Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cataya - noua combinație de semănat de la Amazone

Publicat: 07 februarie 2017 - 00:28
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Amazone prezintă o nouă combinație mecanică de semănat - Cataya. Aceasta este formată din semănătoarea purtată Cataya 3000 Super, concepută pentru fermele profesionale, care poate fi combinată opțional cu noua grapă cu corpuri rotative - KE 3001 sau cu noile cultivatoare cu corpuri rotative KG, respectiv KX 3001.

Designul de ansamblu al semănătorii, în combinație cu utilajul de prelucrare a solului se distinge prin diverse inovații funcționale. Cele mai importante sunt: sistemul de dozare Precis, reglajul prin SmartCenter, antrenarea electrică a dozării, brăzdarele cu discuri duble, TwinTeC și controlul ISOBUS al mașinii. Cataya 3000 Super are un rezervor de sămânță îngust, dar mare. Volumul de bază este de 830 l, dar rezervorul poate fi mărit la 1.270 l, cu un ajutaj. Volumul mare, precum și deschiderea rezervorului de 2,60 x 0,75 m permite umplerea cu bigbag sau chiar cu cupa încărcătorului frontal și reducerea timpului de umplere.
Sistem confortabil de dozare. Confortul ridicat al operării este dat de sistemul de dozare Precis. Sistemul Precis realizează modificarea cantității de sămânță prin trei posibilități de reglaj rapid. Noi sunt și pâlniile de scurgere integrate, care reduc volumul resturilor de sămânță în rezervor și simplifică curățarea acestuia. În plus, prin clapetele de calibrare ajustabile central, mașina poate fi modificată rapid și simplu, din modul de operare de semănat în procedura de calibrare.
Antrenare electrică a dozării. ElectricDrive - antrenarea electrică a dozării facilitează o dozare exactă, fără trepte, a diverselor sortimente de semințe, de la 0,4 kg până la 550 kg/ha. Practic, reglajul simplu al cantităților de sămânță se poate face din scaunul șoferului și există posibilitatea de a schimba cantitățile de sămânță în funcție de specificul locației, conform hărților de aplicare. Cu ajutorul unui comutator electric, cărările tehnologice pot fi cuplate, în echiparea de bază 2x3, respectiv 2x5 (opțional) șiruri de cărări tehnologice. Printr-o decuplare semilaterală a arborelui de semănat și a celui intermediar sunt posibile, în plus, ritmuri asimetrice ale cărărilor tehnologice. Datorită antrenării electrice bilaterale, Cataya poate fi cuplată din cabină și, opțional, pe jumătate de parte (dreapta sau stânga). În combinație cu Section Control, suprapunerile la rânduri intermediare și la capetele de rând se reduc.
SmartCenter pentru calibrare. Noul sistem de calibrare SmartCenter este plasat pe partea stângă a mașinii. Procedura de calibrare se face prin simpla apăsare a unui buton - datorită antrenării electrice. Două jgeaburi speciale de calibrare, care colectează sămânța, pot fi trase central din mașină, pe partea stângă, sub sistemul SmartCenter. Echiparea pentru calibrare va fi completată printr-o găleată stabilă și un cântar suspendat cu afișaj digital luminos; în caz de neutilizare, ambele vor fi depozitate în interiorul SmartCenter-ului, economisind spațiu. După procedura de calibrare, respectiv verificarea adâncimii de semănat, în partea dreaptă a mașinii Cataya se găsesc un rezervor de 5 litri pentru spălarea mâinilor și un dozator de săpun.
Pentru controlul ISOBUS al combinației de semănat pot fi utilizate, opțional, terminalele ISOBUS, Amatron 3, CCI sau Amapad de la Amazone sau oricare terminal ISOBUS al unui alt producător.
Depunere precisă a sămânței. Realizarea presiunii pe brăzdarele discuri duble - TwinTeC poate fi ajustată central datorită sistemului de fixare pe cadru. Independent de presiunea pe brăzdar - tot central pe partea stângă - adâncimea de depunere a sămânței poate fi reglată de la 0 până la 6 cm. Ghidajul în adâncime al brăzdarelor are loc prin rolele de ghidaj în adâncime. Amazone oferă role Control 50 pentru soluri grele, respectiv role Control 65 pentru soluri mai ușoare și pentru soluri mai puțin sustenabile. Și pentru nivelarea finală a suprafeței solului există două alternative (opțional): grebla exactă (cunoscută ca grebla fixată Amazone) sau individual, la brăzdare.
Prelucrarea activă a solului. Ca și utilaje de prelucrare a solului în combinație cu Cataya, Amazone oferă noua grapă cu corpuri rotative KE 3001, precum și noile cultivatoare cu corpuri rotative KG 3001 și KX 3001. Un concept nou de cuplare permite ca semănătoarea și utilajul de prelucrare a solului să poată fi decuplate foarte simplu și fără unelte, astfel încât este posibilă și utilizarea individuală a utilajului de prelucrare a solului.

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 2 (185) din 1-15 februarie 2017

 

Vizualizat: 564 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!