Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Caffini, în viile Tohani

Publicat: 24 august 2017 - 13:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• munca manuală cu zilieri devine o amintire

Compania Domeniile Tohani a achiziţionat recent o serie de utilaje prin Dealer Italia, în cadrul unui proiect de reînnoire a parcului de utilaje, pus în practică de mai mulţi ani. Valoarea proiectului derulat anul acesta cu fonduri proprii a fost de 90.000 de euro şi s-a concretizat în achiziţia a patru nebulizatoare Caffini Rafal 4 sides Smart de 1000 litri, două tocători Forigo FT8 - 130 şi două freze Forigo F25 - 140.

Caffini, în viile Tohani_b

Domeniile Tohani, unul dintre cei mai mari jucători din domeniu din România, este atestat din anul 1773 şi se află în mijlocul regiunii Dealu Mare, pe şapte dealuri orientate spre sud-est, pe aceeaşi paralelă geografică de 45 de grade ca şi apreciatele podgorii Bordeaux. Această poziţie geografică, dar şi priceperea celor de aici au făcut ca vinurile obţinute la Tohani să aibă calităţi deosebite, Domeniile Tohani fiind furnizor al Casei Regale. Aici, din 7000 mp de viţă-de-vie este produs vinul „Principele Radu”.

Caffini_b

Investiţii constante pentru vinuri de calitate
Pentru a avea vinuri de calitate, dincolo de avantajele naturale, trebuie să ai şi butaşi de vie bine îngrijiţi, dar şi oameni pricepuţi. Prin urmare, investiţiile s-au făcut aici nu doar în reconversie, ci şi în tehnologizare. Iar probleme cu mâna de lucru sunt şi la Tohani, astfel că unul dintre obiective este înlocuirea acesteia cu lucrările mecanice.
„Lucrăm în jur de patru sute de hectare, din care 64 ha sunt numai terase, din care ies cei mai buni struguri. Viţa-de-vie de pe aceste 400 ha a fost supusă procesului de reconversie, cu finanţare prin proiecte derulate cu fonduri europene. Dar tehnologizarea este un proces constant. Am mai avut un proiect, tot prin fonduri proprii, în 2014, prin care am achiziţionat cinci tractoare, cinci atomizoare, o tocătoare şi în toamnă sau în primăvară urmează să achiziţionăm o maşină de desfrunzit, una de plivit lăstari şi o freză cu palpatori. Intenţia noastră este să ducem tot ce înseamnă lucrări manuale spre lucrări mecanice”, ne-a explicat Nicolae Sora, directorul general adjunct al Tohani SA.
Acesta a adăugat că în fiecare an se investeşte în utilaje, dar că dincolo de calitatea acestora este foarte important să ştii ce să ceri. Prin urmare, aici s-a făcut recent o achiziţie de utilaje marca Dealer Italia printr-un proiect în valoare de 90.000 de euro, care s-a concretizat în achiziţia a patru nebulizatoare Caffini Rafal 4 sides Smart de 1000 litri, două tocători Forigo FT8 - 130 de masă vegetală ierboasă şi lemnoasă (pentru lemn cu diametru de până la 10 cm) şi două freze profesionale Forigo F25 – 140, fixe, pentru ferme de dimensiuni medii şi mari.
„S-a testat un utilaj din cele patru nebulizatoare Caffini Rafal şi apoi am obţinut OK-ul pentru livrare. Cel mai bun marketing rămâne demonstraţia directă”, a explicat inginerul horticol Ovidiu Andrei, reprezentantul Dealer Italia.
Pentru mai multe detalii, contactaţi reprezentanţii Dealer Italia la numerele de telefon: +40.755.022.712 (zona de sud) şi +40.756.052.378 (zona de nord).

 

RAFAL TRATEAZĂ 20 HA DE VIE ÎNTR-O ZI
Toate cele patru nebulizatoare Rafal au rezervor de o mie de litri, fac tratamente simultan pe două rânduri, au duze hidro-pneumatice SUA TeeJet TXB cu con ceramic, cardan omocinetic, proţap articulat cu blocaj hidraulic de direcţie, trei difuzoare pe fiecare braţ, roţi de 10.0/75-15,3 şi Electroil 5, distribuitor cu pulsantieră pentru ridicare, coborâre şi geometrie variabilă. Ca eficienţă, o maşină Rafal poate face tratamente pe 20 de hectare într-o zi, în timp ce patru maşini depăşesc 80 ha/zi.

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 14 (197) din 15-31 august 2017

Vizualizat: 1571 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?