Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Cel mai mic consum de carburant pentru un tractor cu 4 cilindri!

Publicat: 10 aprilie 2018 - 11:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Tractorul Case IH Maxxum 145 Multicontroller, echipat cu noua transmisie ActiveDrive 8 cu 24 de viteze, a obţinut cel mai mic consum de combustibil înregistrat vreodată la un tractor cu 4 cilindri în testul PowerMix, efectuat de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG), Societatea Germană pentru Agricultură.

Desemnată "Maşina Anului 2018" la Agritechnica, la categoria tractoare de clasă medie, noul model a atins un consum mediu specific de combustibil de 258g / kWh în secţiunea "Work Field" (Lucrul în câmp) a testului - aparent cu aproape 9,5% mai puţin decât consumul înregistrat de următorul competitor, respectiv 282g / kWh.

Testul a fost efectuat la centrul de testare DLG din apropiere de Frankfurt, folosind aşa-numitul stand "PowerMix Roller". Instalaţia a fost descrisă ca fiind "cea mai eficientă pentru măsurarea întregului sistem de tractoare din lume", presupunând că inginerii pot replica condiţiile reale de muncă din teren.

Case_Maxxum_Multicontroller_bPe baza volumului de lucru obişnuit al tractoarelor, DLG a definit 14 cicluri de încărcare, în cadrul cărora se determină consumul total de combustibil şi consumul AdBlue, performanţa şi eficienţa energetică a vehiculului. Potrivit organismului, ciclurile reflectă munca tipică din teren şi transport sub sarcini parţiale şi pline.

Testele se referă la lucrări de tracţiune pură, de exemplu cu un plug sau cultivator, precum şi o lucrare mixtă cu forţa de tracţiune şi cu sistemul hidraulic, de exemplu, cu o maşină de împrăştiat sau cu presă de balotat. Lucrările de transport greu şi uşor sunt reproduse pentru a obţine o imagine de ansamblu a eficienţei energetice a tractorului în uz. Rezultatele sunt apoi centralizate, oferind o evaluare a eficienţei consumului de combustibil a diferitelor mărci şi modele de tractoare - în condiţii practice.

Maxxum 145 Multicontroller este alimentat de un motor FPT de 4,5 litri cu patru cilindri, care satisface normele de poluare Stagiul IV, utilizând un sistem selectiv de reducere catalitică. Acest motor are o putere nominală de 145 CP la 2.200 rpm şi produce până la 160 CP cu "Power Management".

În cadrul testului DLG PowerMix, Maxxum a înregistrat, în mod obişnuit, o valoare medie a consumului de combustibil de 258 g / kWh, cu un consum specific de 230 g / kWh atunci când a folosit ca implement o grapă rotativă (la sarcină 100%), respectiv de 302g / kWh cu o presă de balotat în tractare.

Vizualizat: 6034 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?