BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Catros Special şi CatrosXL - grapele cu cadru frontal cu ”CrushBoard”

Publicat: 29 martie 2019 - 18:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pentru Catros Special şi Catros XL, grapele cu discuri compacte cu lăţimi de lucru între 3 m, 3,50 m şi 4 m, AMAZONE oferă acum şi opţiunea montării unui cadru frontal cu ”CrushBoard”. Cu această echipare, grapele Amazone cu discuri compacte sunt de acum maşinile ideale şi pentru pregătirea ”fină” a terenului, chiar şi pentru legumicultură, deoarece crushboard-urile asigură efecte puternice de mărunţire şi de nivelare a solului.

Chiar şi în timpul prelucrării miriştilor, grapele Amazone dotate cu această opţiune oferă anumite avantaje, cum ar fi de exemplu ”sfărâmarea” păstăilor de rapiţă - ceea ce stimulează seminţele de rapiţă să înceapă procesul de germinaţie. De asemenea, resturile vegetale din miriştile de rapiţă şi de floarea-soarelui sunt zdrobite, astfel că este grăbită putrezirea acestora.

Catros Special ÅŸi CatrosXL_b
Cadrul frontal este montat în faţa discurilor, astfel încât acţiunea crushboard-ului să poată fi reglată independent, indiferent de adâncimea de lucru a discurilor. Reglarea adâncimii de lucru şi, prin urmare, şi ”duritatea” crushboard-ului se poate face fie în modul mecanic, fie în modul hidraulic, în mişcare. Opţiunea de reglare hidraulică permite operatorului să facă setările într-un mod convenabil, chiar de pe scaunul tractorului, fiind asistat şi de o ”grilă” uşor de observat.
De asemenea, ca o alternativă pentru crushboard, pe cadrul frontal pot fi montaţi eradicatori de urmă pentru roţi, care, mai ales în cazul solurilor sensibile la presiune, contribuie la atenuarea urmelor lăsate de roţile tractorului.

Catros Special ÅŸi CatrosXL_b
AMAZONE: CIFRĂ DE AFACERI RECORD ÎN 2018
În exerciţiul financiar 2018, cifra de afaceri a Grupului Amazone a continuat să crească, în ciuda condiţiilor meteorologice extreme care au afectat anumite ţări în cea de-a doua parte a anului. Astfel, cifra de afaceri a crescut la un nivel record de 481 milioane de euro, cu 5,3% mai mare comparativ cu anul anterior (457 mil. euro).
Amazone a beneficiat de o poziţie puternică faţă de competitorii de pe pieţe importante de export. Aproximativ 80% din producţia Amazone este vândută în Germania, după care, cele mai importante pieţe sunt: Franţa, Japonia, Spania, Ungaria, România şi Irlanda, state în care vânzările au avut un trend ascendent. De asemenea, cifra de afaceri de pe pieţe importante pentru maşinile agricole, reprezentate de Polonia şi Rusia, a rămas stabilă în 2018.
Anul trecut, compania investit peste 7% din cifra de afaceri în sectorul de cercetare şi dezvoltare, iar investiţiile în mijloace fixe au depăşit 20 milioane de euro.
Directorii Amazone, Christian Dreyer şi dr. Justus Dreyer, prevăd o evoluţie stabilă pentru companie datorită puterii de inovare şi a ofertei de produse diversificată pentru fermele de toate mărimile. „Pe plan mondial, pieţele devin din ce în ce mai solicitante şi depind de inovaţii cât mai diversificate. În principiu, climatul de investiţii în agricultură este la un nivel acceptabil, chiar şi în condiţiile în care rezultatele multor ferme din Europa Centrală vor fi în continuare dominate de efectele secetei din 2018. Mediul şi tendinţele pe termen lung sunt pozitive. Interesul clienţilor pentru maşinile agricole moderne şi inovaţiile noastre, care permit activităţi mai eficiente, mai precise şi implicit reducerea costurilor, este în continuare bun. Totuşi, în unele pieţe de export, impactul schimbărilor politice sau intensificarea conflictelor sunt dificil de estimat în acest moment. Noi ne concentrăm asupra punctelor noastre tari: dezvoltarea inovării pentru competenţele de bază ale Amazone şi consolidarea cooperării cu partenerii de vânzări relevanţi şi cu importatorii în ţările ţintă“, au subliniat directorii Amazone.
Programul extins pentru construirea de pluguri, creat odată cu achiziţia Vogel & Noot, s-a dovedit a fi unul de succes şi s-a impus rapid pe piaţă. Cu inovaţii suplimentare şi preluarea echipamentelor de prăşit de la Schmotzer, Amazone îşi stabilizează poziţia pe piaţa utilajelor agricole ”inteligente”.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 4/231 (ediţia 1-14 martie 2019)

Vizualizat: 165 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?