Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cel mai mic consum de carburant pentru un tractor cu 4 cilindri!

Publicat: 10 aprilie 2018 - 11:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Tractorul Case IH Maxxum 145 Multicontroller, echipat cu noua transmisie ActiveDrive 8 cu 24 de viteze, a obţinut cel mai mic consum de combustibil înregistrat vreodată la un tractor cu 4 cilindri în testul PowerMix, efectuat de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG), Societatea Germană pentru Agricultură.

Desemnată "Maşina Anului 2018" la Agritechnica, la categoria tractoare de clasă medie, noul model a atins un consum mediu specific de combustibil de 258g / kWh în secţiunea "Work Field" (Lucrul în câmp) a testului - aparent cu aproape 9,5% mai puţin decât consumul înregistrat de următorul competitor, respectiv 282g / kWh.

Testul a fost efectuat la centrul de testare DLG din apropiere de Frankfurt, folosind aşa-numitul stand "PowerMix Roller". Instalaţia a fost descrisă ca fiind "cea mai eficientă pentru măsurarea întregului sistem de tractoare din lume", presupunând că inginerii pot replica condiţiile reale de muncă din teren.

Case_Maxxum_Multicontroller_bPe baza volumului de lucru obişnuit al tractoarelor, DLG a definit 14 cicluri de încărcare, în cadrul cărora se determină consumul total de combustibil şi consumul AdBlue, performanţa şi eficienţa energetică a vehiculului. Potrivit organismului, ciclurile reflectă munca tipică din teren şi transport sub sarcini parţiale şi pline.

Testele se referă la lucrări de tracţiune pură, de exemplu cu un plug sau cultivator, precum şi o lucrare mixtă cu forţa de tracţiune şi cu sistemul hidraulic, de exemplu, cu o maşină de împrăştiat sau cu presă de balotat. Lucrările de transport greu şi uşor sunt reproduse pentru a obţine o imagine de ansamblu a eficienţei energetice a tractorului în uz. Rezultatele sunt apoi centralizate, oferind o evaluare a eficienţei consumului de combustibil a diferitelor mărci şi modele de tractoare - în condiţii practice.

Maxxum 145 Multicontroller este alimentat de un motor FPT de 4,5 litri cu patru cilindri, care satisface normele de poluare Stagiul IV, utilizând un sistem selectiv de reducere catalitică. Acest motor are o putere nominală de 145 CP la 2.200 rpm şi produce până la 160 CP cu "Power Management".

În cadrul testului DLG PowerMix, Maxxum a înregistrat, în mod obişnuit, o valoare medie a consumului de combustibil de 258 g / kWh, cu un consum specific de 230 g / kWh atunci când a folosit ca implement o grapă rotativă (la sarcină 100%), respectiv de 302g / kWh cu o presă de balotat în tractare.

Vizualizat: 4091 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?