Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AXIS, distribuitorul de îngrăşăminte de la Rauch

Publicat: 12 mai 2011 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fertilizarea uniformă a culturii contează enorm pentru obţinerea unei recolte bogate. La MEWI Orţişoara veţi găsi utilajul perfect pentru fertilizarea câmpului

Click pe poza pentru galerie!

Sistemul de împrăştiere a îngrăşămintelor RAUCH CDA, premiat cu medalia de argint pentru tehnologie inovativă la AgriTechnica 2009, reprezintă un salt înainte în ceea ce priveşte precizia în distribuţie cerută de agricultori.

 

Uşor de calibrat. Uşor de reglat

Sistemul AXIS Granusafe conduce îngrăşământul spre centrul discului şi apoi, uşor, spre palete. Amestecul perfect echilibrat, realizat uşor de agitator la doar 17 rpm, peria şi aripioarele prin care debitul de aer este optimizat, previn generarea turbulenţelor de aer şi asigură distribuţia cu precizie a granulelor în aria de împrăştiere, fiind astfel menţinută structura granulară şi proprietăţile aerodinamice ale acestora.

Prin rotaţia discului la 900 rpm, granulele de îngrăşământ se accelerează până ajung la viteza optimă la care pot fi eliberate, pentru o împrăştiere orizontală de maximă precizie, chiar şi pentru lăţimi de lucru şi viteze de deplasare mari.

Nu vă puteţi imagina un sistem de împrăştiere mai simplu decât CDA (Coaxial Distribution and Adjustment). În doar câteva secunde, cu o simplă răsucire de buton, vă puteţi stabili, cu precizie ridicată, lăţimea de lucru necesară, coeficientul de curgere şi tipul de îngrăşământ. Caracteristica lui AXIS este aceea că toate funcţiile pot fi uşor şi exact reglate, în afara suprafeţei discului.

Cuplajul „Quick-Disc” permite scoaterea cu uşurinţă a discurilor de împrăştiere, fără a fi necesare unelte de lucru.

 

Dozare şi distribuţie precise

Având o lăţime de lucru cuprinsă între 12 şi 50 m, o capacitate impresionantă a cuvei - de 4000 kg şi sistemul de împrăştiere CDA, AXIS stabileşte noi standarde privind împrăştierea îngrăşămintelor. Design-ul simplu şi revoluţionar reprezintă o combinaţie unică de formă şi funcţionalitate.

Maşina este livrată împreună cu sistemul electronic de dozare a îngrăşământului Quantron-E, care permite stocarea şi transferarea de date pentru 200 de parcele.

Funcţia „împrăştiere de mare viteză” permite viteze de lucru semnificativ mai mari pentru majoritatea aplicărilor, fără compromisuri privind precizia. Aceasta înseamnă economii de timp, costuri semnificativ reduse şi siguranţă. Pentru îngrăşămintele NPK, impresionanta tehnologie a AXIS oferă o rată de aplicare de 360 kg/ha, chiar şi la o lăţime de lucru de 36 m şi o viteză de deplasare de 25 km/h.

AXIS aduce laolaltă toate atuurile pentru o performanţă ridicată şi o utilizare practică deosebit de simplă: montarea facilă, exploatarea în condiţii de confort, curăţarea rapidă şi uşoară a cuvei.
Puteţi consulta fişa tehnică a produsului pe site-ul www.mewi.ro.


„Ideile progresiste, tehnologia de ultimă oră şi fabricile de producţie ultra-moderne sunt doar trei dintre atuurile care fac ca utilajele agricole de la RAUCH să fie profesioniste şi eficiente. Distribuitorul de îngrăşăminte chimice AXIS este un exemplu de performanţă, precizie şi siguranţă în exploatare, un produs din viitor, însă potrivit şi adaptat perfect prezentului
Cristian Dănescu, director general MEWI

Vizualizat: 833 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!