Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Challenger RoGator 600D

Publicat: 16 octombrie 2016 - 14:57
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Mulți dintre fermieri, dar și prestatori de servicii din agricultură sunt încă reticenți în ceea ce privește achiziționarea mașinilor de erbicidat autopropulsate, gândindu-se la ele ca la niște utilaje foarte mari ce se deplasează cu dificultate pe drumurile publice și care au vizibilitate redusă.

 

Challenger a adus pe piața echipamentelor pentru protecția plantelor o mașină de erbicidat autopropulsată care înlătură toate aceste dezavantaje, fără a face rabat de la productivitate. În ultimul deceniu, inginerii de la Centrul de Excelență pentru studii de aplicare a tratamentelor fitosanitare al companiei AGCO, din Grubbenvorst, Olanda, au adus centrul printre primele din Europa în acest domeniu. Cercetarea - dezvoltarea și producția sunt susținute de cunoștințele și experiența dobândite de AGCO în cei peste 50 de ani în producerea mașinilor de erbicidat. De altfel, acestea au făcut din AGCO cel de-al treilea producător din lume de mașini de erbicidat autopropulsate.
Toate aceste cunoștințe, la care se adaugă studiile de piață și observațiile utilizatorilor de mașini de erbicidat venite din întreaga lume, ne-au ajutat să creăm ultima generație a lui RoGator, 600D. O vizibilitate mai bună, un confort sporit, un mod de operare îmbunătățit sunt doar câteva dintre caracteristicile ce se regăsesc la acest produs, îmbunătățind performanțele mașinii de erbicidat și, totodată, ale unei afaceri. Având o lățime de transport de numai 2,55 m, utilizatorii pot uita de costisitoarele autorizații de transport, deplasarea de la o solă la alta nemaifiind un impediment.
Cabina. Cele mai noi modele RoGator beneficiază de o proiectare complet nouă a cabinei, creată pentru utilizarea unei întregi game de vehicule autopropulsate AGCO, dar prezentată pentru prima dată pe RG600D. Aceasta a beneficiat de o atenție deosebită, atât prin alegerea materialelor cât și prin ergonomie. S-a urmărit în primul rând confortul șoferului și implementarea unor comenzi cât mai simple, în ciuda complexității mașinii. Majoritatea comenzilor se află pe cotieră, inclusiv monitorul tactil de 10,4 inch, ușurând foarte mult munca operatorului. Scaunul beneficiază de suspensie pneumatică, iar cotiera multifuncțională este parte integrantă a scaunului, facilitând utilizarea acesteia.
Ghidare prin GPS. Atunci când se lucrează cu viteze de până la 30 de km/h și cu lățimi de 36 m, cu siguranță este nevoie de un sistem performant de ghidare automată prin satelit. Sistemul nu are nevoie de un monitor separat, utilizatorul beneficiind de toate avantajele ghidării automate folosind monitorul standard al mașinii.

Challenger RoGator 600DClick pe poza pentru galerie!
Șasiul mașinii este realizat dintr-o singură bucată, iar modul de distribuire a greutății în timpul lucrului este de 50%-50% față-spate, asigurând astfel o deplasare cât mai eficientă a mașinii.
Motorul, un AGCO Power cu puteri de până la 242 CP, asigură un consum foarte scăzut, care, în cele mai multe cazuri, se situează sub 1 litru/ha. Amplasarea acestuia este optimă, în partea dreaptă, la mijlocul șasiului, fiind accesibil de la nivelul solului pentru orice fel de intervenție.
Bazinul. Capacitatea acestuia este cuprinsă, în funcție de model, între 4.000 și 6.000 de litri. La turnarea lui s-a folosit o tehnologie de ultimă generație, asigurând un interior foarte fin, fără colțuri, care facilitează scurgerea soluției în totalitate.
Ecartamentul este reglabil mecanic sau hidraulic și se poate fixa între 1,8 m și 2,25 m având astfel posibilitatea erbicidării în sole diferite, fără efort.
Suspensia. S-ar putea crede că deplasarea lină în câmp, pe teren denivelat și la viteze mari este doar o promisiune ce (încă) așteaptă să fie onorată. Însă RoGator este dotat cu suspensie independentă hidro-pneumatică pe fiecare roată, ceea ce face ca vitezele de înaintare să fie net superioare unei mașini de erbicidat tractate sau purtate.
Rampa. Mașinile din gama Challenger RG600B sunt printre puținele de pe piață care oferă în standard brațe de lucru realizate integral din aluminiu. Acestea sunt legate de mașină prin intermediul unui cadru central, dotat cu amortizoare, care asigură o stabilitate de clasă pentru o erbicidare precisă. Suspensia brațelor de lucru este inovatoare, contribuind la eliminarea mișcărilor pe verticală și orizontală, pentru o pulverizare cât mai uniformă și eficentă. În plus, rampele sunt iluminate și dotate cu senzori pentru copierea terenului, ceea ce facilitează menținerea unei distanțe de erbicidare optimă, pe toată durata lucrului, chiar dacă diferențele de nivel întâlnite sunt destul de mari.

Vasile NICA
Brand manager MEWI pentru Challenger


MODELE DISPONIBILE

tabel mewi

Articol publicat in revista Ferma nr. 18 (179) din 15-31 octombrie 2016

Vizualizat: 586 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!