Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Case IH ridică standardele

Publicat: 22 august 2017 - 09:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• transmisii noi pentru Quadtrac şi Maxxum 

Case IH a dorit să marcheze aniversarea a 175 de ani de la înfiinţare prin lansarea unei serii limitate a modelului Puma şi prin câteva upgrade-uri importante la tractoarele Quadtrac şi Maxxum.

Maxxum este un tractor universalClick pe poza pentru galerie!

În cadrul unui eveniment organizat la Bratislava, la sfârşitul lunii iulie a.c., special pentru presa europeană, constructorul american de echipamente agricole şi-a anunţat noutăţile cu care se va prezenta în toamnă la Agritechnica, unde speră să obţină un nou titlu de tractor al anului.
În gama de putere mare, tractorul articulat pe şenile Quadtrac a primit extensia CVX, ceea ce înseamnă că este acum echipat cu o transmisie nouă, cu variaţie continuă, şi toate avantajele care rezultă de aici. Mişcarea a fost practic concepută pentru a aduce pe acest segment de piaţă beneficiile unei eficienţe sporite a consumului de combustibil, pe fondul reducerii volumului de lucru pentru operator şi un plus de manevrabilitate.

O premieră absolută
Transmisia cu variaţie continuă nu a fost disponibilă până acum pe nici un alt tractor articulat cu şenile, deşi Case IH a implementat această tehnologie încă din anul 2000, pe modelele din gama de putere medie. Asta înseamnă că, din acest moment, şi proprietarii sau operatorii de Quadtrac CVX vor putea beneficia de o serie de avantaje, cum ar fi uşurinţa în exploatare, accelerarea mai rapidă în câmpul de lucru sau pe şosea şi disponibilitatea completă a puterii la viteze reduse, pentru aplicaţii speciale. De aici rezultă o creştere a productivităţii şi o eficienţă maximă a consumului de combustibil. "Quadtrac CVX este un tractor al superlativelor. Atuul cel mai important al acestuia este suprafaţa mare de contact cu solul şi posibilitatea de a varia infinit viteza, fără trepte de staţionare. Si nu uitaţi că în materie de rezistenţă şi anduranţă, Quadtrac este un tractor care a fost rafinat vreme de mai bine de 20 de ani. Este un produs matur, chiar dacă are o cutie de viteze nouă. Dar pe lângă caracteristicile sale în materie de putere, forţă de tracţiune şi eficienţă, fiind un tractor cu şenile, acesta are posibilitatea de a intra în câmp şi de a lucra când alţii stau pe margine şi doar privesc", constata Mihai Luca, trainer comercial la Case IH.

Cel mai puternic tractor articulat pe şenile
Având o putere maximă de 613 CP, modelul 540 CVX, care este practic vârful de gamă al noului Quadtrac, oferă cea mai mare putere disponibilă în acest moment pe orice tractor echipat cu o astfel de transmisie cu variaţie continuă. Pe de altă parte, în varianta 500 CVX se ajunge la puterea maximă de 558 CP, iar tractorul Quadtrac 470 CVX dezvoltă până la 525 CP. Toate aceste modele noi sunt propulsate de motoare diesel controlate electronic, cu şase cilindri având capacitatea de 12,9 litri, furnizate de FPT Industrial (parte a grupului CNH Industrial) şi proiectate special pentru a dezvolta puteri ridicate la turaţii scăzute. Motoarele sunt echipate cu sistemul de Reducere Catalitică Selectivă de înaltă Eficienţă (Hi-eSCR), pentru a putea respecta normele de emisii Stagiul IV şi a optimiza eficienţa consumului de carburant. Modelul Quadtrac 540 CVX suportă un volum maxim de 1.230 litri de motorină şi dispune de un rezervor de AdBlue cu capacitatea de 322 litri. Fiecare model Quadtrac CVX beneficiază de funcţia Active Hold Control, ceea ce înseamnă că atunci când tractorul este oprit pe un deal, poate rămâne static fără ca operatorul să acţioneze pedala sau frâna de mână. Frâna de parcare se aplică automat dacă rămâne în această stare mai mult de 45 de secunde. Tractorul poate fi oprit temporar - cum ar fi la joncţiunile de drum - folosind doar pedala de frână, înainte de a reveni la viteza anterioară odată ce pedala este eliberată. De asemenea, sistemul de acceleraţie duală Eco Drive permite setarea turaţiilor minime şi maxime ale motorului, pentru a creşte eficienţa şi a împiedica risipa de combustibil.

O şi mai mare flexibilitate pentru fermieri
Pe de altă parte, în capitala Slovaciei a fost prezentat şi Maxxum Multicontroller, care vine cu o transmisie sută la sută nouă, denumită ActiveDrive 8, o transmisie cu opt trepte sub sarcină, trei game de viteze şi super reductor opţional. „Această transmisie este disponibilă cu o mulţime de funcţii care vor face deliciul fermierilor, pentru că tractorul de acum poate fi oprit doar acţionând pedala de frână. De asemenea, avem o schimbare de rapoarte la care viteza motorului variază automat pentru a evita şocurile pe linia cinematică. {i în afară de asta, ActiveDrive 8 este o transmisie care acoperă cu o singură gamă de viteze cu opt rapoarte sub sarcină toată gama de viteze între 4 şi 18 km/h. Asta înseamnă că între 4 şi 18 km/h tractorul nu are nici un fel de întrerupere a cuplului motor, o caracteristică ce nu poate fi întâlnită în acest moment pe piaţă la nici un alt competitor, în această gamă de putere”, ne-a asigurat Mihai Luca, compatriotul nostru stabilit încă din 2010 la St. Valentin, unde se află sediul european al Case IH.
În afară de asta, Maxxum Multicontroller şi Maxxum CVX devin disponibile cu ghidaj reactiv în serie şi cu Adaptive Steering Control, ceea ce înseamnă că este nevoie de o singură rotaţie a volanului pentru a braca roţile complet dintr-o parte în alta. Această caracteristică va fi excelentă pentru toţi cei care lucrează cu un încărcător frontal sau în colţuri de câmp, unde manevrele sunt delicate şi de obicei este necesară întoarcerea de multe ori a volanului. Maxxum vine şi cu alte detalii importante pentru clienţi, cum ar fi rezervorul de carburat mai mare (până la 250 l), care garantează o foarte bună autonomie de lucru.

Maxxum, un tractor bun la toate
„Pentru fermele de dimensiuni medii şi mici, Maxxum este o alegere foarte potrivită, pentru că este un tractor universal, excelent pentru lucrul în câmp, pentru aplicaţii de transport şi funcţionează minunat în condiţii în care îi este ataşat un încărcător frontal. Maxxum este astăzi cel mai universal tractor pe care îl produce Case IH, disponibil atât în varianta de bază Maxxum, cu puterea, cu siguranţa în funcţionare tipice pentru Case IH, sau Maxxum Multicontroller, care vine cu noua transmisie ce promite să asigure o funcţionare perfectă şi în cazul aplicaţiilor mai solicitante, dar poate fi întâlnit şi în configuraţia de top - Maxxum CVX, un tractor care promite nu doar eficienţă deosebită, ci şi un confort rar întâlnit pe aceast segment de putere”, consideră specialistul român, care spune că a aşteptat cu sufletul la gură cinci ani pentru a sărbători această realizare.
Revizuirea gamei Maxxum va face posibilă, de asemenea, lansarea în 2018 a modelului Maxxum 150 CVX, echipat cu un motor cu şase cilindri, o altă premieră în industrie pentru un tractor din această categorie. Întreaga familie de tractoare Maxxum se bazează pe motoarele FPT Industrial, care satisfac normele de poluare Stagiul IV, utilizând tehnologia Hi-eSCR.

 

TRACTORUL AUTONOM ESTE UN PROCES DE DURATĂ
În cadrul conferinţei de presă de la Bratislava s-a discutat şi despre intens mediatizatul tractor autonom (fără cabină), iar reprezentanţii Case IH sunt de părere că acesta va ajunge în producţia de serie abia peste cinci sau zece ani, timp în care mai sunt destule aspecte de pus la punct, inclusiv în ceea ce priveşte interacţiunea cu implementele. „Tractorul autonom este în acest moment un proces. Aşa am gândit noi cum ar putea arăta agricultura viitorului. Dar aşa cum a fost şi apariţia ghidajului prin satelit pentru utilaje agricole, acesta este un proces de durată. Case IH cu tractorul autonom arată o direcţie spre care cu siguranţă se va merge în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat”, a concluzionat Mihai Luca.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 14 (197) din 15-31 august 2017

Vizualizat: 973 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?