Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BayWa la DLG Feldtage

Publicat: 14 septembrie 2016 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Renumita firmă germană BayWa a fost o prezență activă la cea mai mare expoziție de agricultură în aer liber din Europa - "Zilele câmpului DLG”, prezentând în acest an soluții digitale de ultimă generație. De altfel, expoziția DLG Feldtage a fost dedicată agriculturii de precizie.

Click pe poza pentru galerie!

Sub motto-ul "Viitorul culturilor vegetale - perspective digitale", firma BayWa a participat anul acesta ca partener oficial la "Zilele câmpului DLG", eveniment organizat în perioada 14 - 16 iunie, la Gut Mariaburghausen, lângă Haßfurt, în Germania.

Experții BayWa au prezentat în demonstrații soluții inteligente pentru culturile vegetale pe o suprafață de 4.800 mp de teren. Accentul s-a pus pe digitalizarea agriculturii. "Competența BayWa constă în conectarea proceselor de producție cu soluțiile software, cu tehnica agricolă și cu inputurile. Astfel putem să oferim fermierilor soluții practice și independente, cu avantajele digitalizării", a afirmat Roland Schuler, membru al consiliului director al BayWa, responsabil pentru departamentul Agri Services. 

 

Fertilizarea diferențiată a loturilor cultivate

Specialiștii de la BayWa au prezentat soluții tehnologice performante privind fertilizarea diferențiată a loturilor cultivate. Vizitatorii au putut să înțeleagă aceste soluții cu ajutorul machetelor și modelelor expuse în standul BayWa, cum ar fi: "Digital Farming" (agricultura digitală) ca soluție utilizată la lucrarea de fertilizare, metodă ce combină într-un mod fericit datele cartografice cu localizarea prin sistemul GPS și cu datele prelevate prin utilizarea unor senzori optici. "Utilizarea de tehnici moderne de aplicare a fertilizatorilor folosind soluții digitale de obținere a unor date cât mai exacte oferă fermierului un potențial ridicat de creștere a productivității și o economie a resurselor", a precizat Schuler.

 

Software pentru managementul fermei vegetale

Firma FarmFacts, membră a concernului BayWa, a prezentat inovațiile și îmbunătățirile aduse la pachetul de software pentru managementul fermei - Next Farming, care a fost lansat pe piață la sfârșitul anului 2015. Soluțiile de software sunt structurate pe module și se adaptează în funcție de profilul clientului, indiferent de mărimea fermei. Pe lângă cele două module Next prezentate - "planificarea și documentația culturii" și "centrul de management al suprafețelor cultivate", există și posibilitatea de optimizare a fertilizării cu ajutorul unui software performant. Firma FarmFacts a prezentat în premieră noul modul Next - "Managementul traseelor tehnologice". Acest program face posibilă utilizarea de trasee digitale (GPS) și obținerea de date cartografice de delimitare a parcelelor, modul posibil pentru toate utilajele, indiferent de marcă și tip. Prin acest produs dezvoltat în colaborare cu producătorii de utilaje agricole, firma FarmFacts răspunde cererilor fermierilor. Astfel, fermierii și prestatorii de servicii dispun de un instrument tehnic de convertire a geodatelor pentru a le putea utiliza pe utilaje diferite.

Pe lângă software-ul Next Farming, firma FarmFacts a prezentat la stand atât sistemul de management al fermei AO Agrar-Office, cât și oferte tentante pentru fermierii care utilizează agricultura de precizie, cum ar fi toate sistemele de ghidaj prin satelit. Experții de la stand au prezentat și opțiunile de utilizare a dronelor în agricultură, de exemplu pentru aplicarea de combatere biologică a gândacului Sfredelitorul porumbului. Pe tot parcursul expoziției, vizitatorii au putut să urmărească demonstrațiile de excepție cu aceste drone.

 

Un pachet complet de soluții și servicii inovative

Fermierii care au trecut pe la standul BayWa au putut să vadă inovații de ultimă oră în domeniul producerii materialului semincer, cât și inputuri și tehnică agricolă performantă. Soiurile și hibrizii inovativi, produsele de fertilizare și de protecția plantelor au fost prezentate atât prin intermediul unor demonstrații, cât și în loturi experimentale cu cereale, plante furajere și pajiști. Astfel, fermierii au putut să obțină o imagine completă a noutăților BayWa în domeniul culturilor vegetale. O parte din suprafața de expunere a firmei BayWa a fost ocupată cu tehnica agricolă de ultimă generație de la marii producători de utilaje Fendt, Massey Ferguson, Fritzmeier, Rauch și Horsch. În stand fermierii au putut să obțină și informații despre utilajele second-hand distribuite de BayWa, despre service-ul de excepție oferit de firmă 24 din 24 de ore, piese de schimb, accesorii TECParts și combustibilul "BayWa PremiumDiesel". Baywa a mai prezentat și conceptul de comercializare Landea, soluții de ambalare și de protecție a produselor recoltate și a silozurilor, de la InnoPlast, precum și brandul de furaje pentru animale Bonimal.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.15(176) 1 - 15 septembrie 2016

Vizualizat: 625 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?