Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cea mai importantă piaţă pentru Lemken

Publicat: 14 mai 2020 - 10:20
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii și sectorul maşinilor agricole au avut un an dificil în 2019. Cum au rezistat şi unii, şi alţii într-o piaţă care le-a îngreunat afacerile?

 

LEMKEN Orion_b

Agricultura și sectorul maşinilor agricole au avut un an dificil în 2019. După primele două trimestre ale anului, cu o piaţă favorabilă, a urmat o scădere neașteptată a vânzărilor de utilaje. De partea cealaltă, fermierii au suferit atât din cauza condițiilor meteo extreme, cât și din cauza nesiguranței politice și a restricțiilor comerciale.

Stabilitate

În 2019, Lemken, a reuşit să-și mențină nivelul de vânzări la 380 mil. euro şi o cotă de export de 77%, în condiţiile scăderii economice din industria de profil din Germania, de trei procente.
Germania rămâne cea mai importantă piață individuală pentru Lemken (23%), chiar dacă a înregistrat o scădere de circa 2% faţă de 2018. În Franța, cea mai puternică piață de export a Lemken, vânzările au crescut semnificativ, cu 26%, și reprezintă în prezent 15% din total. În general, vânzările Lemken au crescut ușor în Europa de Vest.

Ucrainenii au preferat să cumpere teren

În Europa Centrală și de Est, vânzările au scăzut cu aproape 9%. Piața rusească a rămas în mare parte stabilă, în timp ce vânzările din Ucraina au scăzut cu 39%, după câțiva ani cu rezultate excelente. Societăţile agricole din Ucraina au avut posibilitatea să cumpere pământ şi au întârziat cumpărarea de tehnologie agricolă.
Piaţa din Asia, Australia și Noua Zeelandă a avut un an mai slab, iar creșterea din America de Nord a atins din nou creşteri de două cifre, mai ales SUA, care este acum a patra piață a Lemken, cu o creștere de 23%. Şi vânzările în Canada, Japonia și China au fost stabile.
Anul trecut, producătorul german a extins gama de distribuitoare de îngrășăminte. La Agritechnica, Lemken a prezentat numeroase inovații: plugul reversibil purtat Juwel 10 pentru tractoare de până la 450 CP și semănătoarea SeedHub, care lucrează în agregat cu cultivatoare și grape cu discuri compacte. De asemenea, au fost prezentate: cultivatorul hibrid Koralin pentru cultivarea ultra-superficială, pregătirea patului de semințe și combaterea buruienilor, mașinile de prăşit Steketee, precum și noile pulverizatoare Orion şi Nova - prima maşină de erbicidat autopropulsată Lemken.

LEMKEN Juwel 10_b
ARGINT LA AGRITECHNICA

O altă inițiativă Lemken este orientată către produse și servicii inteligente, grupate sub marca „iQblue connect”, care permite automatizarea a numeroase funcții ale implementelor de bază, concept medalit cu argint la Agritechnica 2019.


Articol publicat în revista Ferma nr. 6/255 (ediţia 1-14 aprilie 2020)

Vizualizat: 808 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6 Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?