Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Cele mai puternice combine în 2020

Publicat: 20 iulie 2021 - 08:26
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pentru a achiziţiona un nou utilaj agricol, cu atât mai mult ceva atât de important precum o combină de recoltat, trebuie să ştii unde te afli, unde vrei să ajungi, dar şi cât eşti dispus să investeşti. 

Tehnologie la superlativ, confort, rentabilitate, dar mai ales... putere. Iată care sunt cele mai puternice combine de recoltat nominalizate într-un top realizat de specialiştii în tehnică agricolă de la agrotechnomarket.com! Le prezentăm în ordine alfabetică.

Foto 1 Axial-Flow-6150_0470_01-20 (1)_b

Case IH Axial-Flow seria 140


Combinele îmbunătăţite din seria Case IH Axial-Flow 140 cresc productivitatea, dispunând de o transmisie îmbunătăţită şi mai multe caracteristici standard, ceea ce facilitează adaptarea la diferite culturi şi condiţii de teren pentru a recolta cereale de calitate superioară pentru o productivitate sporită.
Seria Case IH Axial-Flow 140 este formată din trei modele actualizate, versiunea 6140 fiind cea mai populară. Seria se mândreşte cu sistemul de gestionare a reziduurilor, construit pentru a face faţă reziduurilor asociate culturilor genetice. Cu un motor care produce 348 de cai putere şi o capacitate a bunăcrului de cereale de 14.400 de litri, această combină este o alegere excelentă pentru cerințe exigente la recoltare.

Foto 2 claas seria 700 (1)_b

Claas Lexion seria 700 rămâne lider


Cu seria 700, Claas îşi apără poziţia de lider în categoria combinelor de recoltat. Echipată cu sistemul semişenilat Terra Trac, Lexion 770 atinge o viteză de deplasare pe şosea de 40 km/h, devenind astfel cea mai rapidă combină de recoltat din lume.
Însă modelul Lexion 770, desemnat ca fiind cel mai puternic utilaj de recoltat din lume, a fost depăşită. Noul Lexion 780 oferă un cumul de funcţii, putere, anduranţă, versatilitate şi confort fără precedent. O premieră mondială o reprezintă Cemos Automatic, cu ajutorul căruia Claas a revoluţionat operarea combinelor de recoltat. Astfel, Lexion este prima combină care recoltează complet automat.

Foto 3 deutz fahr c90002 (1)_b

Deutz-Fahr C9000, o serie remarcabilă


Experienţa Deutz-Fahr în domeniul recoltării şi angajamentul său continuu de a dezvolta noi tehnologii, procese şi utilaje au condus la apariţia seriei C9000 cu cele 4 modele: C9205 TS, C9205 TS B, C9206 TS şi C9206 TS B. Cu motoare puternice, consum de combustibil şi costuri de funcţionare imbatabil de mici şi o întreţinere simplă, seria C9000 este cu adevărat remarcabilă.
Buncărul de cereale al seriei C9000 are o capacitate de 9.500 de litri, iar sistemul de descărcare permite o viteză extraordinar de mare la golire, datorită motoarelor puternice capabile să descarce buncărul în mod eficient în timpul lucrului şi fără a opri maşina, eliminând astfel pierderile de timp şi de recoltă.
Motoarele moderne Deutz Common Rail TCD 6 7,8 l Tier IIIb, cu 4 supape pe cilindru şi 6 cilindri, dezvoltă o putere remarcabilă, pentru performanţe superioare la treierat: consum optim de combustibil şi productivitate.

Foto 4 JD-Combine-Seria-S-3 (1)_b

John Deere Seria S: boabe sparte sub 0,5%


Avantaj de necontestat faţă de alte sisteme mai tradiţionale şi hibride, rotorul unic al seriei S, în loc să împartă fluxul de cultură în două, păstrează un singur flux, consumând mai puţină energie. Diametrul mare al rotorului generează o inerţie mai mare decât rotorii mai mici şi cu viteze de rotaţie reduse. Cercetările au arătat că boabele sparte nu depăşesc 0,5%. Este unul dintre motivele pentru care seria S este combina aleasă de mulţi producători de seminţe.
Toate motoarele combinelor sunt proiectate şi construite de John Deere special pentru uz agricol. Ele au carcase şi rulmenţi mai puternici pentru a satisface cerinţele de putere asociate diferitelor condiţii de recoltare. Buncărele de cereale hidraulice pliabile, de 10.700 şi 14.100 litri, au capacitatea necesară pentru recoltele bogate.

Foto 5 CR-Action-Shot (1)_b

New Holland CR10.90, cea mai productivă din lume


Aşa spun dezvoltatorii New Holland. Acum mai mult de 40 de ani, New Holland a revoluţionat modul de recoltare prin lansarea inovatoarei tehnologii biaxiale Twin Rotor™ pentru combine. În prezent, ultima generaţie de combine CR continuă linia genealogică a rotativelor pure, oferind agricultorilor din întreaga lume o calitate imbatabilă a boabelor şi a paielor datorită acţiunii delicate cu mai multe treceri. Pe prima poziţie a gamei se află noul model CR10.90: cea mai puternică şi productivă combină din toate timpurile. Noua cabină Harvest Suite™ Ultra a stabilit un nou standard în ceea ce priveşte ergonomia şi confortul recoltării. Caracteristici inovatoare precum SmartTrax™, IntelliCruise™, IntelliSteer® şi OptiSpread™ sporesc productivitatea şi, împreună cu tehnologia Dynamic Feed Roll™, continuă să garanteze că modelele CR se află întotdeauna printre cele mai avansate şi productive utilaje din lume.
Modelul CR10.90 este propulsat de motorul diesel Cursor 16 de la Fiat Powertrain Technologies (FPT). În conformitate cu reglementările Tier 4B privind emisiile, motorul CR10.90 încorporează tehnologia ECOBlue Hi-e SCR (reducere catalitică selectivă de înaltă eficienţă) pe o transmisie cu acţionare hidrostatică.

collage combine_b

RECORD MONDIAL LA RECOLTAT
Inovarea continuă, presiunea concurenţei, dar şi provocările climatice au schimbat regulile jocului şi furnizorii de maşini şi echipamente agricole se întrec în a oferi utilaje care corespund chiar şi celor mai ridicate aşteptări ale fermierilor. Dar, ştim cu toţii, decizia de a achiziţiona o combină puternică nu se ia aşa uşor.
Click AICI şi vezi 303 combine la recoltat în acelaşi timp - record mondial!

Vizualizat: 1807 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?