Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CLAAS DISCO MOVE – O NOUĂ COSITOARE FRONTALĂ cu urmărire optimizată a conturului solului!

Publicat: 22 iunie 2018 - 15:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cu DISCO 3600 MOVE şi DISCO 3200 MOVE, disponibile în versiuni cu şi fără condiţionator, CLAAS şi-a extins populara gamă DISCO cu încă şase modele noi de cositori frontale.

Noul design inovator oferă o libertate de mişcare de 1.000 mm, independent de tiranţii faţă ai tractorului, asigurând urmărirea optimă a conturului solului de către bara de tăiere. Noile cositori sunt disponibile cu lăţimi de tăiere de 3,0 m şi 3,4 m, fie fără condiţionator (F), fie cu opţiunea unui condiţionator cu gheare (FC) sau cu role (FRC).

Cap de antrenare extrem de manevrabil, cu suspensie integrată

Principalul element de design al cositorii DISCO MOVE este noul cap de antrenare cu cinematică integrată. Acesta are capacitatea de a urmări conturul solului, cu o cursă de până la 600 mm în sens ascendent şi 400 mm în sens descendent. Se adaptează în mod sigur la un teren cu multe denivelări. Cositoarea are, de asemenea, capacitatea de a pivota în lateral din punctul central de pivotare setat la un unghi de 30 de grade. Prin urmare, cositoarea poate pivota în spate cu un unghi în diagonală, pentru a evita obstacolele. În plus, funcţia de urmărire a conturului solului a fost îmbunătăţită şi mai mult.

CLAAS-DISCO-MOVE-1_bBara de tăiere se poate adapta foarte repede unor contururi mai fine ale solului, datorită punctului de pivotare poziţionat jos, cu eficienţă testată, din gama curentă PROFIL. Noul cap de antrenare, în combinaţie cu punctul de pivotare poziţionat jos, asigură o urmărire excelentă a conturului solului, în special pentru tractoare de dimensiuni mai mari şi la viteze mari. Tiranţii faţă ai tractorului rămân într-o poziţie fixă şi nu influenţează urmărirea conturului solului. Elementele hidraulice integrate în capul de antrenare preiau controlul asupra funcţiei de ridicare a mesei de tăiere la capătul rândului, utilizând un cilindru hidraulic cu acţiune simplă de la tractor.

De asemenea, capul de antrenare include in standard suspensia hidraulică ACTIVE FLOAT, eliminând necesitatea punctelor de cuplare pe tractor a arcurilor suspensiei. Presiunea suspensiei poate fi reglată din nou în orice moment în timpul funcţionării, utilizând un cilindru hidraulic cu acţiune simplă. La cerere, mecanismul de comandă al unităţii DISCO MOVE poate fi integrat în unitatea de comandă a cositorilor triple de dimensiuni mari. Cositoarea este controlată apoi în mod centralizat prin intermediul terminalului de operare, iar cositoarea spate preia funcţia de reglare a suspensiei ACTIVE FLOAT.

Un echipament cu adevărat eficient - cu şi fără condiţionator

CLAAS-DISCO-MOVE-3_bNoile DISCO 3600 MOVE şi DISCO 3200 MOVE impresionează şi prin dotări. Cositorile sunt disponibile fie fără condiţionator, fie cu opţiunea unui condiţionator cu gheare sau cu role. Capul de antrenare poate fi cuplat fie direct la tiranţii faţă ai tractorului, fie utilizând un cadru tip A. Racordurile hidraulice sunt echipate standard cu cuple Kennfixx confortabile. Acestea se pot deplasa fie în partea stângă, fie în partea dreaptă a capului de antrenare, pentru adaptare optimă la tractorul dumneavoastră. Şi instrumentul care controlează presiunea suspensiei poate fi montat pe oricare parte. Capul de antrenare este echipat cu un ghidaj de ajustare uşor de utilizat, care vă permite să setaţi simplu şi rapid, din cabina tractorului, înălţimea corespunzătoare a braţelor suspensiei faţă. Arborii cardanici necesită o întreţinere redusă, cuplajele universale având nevoie de lubrifiere la intervale de 250 de ore. Noile cositori nu au nevoie de suport de depozitare. Atunci când cositoarea este decuplată, un element de blocare de pe capul de antrenare blochează sistemul cinematic, astfel încât aceasta poate staţiona în siguranţă, fără vreun suport suplimentar.

De asemenea, noile cositori frontale sunt echipate opţional cu lumini mixte rabatabile şi panou de avertizare, oglinzi duble cu unghi larg pentru a spori vizibilitatea în timpul transportului pe şosea, precum şi cu capace laterale de protecţie cu pliere hidraulică.

Bara de tăiere MAX CUT – o tehnologie premiată

Bara de tăiere MAX CUT cu eficienţă dovedită ce are un design brevetat de CLAAS este utilizată şi pentru DISCO MOVE. Aceasta are o platformă unică, cu formă sinusoidală, presată dintr-o singură piesă. Această formă permite fixarea discurilor de tăiere la distanţă mai mare în faţă, asigurând o calitate mai bună a tăierii în toate condiţiile. Forma specială a apărătorilor şi canalul de dimensiuni mari dintre acestea asigură un nivel mai ridicat de auto-curăţare şi furaje de cea mai bună calitate. Designul barelor de tăiere ale cositorii, fixate cu şuruburi, şi componentele de acţionare cu lubrifiere continuă simplifică întreţinerea şi garantează stabilitatea dimensională şi durata mare de viaţă. Tehnologia MAX CUT a primit în luna iunie 2018 premiul pentru inovaţie acordat de Asociaţia din industria oţelului.

Vizualizat: 819 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?