion 5300). Respectarea cerinţelor standardului de emisii Stage V este asigurată prin folosirea filtrelor de particule diesel şi a convertizoarelor catalitice SCR.
Combinele Lexion sunt echipate, de asemenea, cu sistemul DYNAMIC POWER, care reglează în mod flexibil puterea motorului în funcţie de condiţiile de utilizare.
Noul concept de acţionare a combinei Lexion a fost conceput pentru fiabilitate maximă. Acesta necesită mai puţine curele de acţionare, toate variatoarele au fost ranforsate şi pot fi conectate la sistemul central de lubrifiere. Sistemul Dynamic Cooling este disponibil pentru toate modelele Lexion şi asigură o răcire uniformă, reducând în acelaşi timp efortul de curăţare a filtrului de aer.
Aproape toate noile modele Lexion sunt disponibile cu şenilele suspendate Terra Trac şi ating o viteză maximă de 40 km/h, pentru o bună protecţie a solului, un confort maxim pe câmp şi pentru un transport rapid.

CLAAS LEXION 6000/5000 - performanţă fără egal_b
PRECIZIE PRIN TEHNOLOGIE AVANSATĂ

În noul Lexion, sistemul CEMOS AUTOMATIC reglează automat setările utilajului pentru un randament şi o calitate optimă a treieratului. Funcţiile noi ale Lexion, precum plăcile de contrabătător şi bara pivotantă a contrabătătorului, sunt integrate în sistem şi controlate automat.
Noua arhitectură electronică include scanerul laser FIELD SCANNER, care ghidează combina de-a lungul marginii culturii spre stânga sau spre dreapta sau de-a lungul urmelor tehnologice. Integrat în acoperişul cabinei, acesta utilizează semnalul de la funcţia de detectare automată a agregatului faţă, pentru a ajusta răspunsul său în conformitate cu agregatul faţa Claas. Desigur, noul Lexion poate utiliza şi sistemul TELEMATICS pentru integrarea optimă în software-ul de gestionare a fermei.


Articol publicat în revista Ferma nr. 14/241 (ediţia 15-31 august 2019)

Vizualizat: 105 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?