BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CLAAS ARION 400 - Stage V şi un nou model de top

Publicat: 21 aprilie 2021 - 10:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Odată cu introducerea standardului de emisii Stage V, gama de tractoare Arion 400 de la Claas are mai multă putere, un nou design şi echipare cu Claas Power Management (CPM).

CLAAS ARION 400 - Stage V _b

Claas a făcute publice detaliile despre cea de-a patra generație de tractoare Arion 400. Odată cu trecerea la Stage V, modelele seriei vin cu noi caracteristici de îmbunătățire a performanței şi un nou tractor mai puternic.

 

Arion 400 creşte la 155 CP


Sunt disponibile acum șapte modele în gama Arion 400, cu o putere maximă între 90 și 155 CP cu CPM, în conformitate cu ECE R120. Cel mai puternic model, Arion 470, echipat cu CPM, oferă o putere maximă de până la 155 CP și un cuplu maxim de 631 Nm, iar cel mai mic model din gamă este Arion 410 de 90 CP. Toate modelele Arion sunt echipate cu motoare Fiat Powertrain (FPT) cu patru cilindri de 4,5 litri, care încorporează cea mai recentă tehnologie cu 4 supape și turbocompresoare cu răcitor intermediar.

Turbocompresoarele de la modelul Arion 430 şi cele superioare sunt, de asemenea, echipate cu o supapă de descărcare. Sistemul de post-tratare a gazelor de eșapament, conform standardului Stage V, folosește o combinație eficientă de tehnologie SCRoF (Reducere catalitică selectivă pe filtru) și un convertor catalitic de oxidare diesel (DOC). Toate aceste sisteme reduc consumul de motorină și de AdBlue. Comparativ cu modelele pe care le vor înlocui, există o îmbunătățire a cuplului cu 8%.

 CLAAS ARION 400 - Stage V cabina_b


Întreținere facilă


Toate motoarele Arion sunt extrem de ușor de întreținut, cu un interval de 600 de ore pentru schimbul de ulei. Panourile radiatorului sunt înclinate spre față pentru o curățare ușoară și filtrul de aer montat frontal permite acces facil pentru curățare ocazională, deoarece pre-curățătorul ciclonic îndepărtează aproximativ 90% din murdăria din aerul de admisie.

 

Două transmisii, la alegere


Începând de la modelul Arion 430, fermierii pot alege între două transmisii powershift extrem de eficiente.

1. Transimisia Quadrishift (standard pentru Arion 410 și Arion 420) oferă 16/16 trepte de viteze cu deplasare înainte/înapoi, împărțite în patru intervale, fiecare cu patru viteze powershift.

2. Transmisia opțională Hexashift are șase trepte de viteză powershift și 24 de trepte de deplasare înainte/înapoi.

Pentru ambele variante de transmisii este disponibilă o treaptă de deplasare la viteză foarte mică, de până la 150 m/h. Hexashift atinge viteza maximă de 40 km/h la 1.840 rpm.

 CLAAS ARION 400 - Stage V 1_b


Schimbare automată a treptelor de viteză


Ambele transmisii Quadractiv și Hexactiv pot fi schimbate automat printr-o preselectare fie doar a treptelor powershift (deplasare pe câmp), fie a ambelor trepte powershift și a intervalelor (modul rutier), care selectează automat treapta powershift potrivită la schimbarea intervalului. Există trei moduri de schimbare automată a treptelor de viteză (complet automată, modul PTO și modul manual), pentru lucrări diferite. Funcția de schimbare automată a treptelor de viteză este disponibilă pentru tractoarele Arion 400 cu Claas Information System (CIS).

Smart Stop este o altă funcție utilă concepută pentru a ușura volumul de lucru şi care decuplează automat transmisia atunci când frâna este acționată pentru a opri tractorul și o recuplează automat în treapta de pornire programată, la eliberarea pedalei de frână.

 

Compact, agil și robust


Modelul Arion 400 combină beneficiile unui ampatament lung de 2,49 m (As 410 și Arion 420) sau de 2,53 m (Arion 430 - Arion 470) cu o lungime totală redusă. Împreună cu un unghi de bracaj față de până la 55 de grade, acest lucru asigură o manevrabilitate excepțională - asistat de o nouă tracțiune automată dependentă de unghiul de bracaj și de raportul de direcție variabil opțional. În ciuda dimensiunilor sale compacte, tractorul robust reproiectat garantează un transport sigur al implementelor atașate și stabilitate excepțională pentru lucrările care implică încărcătorul frontal.

Greutatea brută a tractorului a fost acum mărită cu 500 kg, până la 9 tone, ceea ce permite sarcini utile de până la 3,8 tone. Noul circuit opțional Load-sensing asigură un debit hidraulic de 150 l/min.

Tiranții frontali complet integrați și încărcătoarele frontale montate din fabrică pot fi controlate ușor prin maneta multifuncțională, cu opțiunea de a controla încărcătorul frontal prin Electropilot (CIS sau CIS+) sau Flexpilot.

 

Confort după necesități


Noua gamă Arion 400 poate fi configurată în diverse moduri pentru a se potrivi cerințelor și aplicațiilor clienților. Suspensia pe puntea față Proactiv, suspensia mecanică în două puncte ale cabinei și diversele opțiuni de scaune sunt disponibile pentru a spori și mai mult confortul operatorului. Atât tiranții frontali, cât și cei din spate, precum și încărcătoarele frontale Claas sunt echipate cu sistemul de amortizare a vibrațiilor.

În plus, pe lângă cabina standard cu profil înalt cu acoperiș din sticlă sau trapă transparentă, Arion 400 poate fi acum configurat cu o cabină cu acoperiș coborât sau opțional cu cabina inovatoare Panoramic, ce oferă o vizibilitate completă și de neegalat în această clasă de tractoare, precum și o vedere nerestricționată a implementelor ridicate ale încărcătorului frontal, datorită unui parbriz fără margini, de 2,41 mp.

 

Sistem de ghidare montat din fabrică


Toate tractoarele din seria Arion 400, care respectă standardul Stage V, pot fi echipate din fabrică cu un sistem de direcțieGPSClaas, care este controlat prin terminalul S7 și afișat pe ecran. Diverse semnale de corecțieRTKpot fi selectate pe lângă Satcor și Omnistar. Sistemul Auto Turn efectuează complet automat manevre de întoarcere la capăt de rând atunci când este activat de operator.

Cu terminalele ISOBUS pot fi controlate implementele compatibile, iar documentația automată asigurată de Telematics este disponibilă și pentru Arion 400, Stage V.

 

30.000 DE TRACTOARE LIVRATE


Arion 400 este una dintre cele mai populare game din portofoliul de tractoare Claas, cu peste 30.000 de unităţi livrate de pe linia de producție din Le Mans (Franța), începând din 2010.

 

Vizualizat: 472 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?