Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bio-arzătoarele Antti

Publicat: 28 decembrie 2016 - 23:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

• uscarea eficientă a cerealelor cu bioenergie

Antti-Industry este o companie cu renume în domeniul tehnicii pentru uscarea cerealelor. Implementarea arzătoarelor bio pe uscătoarele Antti a fost un moment de referință pentru constructorul finlandez, cu atât mai mult cu cât la ora actuală se pune mare accent pe protecția mediului înconjurător și pe eliminarea oricărei surse de poluare.

Sistemele cu arzătoare bio de la Antti folosesc drept combustibil turba, peleții, talajul, reziduurile de sortare etc. În funcție de combustibilul bio folosit și de configurația echipamentelor, puterea arzătoarelor bio de la Antti poate fi cuprinsă între 300 și 800 kW, cu o eficiență de până la 89%.

Ardere eficientă la costuri reduse
Arzătoarele bio Antti sunt realizate în sistemul pe verticală (tuburile și camera de combustie sunt montate în poziție verticală). Acest tip de arzător a fost proiectat pentru combustibili bio care induc o flacără de ardere mare. Eficiența aerului în interiorul schimbătorului de căldură este excelentă, iar materialele pentru furnal rezistă la o utilizare continuă. Combustibilul bio poate fi îndepărtat automat utilizând un transportor elicoidal. Instalațiile pot fi amplasate lângă sistemul de încălzire a fermei. Soluția de la Antti este eficientă din punct de vedere al costului, deoarece fierbătorul și arzătorul uscătorului pot utiliza aceeași depozitare a talajului și același sistem de transfer.
Sistemul de depozitare este realizat dintr-un agitator cu arc, un melc de depozitare, un cap de arzător și un echipament de automatizare și de siguranță. Capacitatea buncărului de depozitare poate fi de 16 mc, 22,5 mc sau 29 mc.
Containerul mobil al arzătorului bio Antti este potrivit pentru sere, în scopuri industriale, la uscarea cu aer fierbinte a cerealelor și la facilități industriale de încălzire. Acesta se instalează rapid, dar trebuie amplasat la distanță de alte clădiri. El a fost construit pe o bază de transfer împreună cu recipientul pentru combustibil și poate fi ridicat și mutat ușor în altă locație. Testarea și reglarea containerului s-a făcut încă din fabrică. Sistemul de automatizare a arzătorului a fost și el testat și instalat în containerul arzătorului bio tot din fabrică. Fermierul are nevoie doar de o locație în fermă, de exemplu o dală de beton, de conexiuni electrice și de control și să instaleze conductele de aer și de gaze de ardere. Echipamentul are în dotare un aspirator de gaze de ardere, un transportor elicoidal și un convertor de frecvență pentru ventilator. Cum acest container are uși de dimensiuni mari, întreținerea lui se face foarte ușor.

Multiple avantaje:
• Arzătorul bio Antti montat în container folosește bio-energie ieftină;
• Containerul este foarte ușor de mutat dintr-un loc în altul;
• Containerul este dotat cu cârlige de ridicare și cu cârlige troliu;
• Puterea arzătorului bio este cuprinsă între 400 și 800 kW;
• Temperatura maximă a aerului de uscare este de 100oC cu o creștere maximă a căldurii de 80oC;
• Arzătorul bio a fost prevăzut cu un grătar mobil și cu răcire cu aer pentru a suporta înghețurile din timpul iernii;
• Combustibilii corespunzători pentru acest uscător sunt: turba, talajul, brichetele, peleții, cerealele și deșeurile produse de unitatea de precurățire, amestecate cu talaj.

 


MODELE DISPONIBILE
Bio-arzătoarele Antti Biocont sunt accesibile fermierilor în variantele: 400 (putere de 400 kW, debit de aer - 25.000 m3/h, volum de depozitare - 13 m3), 500 (putere -500 kW, debit de aer - 30.000 m3/h, volum de depozitare - 13 m3), 650 (putere - 650 kW, debit - 30.000 m3/h, volum de depozitare - 13 m3) și 800 (puterea este de 800 kW, debitul de aer - 35.000 m3/h, volum de depozitare - 13 m3). Toate modelele sunt dotate cu agitator cu arc. Înălțimea acestora (fără sistemul pentru gazele de ardere) este de 2941 mm, lățimea de 3450 mm, iar greutatea de 8600 kg. Diametrul conductei de aer este de 800 mm pentru variantele 400, 500 și 650 și de 1000 mm pentru varianta 800.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 22 (183) din 15-31 decembrie 2016

 

Vizualizat: 429 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?