Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Buncărul Amazone XTender-T

Publicat: 23 august 2017 - 15:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Amazone a lansat XTender-T - un nou buncăr cu distribuţie tractată, pe o singură osie. XTender-T a fost creat ca o aplicaţie flexibilă pentru fermele care administrează fertilizatori şi/sau seminţe simultan, combinat şi cu procesul de prelucrare a solului cu un cultivator sau o grapă compactă cu discuri. 

Aşadar, buncărul XTender-T poate fi utilizat de exemplu pentru aplicarea unui fertilizator de compensare pentru a neutraliza eliminarea azotului prin procesul de descompunere a paielor sau pentru însămânţarea culturilor intercalate. Combinarea acestor faze de prelucrare a solului cu cea de fertilizare presupune o îmbunătăţire semnificativă a eficienţei lucrărilor şi reducerea costurilor.

Buncărul Amazone XTender-T

Sistem de cuplare compatibil cu diferite utilaje
XTender poate fi tractat de tractoare de mare putere, cu până la 600 CP şi, datorită propriului mecanism de antrenare, buncărul poate fi utilizat şi în spatele tractoarelor care au o capacitate de ridicare limitată sau fără cuplare în partea din spate. Buncărul XTender-T este cuplat la cultivator printr-un arbore cu legătură încrucişată inferioară şi standardizat de cat. 3 sau 4N. Datorită acestui sistem de cuplare, XTender-T poate fi utilizat şi în combinaţie cu utilaje de la alţi producători. În acest acest caz, tubulatura de alimentare este compatibilă sau trebuie furnizată separat. Având în vedere că sarcina maximă de susţinere a sistemului de cuplare este de 4.500 kg, operaţiunile combinate cu utilaje de dimensiuni mai mari în partea din spate a buncărului XTender-T nu reprezintă o problemă.
XTender-T este disponibil ca buncăr cu un singur compartiment şi dispune de o capacitate totală de 4.200 litri. Se poate opta şi pentru varianta compartimentată, 50/50, astfel încât să poată fi distribuite concomitent fertilizantul şi seminţele sau, separat, două tipuri diferite de fertilizant.
În spatele buncărului sunt plasate două unităţi de măsurare, acţionate electric şi uşor de accesat, pentru a administra cantităţi de la 2 până la 400 kg/ha. Buncărul XTender-T este acţionat şi controlat printr-un terminal ISOBUS de la Amazone sau prin orice alt terminal compatibil ISOBUS.

Opţiuni speciale - terminalul Twin 3.0
În plus, Amazone oferă o opţiune specială pentru XTender-T terminalul Twin 3.0 care este foarte cunoscut ca tehnologie de la semănătorile producătorului german. Sistemul facilitează calibrarea şi golirea reziduurilor. Datorită controlului ISOBUS, cu XTender-T este posibilă şi aplicarea fertilizatorului diferenţiat sau numai pe anumite zone ale terenului.
Pe lângă noul XTender-T, încă de anul trecut, Amazone oferă XTender - un buncăr cu mecanism de fixare montat, pentru tractoare cu prindere hidraulică în trei puncte. Cu oricare dintre aceste buncăre, orice proces de prelucrare a solului se poate combina perfect cu aplicarea de seminţe şi de fertilizanţi.

Buncărul Amazone XTender-T
NOUA „CATAYA SUPER” CU BRĂZDARE CU DOUĂ DISCURI ”TWINTEC”
Anul trecut, Amazone a lansat pe piaţă o combinaţie de semănat convenţională Cataya Super, având brăzdare cu două discuri TwinTeC. Acum, Cataya este disponibilă şi cu brăzdare cu un singur disc RoTeC Control, care - similar versiunii TwinTeC - poate fi livrată cu o distanţă între rânduri de 12,5 sau 15 cm. Astfel, graţie posibilităţii de a opta între brăzdarele RoTeC şi TwinTec, Amazone oferă sistemul de tăietoare adecvat oricărui tip de aplicaţie agricolă.
Brăzdarele universale cu un singur disc RoTeC Control îşi demonstrează rezistenţa mai ales atunci când prelucrează cantităţi mari de resturi vegetale şi soluri grele, umede şi lipicioase.
Ca mijloc de prelucrare a solului, pentru combinaţia Cataya, Amazone oferă, opţional, noua grapă rotativă KE 3001 sau cultivatorul rotativ nou KX 3001 ori cultivatorul rotativ KG 3001, toate putând fi prevăzute cu variate role de urmărire.

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 14 (197) din 15-31 august 2017

Vizualizat: 493 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?