Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CLAAS JAGUAR 900 noile modele de combine pentru recoltarea furajelor

Publicat: 09 noiembrie 2016 - 01:27
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Gama de modele JAGUAR 900 de la CLAAS, creată cu succes cu mulți ani în urmă, a fost îmbunătățită și acum este disponibilă cu multe caracteristici noi de echipare.

Acestea includ acționarea continuu variabilă a implementului frontal, un sistem îmbunătățit de flux de material recoltat, trenul de rulare reproiectat și sistemul CLAAS AUTO FILL pentru descărcare fără pierderi, în lateral și spate. Pe scurt, tehnologie inteligentă pentru performanțe și confort sporite.

Transmisia hidrostatică reglează automat viteza implementului frontal
Transmisia hidraulică continuu variabilă pentru implementul frontal asigură transmiterea eficientă a puterii la diferite viteze. Acest lucru este deosebit de avantajos pentru recoltarea cu PICK UP și implementul frontal pentru porumb, ORBIS. Dacă lungimea de tocare este modificată, sistemul efectuează în mod automat reglajele corespunzătoare ale vitezei implementului frontal. Rezultatul este un flux constant de material recoltat și o calitate permanentă a tocării. În plus, operatorul poate reacționa în orice moment la modificarea condițiilor de recoltare prin reglarea manuală a vitezei implementului frontal controlată automat.
Acționarea mecanică cu viteză constantă care și-a dovedit eficiența de-a lungul multor ani de utilizare în practică este în continuare disponibilă. Acționarea mecanică poate fi combinată acum cu cea continuu variabilă. Această variantă cu repartizarea puterii, cu acționare mecanică și hidraulică asigură transmiterea unei puteri ridicate la o viteză constantă. Acest lucru permite acționarea extrem de eficientă a barei de tăiere DIRECT DISC și a implementelor frontale pentru porumb.

ClaasClick pe poza pentru galerie!

Flux optim de material recoltat datorită reglării automate a bătătorului cu tambur
Toate modelele noi JAGUAR 900 au un sistem îmbunătățit de flux pentru material recoltat. Una dintre caracteristicile cheie ale sistemului hidraulic de fixare a barei de tăiere este că permite reglarea mult mai rapidă decât până acum. După reglare, bara de tăiere este fixată hidraulic și rămâne în mod fiabil în poziția necesară. Acest lucru asigură în mod constant o calitate ridicată a tocării. Ca și până acum, operatorul poate controla această funcție din cabină.
Noile modele funcționează, de asemenea, cu un bătător cu tambur reglabil automat. Bătătorul cu tambur este fixat direct la blocul de montare și de alt punct de pivotare și este deplasat în mod automat împreună cu bara de tăiere, când aceasta din urmă este reglată. Acest lucru înseamnă că distanța dintre contrabătător și cuțitele tocătorului rămâne constantă pe întreaga lungime a bătătorului cu tambur, asigurând un flux constant de material recoltat, indiferent de starea cuțitelor. În plus, această configurație asigură economia de carburant și reducerea uzurii.

AUTO FILL permite acum și descărcarea în partea din spate
Sistemul CLAAS AUTO FILL de descărcare în partea laterală în timpul tocării asigură un nivel minim de pierderi în timpul procesului de descărcare, reducând în mod semnificativ și sarcina operatorilor remorcii pentru transport furaje și ai combinei de recoltat furaje.
O cameră video de înaltă rezoluție de pe canalul de descărcare captează în mod continuu conturul remorcii pentru transport furaje în timpul deplasării și reglează automat direcția de descărcare a materialului recoltat în funcție de aceste contur și de gradul de încărcare. Este disponibilă o caracteristică nouă pentru descărcarea în partea din spate, o funcție care este utilizată în momentul începerii tocării sau pentru separarea zonelor de recoltare.

Noul tren de rulare
Trenul de rulare al noilor modele JAGUAR 900 oferă, de asemenea, un confort mai mare pentru operator. Noul motor hidrostatic, un motor hidraulic variabil cu două poziții de control, are o gamă largă de turații. Acest lucru asigură deplasarea la turații foarte mici ale motorului, ceea ce are un efect pozitiv asupra consumului de carburant diesel.
Consumul de carburant în timpul recoltării este redus, de asemenea, datorită unei funcții de reducere automată a turației motorului în momentul întoarcerii la capătul rândului.

Forță de tracțiune mare și reacții rapide
Funcționarea în câmp în prima treaptă de viteză și transmisia puternică permit utilajului să se deplaseze cu viteze de până la 22 km/h. În plus, toate noile modele JAGUAR 900 oferă o forță de tracțiune foarte mare și reacții rapide în mod constant, factori ce sunt puși în adevărata lor valoare atunci când combina de recoltat furaje se deplasează în rampă sau accelerează.
Un diferențial autoblocabil asigură tracțiunea optimă în permanență, chiar și în condiții dificile. Acesta este controlat fie manual (în modul de pornire automată care este activat atunci când este detectată o derapare a roții), fie în modul de oprire automată (la un anumit unghi de bracaj și la atingerea unor viteze mai mari de 15 km/h). În plus, toate modelele au o frână de parcare automată confortabilă, care este acționată atunci când operatorul deplasează maneta de comandă în poziția neutră.
Toate modelele JAGUAR 900 sunt acum echipate standard cu CRUISE PILOT - controlul deplasării înainte.

Îmbunătățirile aduse implementelor frontale
În viitor, PICK UP-ul va putea fi echipat cu o nouă opțiune de îmbunătățire a urmăririi conturului solului. Funcția ACTIVE CONTOUR asigură adaptarea rapidă la modificarea conturului solului, reducând astfel pierderile de recoltă pe terenuri foarte abrupte. Implementele frontale ORBIS pentru porumb și PICK UP-ul pot fi echipate acum, de asemenea, cu un modul pentru implementul frontal, care, după o programare, nu mai necesită alte proceduri de programare. În plus, orele de funcționare sunt înregistrate separat. În combinație cu acționarea variabilă a implementului frontal, modulul monitorizează implementul frontal pentru a asigura reglarea corectă a acestuia pentru o funcționare fiabilă pe câmp.

CLAAS oferă o gamă de trei modele JAGUAR pentru exercițiul financiar 2017: Gama JAGUAR 800 (Tip 496), gama JAGUAR 900 (Tip 497) și noua gamă JAGUAR 900 (Tip 498).

IMPORTANT! Acest articol are drept sursă un comunicat de presă internațional. Gama de produse și de echipamente poate fi diferită în unele țări. În cazul în care aveți nelămuriri, vă rugăm să contactați reprezentanța de vânzări a companiei CLAAS sau importatorul CLAAS din țara Dvs.

Text și foto: CLAAS
www.claas.ro


CLAAS, NUME DE REFERINȚĂ ÎN TEHNICA AGRICOLĂ
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 și unul dintre cei mai importanți producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia este lider pe piața europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce privește un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje.
Totodată, CLAAS este un nume de referință de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat și al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informației de ultimă oră în ceea ce privește agricultura.
Firma CLAAS are 11.500 de angajați la nivel mondial și a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în exercițiul financiar 2015.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 19 (180) din 1-15 noiembrie 2016

Vizualizat: 455 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?