Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

CELE MAI SILENȚIOASE ANVELOPE OFERITE DE BKT

Publicat: 14 martie 2022 - 00:53
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Utilizarea anvelopelor silențioase poate face diferența pentru fermieri. Datorită studierii designului benzii de rulare, AGRIMAX V-FLECTO și RIDEMAX IT 697 (M+S) sunt soluții optime pentru cei care caută anvelope cu emisii reduse de zgomot.

BKT_Ontheroad_b
Seregno (Italia), 8 martie 2022. 
Zgomotul anvelopelor este un factor care poate fi decisiv în alegerea echipamentului potrivit pentru mulți operatori din acest sector. Anvelopele silențioase sunt adesea sinonime cu un confort mai mare la volan și, pe termen lung, acestea pot face cu adevărat diferența.

De fapt, zgomotul nu este perceput doar în exterior, ci afectează și interiorul cabinei șoferului și, prin urmare, este un element de confort important pentru fermier, în special atunci când tractorul este utilizat pentru operațiuni de transport pe distanțe lungi.

Zgomotul generat din exterior reprezintă, de asemenea, o poluare fonică la care oamenii și autoritățile sunt din ce în ce mai sensibile.

 

Dar de ce sunt unele anvelope mai silențioase decât altele?

 

Zgomotul provine dintr-o vibrație la frecvențe mari - de obicei în jur de 100 Hz - și, trebuie spus, nu anvelopa în sine este cea care o generează. Acesta este rezultatul relației dintre anvelopă și tractor, în special în ceea ce privește fenomenele de rezonanță care amplifică emisia acustică la anumite frecvențe. Acest lucru se întâmplă în mod normal în cazul mișcărilor de mare viteză, din cauza efectelor de rezonanță cu cabina sau cu unele părți ale tractorului.

Cu toate acestea, într-un viitor în care se înregistrează un număr tot mai mare de vehicule agricole electrice și de utilaje echipate cu motoare silențioase, va fi important să alegeți anvelopele potrivite pentru a reduce la minimum zgomotele supărătoare.

În plus, este important să se facă distincția între două tipuri de zgomote asociate anvelopelor: unul generat de anvelopă, care rezonează cu părți ale vehiculului, și zgomotul generat de uzura benzii de rulare a acesteia. 

Prin urmare, este dificil să se identifice un produs universal care să nu fie foarte zgomotos în sine, și pentru că anvelopa trebuie să posede și alte caracteristici importante (cum ar fi tracțiune, autocurățare etc.) pentru o eficiență maximă în diferitele procese. 

În acest sens, BKT oferă două anvelope, AGRIMAX V-FLECTO și RIDEMAX IT 697 (M + S), destinate unor aplicații diferite și ideale pentru cei care caută anvelope care garantează o emisie mai mică de zgomot, pe lângă performanțele superioare.

AGRIMAX V-FLECTO este caracterizată de o geometrie diferită a canelurilor, în timp ce RIDEMAX IT 697 (M+S) este echipată cu o bandă de rulare care a fost dezvoltată pornind de la un design pentru șosea, în care caracteristicile de manevrabilitate și confort sunt fundamentale.

BKT_AGRIMAX_V-FLECTO_bAGRIMAX V-FLECTO este anvelopa concepută pentru a îmbunătăți performanța tractoarelor de mare putere. Acesta este un produs revoluționar, proiectat să optimizeze munca, timpul și resurselor fermierilor, inclusiv datorită tehnologiei VF care face posibilă maximizarea sarcinii fără a schimba presiunea de umflare. AGRIMAX V-FLECTO poate transporta cu 40 % mai multă greutate decât o anvelopă standard de aceeași dimensiune și cu aceeași jantă recomandată.

Prin scăderea presiunii, numărul de caneluri care se sprijină pe sol este mai mare, reducând uzura și diminuând zgomotul. AGRIMAX V-FLECTO este, de asemenea, potrivită pentru toate acele operațiuni de teren care necesită o compactare redusă a solului.

Mai multe măsurători de sunet în cabină și la trecerea vehiculului (printr-un test de trecere) au arătat o îmbunătățire clară a emisiilor de zgomot, la diferite viteze de deplasare, în comparație cu o anvelopă standard de aceeași dimensiune. Iar acest lucru se datorează designului special studiat al canelurilor.

BKT_RIDEMAX_IT_697_M+S_bRIDEMAX IT 697 (M+S) a fost creat în schimb pentru a răspunde nevoilor de transport rutier, pentru operațiuni de întreținere ecologică și de curățare a străzilor. Prin urmare, este utilizată în proporție de 80% pe șosea, fiind complet diferită de AGRIMAX V-FLECTO. Face parte din gama BKT RIDEMAX dezvoltată pentru a oferi stabilitate și la viteze ridicate, pentru a susține sarcini mari pentru a reduce ciclurile de transport și pentru a controla rezistența la rulare, consumând, astfel, mai puțin combustibil.

Punctul său forte este modelul de origine industrială, cu o bandă de rulare care permite o uzură regulată, o rezistență redusă la rulare și o stabilitate excelentă. 

RIDEMAX IT 697 M+S este un produs pentru toate anotimpurile care poate fi utilizat tot anul. Acest lucru se datorează, de asemenea, compusului specific al benzii de rulare, în combinație cu incizii în blocuri (așa-numitul design lamelar) care garantează o aderență mai bună în condiții de drum înzăpezit, în timpul utilizării pe timp de iarnă.

Ambele produse reprezintă soluții bune pentru cei care caută anvelope mai silențioase, dar, este important de reiterat, nu sunt soluții universale potrivite pentru orice utilizare. 

Pentru a alege anvelopa potrivită, este important să contactați un expert care poate sprijini utilizatorul în selectarea soluției ideale care să ia în considerare, pe lângă silențiozitatea produsului, și tipul de utilizare și de utilaj, performanțele așteptate, tipul de sol, precum și alți factori cheie pentru o utilizare eficientă.

Vizualizat: 481 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?