Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cântărire cu precizie - de 10 ani în România

Publicat: 23 octombrie 2016 - 01:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În cei zece ani de când producătorul de sisteme complete de cântărire - Metripond Plus - a debutat pe piață, abordările, cerințele și modalitățile de lucru au evoluat de la sistemul mecanic la cel electronic, de la munca manuală la operațiile mecanizate.

„În volumul vânzărilor Metripond Plus în România, ponderea o ocupă instalațiile de însăcuit și cântarele de flux, produse unicat, care includ și montajul în locația cumpărătorului”, ne-a declarat Sándor Molnár, directorul Metripond Plus. Specialistul ne-a vorbit și despre schimbările actuale, despre portofoliul de produse al firmei, despre prezent și viitor în dezvoltarea companiei.

Logo Metripond Plus

De la cântărire, până la însăcuire
Portofoliul firmei este alcătuit din câteva grupe majore de produse: cântarele comerciale și industriale, cântarele de însăcuit/dozat, împreună cu cântarele folosite în liniile tehnologice, podurile rutiere și accesoriile pentru aceste echipamente. Podurile basculă pentru cântărirea vehiculelor includ variante cu platforma din oțel sau din beton, cu două sau cu trei elemente, precum și cântare cu rampe sau în cuvă. Dimensiunea podurilor poate fi de 9-18 metri lungime. Limita de cântărire stabilită din fabricație este de 30-60 de tone, cu doze tensiometrice normale sau digitale.
„Ne axăm de obicei pe tehnologia de însăcuire, în primul rând până la unități de 5-50 de kilograme. La sacii big-bag, capacitatea de umplere poate varia de la 200 până la 1500 kg.
Cântarele de dozat au ca principală destinație sectorul cerealelor, care pot fi în formă granulară sau măcinată, sămânță sau furaj. În industria de panificație și morărit livrăm instalații de cântărit și de însăcuit făină, tărâțe. Aceste sisteme de împachetare au integrată banda transportoare, banda înclinată pentru paletizare și mașina de cusut (portabilă sau cu stand)”, a detaliat Sándor Molnár.
Ca noutate, în urmă cu doi ani, societatea a fabricat și a lansat pe piață un tip de cântar multifuncțional - cântarul mobil autopropulsat. Această mașină completă este capabilă de a strânge, transporta, cântări, însăcui și a a închide sacul pentru depozitarea materiilor granulare, operații realizabile cu ajutorul unui singur operator.

Referinte Metripond Plus

Inovația și dezvoltarea în producția de sisteme de cântărit
„Ne ocupăm și de producerea de software modern, sisteme care răspund diferitelor necesități de gestionare și de prelucrare a datelor și a altor informații cerute de cumpărătorul utilizator.
Cu aceste noi softuri, procesele de producție și de împachetare se pot accesa de la distanță, astfel că lucrarea de cântărire/însăcuire se poate controla instant. Avem o variantă fiabilă pentru a transmite datele de cântărire prin radio, ceea ce ne permite să oferim clienților o soluție simplă pentru transmiterea datelor la distanțe mari mai simplu, eficient și deloc costisitor.
Producem și softuri pentru realizarea nutrețurilor combinate, pentru cântărirea precisă și setarea exactă a cantității optime a fiecărui component furajer al amestecului”, a mai spus managerul Metripond Plus.
Agricultura fiind cel mai mare domeniu în care sistemele de cântărit își găsesc larga utilizare, Metripond Plus satisface în continuare cererile agricultorilor, cărora le poate oferi cântare pentru cele mai diferite sarcini.

 

PESTE 500 DE CLIENȚI
Evoluția Metripond Plus în perioada 1989-2016 și după intrarea pe piața românească (2006) a fost treptată. La început, afacerea înregistra 10-15 vânzări pe an. În cei zece ani de existență, compania a depășit 1200 de operații comerciale sau de service pentru peste cinci sute de clienți. Cu un volum impresionat de cântare vândute, pe lângă calitatea produsului, firma este recunoscută și pentru serviciile conexe, precum: calibrare, asistență tehnică, omologare metrologică.
„Firma noastră dispune de mecanici, electricieni și ingineri de progamare profesioniști, cu care ne putem angaja în primul rând la fabricarea sistemelor de cântărire unicat, precum și la a satisface nevoi speciale de cântărire”, ne-a declarat Sándor Molnár, directorul Metripond Plus.

 

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 18 (179) din 15-31 octombrie 2016

 

Vizualizat: 460 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!