Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ce le-a prezentat IPSO Agricultură fermierilor la AgroBihor?

Publicat: 16 octombrie 2016 - 14:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Compania IPSO Agricultură a fost prezentă și anul acesta la expoziția AgroBihor de la Oradea, cu un stand impunător, unde fermierii bihoreni și cei din județele limitrofe au putut vedea și testa pe viu tehnica John Deere și Manitou pentru agricultură.

În perimetrul expozițional rezervat firmei IPSO Agricultură a fost expusă gama de tractoare din seria 6 - modelul 6100MC, dotat cu încărcător frontal, versiunea H310, precum și seria 8, cu vârful de lance al gamei - 8370R, dotat cu cutie de viteză e23 cu 14 trepte de viteză, full automată, incluzând și funcția Stop. Tractorul 8370R este dotat din fabrică cu sistemele Auto Trac SF1 și JDLink pentru agricultura de precizie. Se poate opta și pentru Auto Trac SF 2 sau RTK.
„Pentru a veni în sprijinul fermierilor din zona montană, din județele Cluj, Sălaj, Maramureș, Satu Mare și Bihor, am venit în expoziție și cu o combină John Deere W440, care se pretează pentru aceste zone. Combina este dotată cu un heder pentru plante prășitoare, cu adaptor pentru floarea-soarelui, realizat de către firma maghiară Oros, tipul fiind HAS pe 6 rânduri. Combina prezentă astăzi în expoziție a fost deja vândută unui fermier din zonă și are deja trei sezoane de lucru. Tractorul John Deere 6100MC are deja două mii de ore de funcționare”, ne-a declarat Robert Farc, directorul regional IPSO Agricultură.

IPSOClick pe poza pentru galerie!

Oferta tehnică pentru fermele zootehnice și pentru spațiile verzi
Și pentru că în regiunea Crișana sunt multe ferme zootehnice, IPSO Agricultură a expus și încărcătorul cu braț telescopic Premium de la Manitou, varianta MLT 735 120. „Modelul este folosit cu succes în agricultură, în zootehnie, la lucrări municipale și în construcții. Încărcătorul expus are deja cinci luni de lucru la fermă”, a precizat Robert Farc.
Pentru deplasarea fermierului în câmp, în ferma zootehnică, în parcuri și grădini, pentru transportul unor produse și echipamente cu greutăți reduse, IPSO Agricultură a venit cu un produs de excepție fabricat în SUA - Gator, modelul diesel HPX. „Această mașină poate să suporte în spate 290 kg. Am mai adus și mașina autopropulsată de tuns iarba, modelul RUN51, cu puterea de 3,4 CP, și un distribuitor de împrăștiat îngrășăminte solide pentru suprafețe mici, pentru parcuri și grădini”, a explicat Robert Farc.
Dealerul de utilaje agricole a expus și accesorii pentru copii, cum ar fi: karting-ul și tractorașele, care au făcut deliciul copiilor vizitatori din cadrul expoziției, care au putut efectua în voie o plimbare cu karting-ul sau cu tractorașul John Deere. Copiii trebuie învățați de mici ce înseamnă agricultura, de ce avem nevoie de fermieri, de ce trebuie să lucrăm în acest domeniu și ce tehnică trebuie să folosim. Fermierii trebuie să le imprime copiilor lor dragostea pentru pământ și animale, rostul și rolul fermelor și al fermierilor, cei care ne pun pe masă pâinea.

 

SERVICII POST-VÂNZARE
La Oradea, Centrul IPSO Agicultură a fost deschis încă din anul 2008, pentru a veni în sprijinul fermierilor din zonă și acum deservește județele Cluj, Sălaj, Maramureș, Satu Mare și Bihor. L-am întrebat pe Robert Farc care sunt facilitățile oferite fermierilor care vin și cumpără un utilaj de la Centrul IPSO Agricultură de la Oradea. Atunci când aleg un utilaj, fermierii sunt interesați din ce în ce mai mult de serviceul asigurat de vânzător în cazul în care utilajul se defectează. De aceea, Centrul Zonal de la Oradea dispune de un departament pentru servicii post-vânzare bine pus la punct.
„Echipa noastră activează pe cinci județe și are 20 de angajați. Centrul are o magazie de piese de schimb în orașul Carei. La sediul de la Oradea avem un atelier mecanic dotat cu tehnologie avansată pentru service. Cerințele fermierilor pot fi satisfăcute pe o rază de cinci județe. Avem șapte tehnicieni pentru reparații, doi tehnicieni pentru piese de schimb și un coordonator al acestora”, a răspuns Robert Farc.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 18 (179) din 15-31 octombrie 2016

Vizualizat: 652 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!