Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Barieră între fermier şi noile tehnologii

Publicat: 30 aprilie 2020 - 10:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Experţii în comunicare se întreabă: de ce n-ar cheltui fermierii 800 de dolari pentru un upgrade la telefon, în condiţiile în care plătesc sute de mii de dolari pentru un utilaj nou!

Tehnologiile moderne prezente pe echipamentele agricole sunt disponibile și funcționează, iar producătorii investesc în cercetare şi pentru dezvoltarea de noi modele de mașini agricole. Însă aceste inovații, în special cele pentru agricultura de precizie, trebuie "comunicate" fermierilor - utilizatorii finali.
Adoptarea noilor tehnologii ar putea fi facilitată de înțelegerea funcţionării lor, de caracterul practic al aplicaţiilor şi de integrarea acestor soluţii în sistemul tehnologic al fermei.

Comunicare_b

Decizii corecte în timp real

Autorii unui studiu efectuat în SUA sugerează că dealerii trebuie să comunice eficient şi mai ales să testeze proactiv noile tehnologii agricole.
Simplitatea utilizării este unul dintre criteriile pentru care dispozitivele inteligente sunt preferate de marea masă a consumatorilor. Nu același lucru este neapărat valabil în ceea ce privește tehnologia agricolă. Aici încă mai este de lucru pentru a adapta mai bine capabilitățile de zi cu zi ale instrumentelor, precum smartphone-urile și tabletele, spre a înţelege şi a controla echipamentele agricole şi pentru a îmbunătăți munca în fermă. Aceste dispozitive pot oferi posibilitatea luării unor „decizii în timp real”.

Comunicarea eficientă e cheia

Unul dintre domeniile în care există loc pentru îmbunătățirea relaţiei dintre fermieri şi dealeri este comunicarea, mai ales în condiţiile actuale ale pandemiei de coronavirus.
Cu toate acestea, actualizările frecvente ale telefoanelor inteligente sunt adesea o prioritate scăzută atât pentru fermieri, dar şi pentru dealerii de maşini agricole. O investiţie de câteva sute de dolari poate îmbunătăți substanţial capacitatea unui specialist de a-și servi clienții. În acest context, este ciudat că oamenii nu cheltuiesc 800 de dolari pentru a face upgrade la un telefon nou, în condiţiile în care plătesc sute de mii de dolari pentru a cumpăra un tractor sau o combină nouă.


RETICENŢĂ FAŢĂ DE NOU

Un sondaj online recent efectuat prin intermediul canalelor de socializare printre fermierii americani arată că 80% preferă să încheie afaceri direct, 14% au notat că preferă un apel telefonic și numai 6% optează pentru e-mail. În acelaşi timp, sondajul publicat de Farm Equipment evidenţiază că 36% dintre fermierii americani şi-au schimbat/actualizat telefonul în ultimul an, 31% în ultimele 12-24 luni şi 33% cu mai mult de 2 ani în urmă.


Articol publicat în revista Ferma nr. 6/255 (ediţia 1-14 aprilie 2020)

Vizualizat: 255 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!