Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Cel mai mic consum de carburant pentru un tractor cu 4 cilindri!

Publicat: 10 aprilie 2018 - 11:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Tractorul Case IH Maxxum 145 Multicontroller, echipat cu noua transmisie ActiveDrive 8 cu 24 de viteze, a obţinut cel mai mic consum de combustibil înregistrat vreodată la un tractor cu 4 cilindri în testul PowerMix, efectuat de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG), Societatea Germană pentru Agricultură.

Desemnată "Maşina Anului 2018" la Agritechnica, la categoria tractoare de clasă medie, noul model a atins un consum mediu specific de combustibil de 258g / kWh în secţiunea "Work Field" (Lucrul în câmp) a testului - aparent cu aproape 9,5% mai puţin decât consumul înregistrat de următorul competitor, respectiv 282g / kWh.

Testul a fost efectuat la centrul de testare DLG din apropiere de Frankfurt, folosind aşa-numitul stand "PowerMix Roller". Instalaţia a fost descrisă ca fiind "cea mai eficientă pentru măsurarea întregului sistem de tractoare din lume", presupunând că inginerii pot replica condiţiile reale de muncă din teren.

Case_Maxxum_Multicontroller_bPe baza volumului de lucru obişnuit al tractoarelor, DLG a definit 14 cicluri de încărcare, în cadrul cărora se determină consumul total de combustibil şi consumul AdBlue, performanţa şi eficienţa energetică a vehiculului. Potrivit organismului, ciclurile reflectă munca tipică din teren şi transport sub sarcini parţiale şi pline.

Testele se referă la lucrări de tracţiune pură, de exemplu cu un plug sau cultivator, precum şi o lucrare mixtă cu forţa de tracţiune şi cu sistemul hidraulic, de exemplu, cu o maşină de împrăştiat sau cu presă de balotat. Lucrările de transport greu şi uşor sunt reproduse pentru a obţine o imagine de ansamblu a eficienţei energetice a tractorului în uz. Rezultatele sunt apoi centralizate, oferind o evaluare a eficienţei consumului de combustibil a diferitelor mărci şi modele de tractoare - în condiţii practice.

Maxxum 145 Multicontroller este alimentat de un motor FPT de 4,5 litri cu patru cilindri, care satisface normele de poluare Stagiul IV, utilizând un sistem selectiv de reducere catalitică. Acest motor are o putere nominală de 145 CP la 2.200 rpm şi produce până la 160 CP cu "Power Management".

În cadrul testului DLG PowerMix, Maxxum a înregistrat, în mod obişnuit, o valoare medie a consumului de combustibil de 258 g / kWh, cu un consum specific de 230 g / kWh atunci când a folosit ca implement o grapă rotativă (la sarcină 100%), respectiv de 302g / kWh cu o presă de balotat în tractare.

Vizualizat: 1913 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat

Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat

Portofoliul de utilaje pentru prelucrarea solului şi semănat, prezentate de Amazone la Agriplanta 2018, a cuprins: plugul Hektor, discul Catros+ 5002-2TS; combinatorul Ceus 4002-2TX Super şi Cenius 4000, precum şi semănătoarea de prăşitoare ED 6000-2C Special şi semănătoarea pneumatică Cirrus 6003-2.

Interviu cu Liviu Zimcea - reprezentant Amazone în România

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda Noile tractoare Zetor Utilix şi Hortus
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?