Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Banat Tractor Service, noul dealer SOLA

Publicat: 16 octombrie 2020 - 12:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Prima firmă în domeniul utilajelor agricole activă în vestul ţării, Banat Tractor Service este acum dealer important pentru mărci de renume. Recent, și Sola a intrat în portofoliu.

Sola Argo 1_b

Cu piese pentru tractoarele româneşti și-a început existența Banat Tractor Service în 1991. A urmat extinderea portofoliului de utilaje şi maşini agricole, iar acum reprezintă branduri de maşini şi utilaje agricole precum: Pronar, Farmtrac, Sipma, Metal-Fach, Inter-Tech, Meprozet (Polonia), SIP, Ino Becker, Agromehanika, Tehnos (Slovenia), Caffini, Pasto (Italia), Ovlac, SOLA (Spania), Majevica (Serbia), Tehnofavorit, Servoplant şi Mecanica Ceahlău.

 

AFACERE DEZVOLTATĂ AN DE AN


Un moment de referinţă în istoria firmei este anul 1998, atunci când a început colaborarea cu SIP, producătorul sloven de culegătoare de porumb. De atunci, bănățenii au vândut peste 600 de culegătoare de porumb, la nivel naţional.

Din 2007, compania este distribuitor de tractoare FarmTrac de 26-113 CP, pentru micii agricultori. „Modelele mai mari au motoare Perkins şi transmisie Carraro. Sunt tractoare bune și clienţii sunt mulţumiţi: avem un fermier în Jimbolia cu două tractoare, care în zece ani a schimbat doar uleiul şi filtrele”, a remarcat Viorel Anton, director general Banat Tractor Service.

De aproape 15 ani, firma comercializează remorcile Pronar, cu un raport calitate/preţ competitiv. În ultimii ani, a crescut constant numărul de unităţi comercializate, iar în 2020 e posibil să se ajungă la 100 de unităţi vândute.

Pentru crescătorii de animale compania oferă o gamă diversă de cositori, greble, prese de balotat, maşini de înfoliat, remorci tehnologice şi mixere pentru furaje. Pentru echiparea cu încărcătoare frontale sunt disponibile modele Metal-Fach şi Inter-Tech pentru orice tip de tractor.

O nouă colaborare s-a demarat și cu Pasto, producător de utilaje pentru prelucrarea solului.

"Gândim comercializarea utilajelor împreună cu piesele de schimb. Noi le garantăm clienţilor că și peste zece ani vor găsi aici piese de schimb pentru utilajele pe care le-am vândut. E datoria noastră să venim cu piesele de schimb originale" - VIOREL ANTON, Director general Banat Tractor Service

 

Alex si Viorel Anton_b

Foto : Alex (stg.) și Viorel Anton

 

STOC PERMANENT DE PIESE DE SCHIMB


Unul dintre secretele afacerii este menţinerea unui stoc constant şi consistent de piese de schimb pentru utilajele comercializate. De exemplu, pentru culegătoarele SIP se vând doar piese originale, căci sunt clienţi care cumpără totul original, inclusiv rulmenţii.

2020 a fost un an dificil: în pandemie au scăzut vânzările de piese, apoi seceta a tăiat avântul fermierilor. „Am avut un început de an foarte bun, inclusiv până în perioada cu starea de urgenţă. Vânzările au fost în creştere, după care au scăzut, mai ales în zona de sud şi est a ţării. Paradoxal, ca cifră totală de afaceri am crescut față de anul trecut, pentru că am vândut şi utilaje mai mari, mai scumpe şi multe remorci Pronar. Pandemia și mai ales seceta au afectat mult apetitul pentru investiţii al fermierilor şi, din păcate, pentru foarte mulţi fermieri va fi greu să-și revină”, consideră Viorel Anton. 

 

SEMĂNĂTORILE SOLA


De la începutul anului, Banat Tractor Service este distribuitor SOLA, completându-și portofoliul cu o gamă bogată de semănători performante pentru păioase şi pentru prăşitoare. „Suntem la început de drum și am vândut deja trei unităţi; având în vedere condiţiile de anul acesta şi faptul că deplasările ne-au fost mult restricţionate, ne dorim să promovăm semănătorile către fermierii din zonă”, a declarat Viorel Anton.

„Am considerat că această colaborare este benefică pentru noi toţi, Banat Tractor fiind o firmă emblematică, cu o istorie foarte lungă, binecunoscută în zonă. Suntem foarte implicaţi în promovarea produselor Sola şi Ovlac. Avem speranţe mari şi am avut un start bun, în ciuda condiţiilor dificile”, a declarat Marius Mitra, reprezentant Sola şi Ovlac în România.

 

CALITATE BUNĂ, PREȚ COMPETITIV


Pentru ca un produs să fie promovat şi cunoscut de clienţi este nevoie de cinci până la zece ani, iar Banat Tractor Service are experienţa necesară pentru aceasta. „Noi sperăm să creștem vânzările şi să ajungem la un număr de unități semnificativ pentru business-ul nostru. Desigur e nevoie de câţiva ani, dar avem experienţa creşterii unui produs. Semănătorile SOLA ne transmit încredere, au o calitate deosebită şi un preț competitiv. Avem tot suportul producătorului, ne dorim să promovăm şi să vindem aceste produse în zona noastră”, ne-a declarat Alex Anton, director vânzări Banat Tractor Service.

Bănățenii subliniază că toamna, în campania de recoltare a porumbului, e cea mai bună perioadă de vânzare de utilaje.

      Sola Argo_b   

SEMĂNĂTOAREA ELECTRICĂ


Sola continuă să promoveze semănătorile electrice, cu rată variabilă de semănat şi cu lăţime mare de lucru, dedicate fermelor mari, aşa cum este Argo. Semănătoarea Argo are un buncăr presurizat de 6000 litri, cu două compartimente. Modelul pentru plante prăşitoare are 16 rânduri, cu 70 cm distanţă între unităţile de semănat. Pentru păioase, bara de semănat este înlocuită cu una de 12 m, cu dublu disc şi roată de tasare.

Semănătoarea Omnia e pliabilă la 3 m lăţime de transport şi are 12 unităţi de semănat, cu posibilitatea de modificare a distanţei dintre rânduri de la 45 cm la 75 cm, din 5 în 5 cm. Este o semănătoare cu cadru patentat de către Sola şi se adresează fermierilor care cultivă porumb, floarea-soarelui, sfeclă, soia etc.

Pronar 1_b

INTERVENȚII RAPIDE ÎN CAMPANIE


În campanie e foarte important ca utilajele să „staţioneze” cât mai puţin, orice întrerupere poate însemna pierderi. Tocmai de aceea este păstrat un stoc permanent de piese de schimb ce pot fi livrate în 1-2 zile lucrătoare către beneficiari. Pentru intervenţiile rapide, compania are două echipe mobile de service care se deplasează în ferme pentru reparaţiile curente.

Vizualizat: 1172 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?