Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cel mai mic motoferăstrău STIHL cu acumulator a ajuns şi în România

Publicat: 01 noiembrie 2017 - 12:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MSA 120 C-BQ, conceput special pentru activităţi în jurul casei, se află deja în toate magazinele STIHL la nivel naţional. MSA 120 este considerat cel mai mic motoferăstrău cu acumulator al producătorului german, dar care poate avea o autonomie de până la 150 de tăieturi. Calculul tehnic al inginerilor germani pentru numărul de tăieturi a fost făcut luând în considerare un lemn fasonat de 10 x 10 cm, cu un tip de acumulator compact AK 30, Litiu-Ion, şi acesta din urmă fiind recent introdus pe piaţa din România. 

Cu o greutate de 2,5 kg, noul motoferăstrău STIHL devine o unealtă ideală atât pentru utilizatorii ocazionali, acasă, dar şi pentru profesioniştii din construcţii, de exemplu. În plus, nivelul acustic la care lucrează acest mic echipament nu impune protecţie auditivă, spre deosebire de uneltele echivalente, cu motor pe benzină.

Cel mai mic motoferăstrău STIHL cu acumulator_b
Iar pentru că nevoile utilizatorilor sunt din ce în ce mai sofisticate şi mai diverse, tehnicienii STIHL au dezvoltat şi o variantă superioară a acestui tip de motoferăstrău, un fel de upgrade, care are cu 25% mai multă eficienţă la tăiere decât MSA 120. Este vorba despre MSA 140 C-BQ, care are doar cu 100 gr mai mult în greutate decât MSA 120, dar rezistă în forţă la 180 de tăieturi.

Nu “moare” niciodată în tăietură
O menţiune tehnică foarte importantă pentru acest tip de unealtă cu acumulator este că a fost proiectată pentru a furniza putere maximă de tăiere până la golirea completă a acumulatorului. Din acest motiv, un motoferăstrău STIHL cu acumulator nu “moare” niciodată în tăietură, utilizatorul beneficiind de putere maximă până la ultimul “strop” de curent. În fapt, această caracteristică este valabilă pentru toate motouneltele cu acumulator, fie că vorbim de motocoase, foarfeci de gard viu, suflante sau maşini de tuns iarba.
Dezvoltarea intensivă a gamelor de motounelte cu acumulator urmează o tendinţă firească, ce se regăseşte şi pe piaţa auto. De la an la an, producătorul german STIHL inovează şi implementează tehnologia cu acumulator pe unelte din ce în ce mai puternice şi mai sofisticate, chiar şi în zona profesională, cum ar fi un motodebitator dedicat industriei construcţiilor, dar care încă nu a fost lansat şi la noi în ţară.
STIHL România este o companie deţinută sută la sută de firma mamă, fiind înfiinţată în 1997. În prezent compania importă motounelte sub brandurile STIHL şi VIKING.


Articol publicat in revista Ferma nr. 17 (200) (1-15 octombrie 2017)

Vizualizat: 347 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?