Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ce înseamnă să stabileşti direcţia în agricultură?

Publicat: 29 martie 2019 - 17:57
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Case IH nu mai reprezintă demult doar o simplă marcă agricolă, dat fiind aportul substanţial pe care l-a adus constant sectorului industrial. Traiectoria pe care a parcurs-o în inventarea şi dezvoltarea agriculturii moderne, ajunsă astăzi la anul de graţie 177, arată cât de adânci sunt „rădăcinile” producătorului american în stratul gros şi fertil al sectorului agricol din utimele două veacuri.

Jerome I. Case, părintele fondator al Case IH, este cel care a pus pe piaţă primele tractoare cu motoare cu aburi. În 1920, primul tractor Farmall scotea o mulţime de fermieri din agricultura de subzistenţă şi îi transforma în fermieri profesionişti, aceştia având acces la un nivel de productivitate nemaiîntâlnit până atunci. În anii 1940, Case IH a inovat din nou, schimbând agricultura mondială prin aducerea pe piaţă a primei combine de recoltat bumbac, dezvoltând cam în acelaşi timp şi prima combină de recoltat trestie de zahăr.
Apoi, în anii ‘50 faimosul tractor Steiger schimba din nou datele în materie de productivitate agricolă, fiind primul tractor articulat cu roţi de mari dimensiuni. Cu fiecare produs din aceste categorii s-au schimbat datele de productivitate în ansamblul industriei, unde până atunci lucrările se efectuau preponderent manual, cu un aport tehnic limitat. Din acele momente nivelul de productivitate a crescut la un stadiu la care s-au aliniat ulterior şi ceilalţi producători de tehnică similară. O altă revoluţie este apariţia primei combine cu rotor cu flux axial în 1977, care din nou a schimbat fundamental datele legate de productivitate, capacitate de recoltare într-un timp scurt şi mai ales capacitatea de a păstra boabele intacte. Şi, cu toate acestea, ajungem la o constatare fundamentală pentru Case IH. Portofoliul său de produse este complet pentru toate pieţele agricole.

Case IH reprezintă tradiţia pură a leadership-uluiClick pe poza pentru galerie!

Case IH reprezintă tradiţia pură a leadership-ului
Compania produce astăzi tractoare care se adresează tuturor aplicaţiilor posibile la nivel global, indiferent de nivelul de putere şi de productivitate solicitat. Fie că avem nevoie de utilaje pentru manipularea materialelor - şi vorbim aici despre încărcătoarele telescopice Case IH, fie că avem nevoie de utilaje de recoltat şi însămânţat, Case IH reuşeşte să satisfacă exigent toate segmentele de agricultori din lume. Am menţionat deja combinele Case IH specializate pentru bumbac şi pentru trestie de zahar, utilaje care reprezintă cu succes producătorul în toate zonele globale. De-a lungul timpului, inginerii Case IH nu sunt şi nu au fost doar nişte exploratori veniţi pe val, ci au fost aceia care au creat valul. În 1995, Case IH a creat primul tractor care merge cu navigaţie prin satelit şi care este disponibil în serie. Aceasta reprezintă din nou o premieră care aparţine producătorului Case IH. Prezenţa sa globală a fost alimentată în mod sistematic de inovaţii tehnice care l-au situat la vârf.
Astăzi, tehnologia de recoltare cu rotor cu flux axial reprezintă cea mai bună modalitate de a asigura o calitate fără egal a recoltei, printr-un sistem foarte simplu care are o durabilitate impresionantă şi care a revoluţionat productivitatea recoltării începând din 1977. Să nu uităm, Case IH a fost prima societate care a adus pe piaţă un tractor şenilat fabricat în serie, disponibil din uzină, cu şenile în loc de roţi. De asemenea, motoarele Fiat Power Train, cu care sunt dotate tractoarele Case IH, redefinesc aceste echipamente agricole ca: „efficient power” (putere eficientă). O altă premieră absolută a constat în transmisia continuă, pentru cutia de viteze, fiind un domeniu în care producătorul american nu este un simplu jucător, ci acela care a pus pe piaţă transmisia continuă, începând cu ultima parte a anilor ’90. Această dezvoltare are în centrul său uzina din Sankt Valentin, Austria, pentru că acolo s-au fabricat primele astfel de transmisii.

Tractorul 100% autonom
În ceea ce priveşte agricultura de înaltă precizie, cu toate instalaţiile de ghidare prin satelit în care Case IH a fost încă o dată în avanpostul dezvoltării industriale, aceasta a culminat cu apariţia unui vehicul 100% autonom. Astăzi, Case IH a făcut dovada că nu există doar un concept, ci există tehnologia fizică ce permite folosirea autonomă a unui tractor agricol pe plan global. Tractorul autonom Case IH a fost prezentat în 2016 la Farming Progress Forum, ceea ce a generat o atenţie impresionantă a clienţilor şi a întregii industrii pentru tehnologia care este în interiorul acestui vehicul. Ca atare, este important de menţionat că această tehnologie este disponibilă astăzi. De fapt, studiul şi munca intense care au loc în acest moment se îndreaptă spre satisfacerea completă a necesităţilor clienţilor, astfel încât aceştia să poată aplica eficient această tehnologie. În România, Titan Machinery are deja câteva cereri concrete pentru modelul complet autonom şi se lucrează intens la parcelarea terenurilor şi administrarea activităţilor din ferme. Astfel, principalul motiv pentru care nu vedem încă acest tractor pe suprafeţele agricole are drept motivaţie cadrul legislativ care trebuie pus la punct.
În concluzie, Case IH reprezintă tradiţia pură a leadership-ului, a pus în mişcare sectorul agricol timp de mai bine de 170 ani. Punctul culminant al istoriei Case IH este reprezentat de unirea eforturilor unor mari companii şi mărci de utilaje agricole, între care se remarcă Case, International Harvester şi David Brown, pentru a numi doar câteva dintre acestea. Fiecare dintre aceste mărci a jucat un rol important în istoria şi evoluţia Case IH.

Bogdan CONSTANTIN
PR & Communication Specialist
Titan Machinery România


UNITĂŢI DE PRODUCŢIE
• Renumita fabrică de producţie din Sankt Valentin, Austria. Fabrica de producţie a utilajelor agricole Case IH din St. Valentin întruchipează excelenţa tehnică a industriei constructoare de utilaje din Austria. Tot aici se află şi sediul european al mărcii Case IH. În fabrica din St. Valentin, lucrează personal calificat (ingineri şi muncitori) şi pasionat de ceea ce face. Liniile de montaj ultramoderne produc 28 de modele diferite de tractoare, cu puteri cuprinse între 86 şi 228 CP, iar 90% dintre tractoarele produse la St. Valentin sunt destinate exportului, făcându-se astfel cunoscute în întreaga lume prin calitatea, precizia şi excelenţa tehnică desăvârşită.
• Fabrica din oraşul Grand Island, Nebraska - locul de producţie al combinelor Axial-Flow® - reprezintă Centrul de Excelenţă al Combinelor din America de Nord aparţinând companiei CNH Industrial. În componenţa fabricii din Grand Island intră câteva secţii între care se remarcă cea de producţie, sudură, vopsitorie şi montaj. Fiecare dintre aceste secţii beneficiază de cele mai moderne tehnologii în domeniu: sistem de vopsire cu pulberi în câmp electrostatic, celule laser, roboţi pentru sudură şi sisteme de testare wireless.
• Fabrica din oraşul Racine, Wisconsine - locul de producţie al tractoarelor Magnum®. Fabrica, care se întinde pe o suprafaţă de 595.000 mp, este locul de producţie al tractoarelor din seria Magnum. Tot aici sunt fabricate şi transmisiile combinelor Axial-Flow®, culegătoarelor de bumbac Cotton Express, precum şi punţile motrice şi supapele motoarelor care echipează tractoarele Case IH Steiger 4WD (cu tracţiune integrală).
• Fabrica din Fargo, Dakota de Nord - locul de producţie al modelelor de tractoare Steiger® şi Quadtrac®. Înfiinţată de fraţii Steiger în anii 1960, fabrica din Fargo (Dakota de Nord) produce tractoarele din seria Steiger 4WD (cu tracţiune integrală), încărcătoare frontale şi echipamente bidirecţionale.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 4/231 (ediţia 1-14 martie 2019)

Vizualizat: 125 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!