Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AXION 900 TERRA TRAC disponibil în două modele

Publicat: 22 noiembrie 2019 - 16:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

După dezvăluirea prototipului în cadrul Agritechnica 2017, CLAAS lansează acum două versiuni ale tractoarelor semi-şenilate unice cu suspensie completă pentru sezonul 2020 – 960 TERRA TRAC şi 930 TERRA TRAC. 

AXION 900 TERRA TRAC - primul tractor semi-şenilat cu suspensie completă
CLAAS prezintă AXION 960 TERRA TRAC (445 CP / 327 kW) şi AXION 930 TERRA TRAC (355 CP / 261 kW) – primele tractoare semi-şenilate cu suspensie completă. Principala inovaţie este includerea sistemului de şenile TERRA TRAC cu suspensie, bazat pe tehnologia utilizată de CLAAS la combinele de recoltat de mai bine de 20 de ani. Conceptul de tractor semi-şenilat cu TERRA TRAC oferă un nivel ridicat de flexibilitate. Asigură o tracţiune ridicată indiferent de condiţiile de sol sau de teren şi permite, în acelaşi timp, utilizarea implementelor tractate sau ataşate la viteze foarte mici.
Datorită şenilelor şi punţii faţă cu suspensie, AXION 900 TERRA TRAC combină avantajele unui tractor şenilat în ceea ce priveşte tracţiunea şi protecţia solului cu nivelul de confort al unui tractor convenţional. Datorită rolelor cu suspensie individuală, sistemul de şenile TERRA TRAC asigură în orice moment un contact optim cu solul şi o suprafaţă maximă de contact. Astfel, AXION 900 TERRA TRAC poate fi condus confortabil şi eficient atât pe şosea, cât şi pe câmp, chiar şi la viteze ridicate de până la 40 km/h.  

terra-trac-claas-1_b

Şenile complet integrate cu asistare a direcţiei
Puntea spate a tractorului AXION a fost modificată substanţial pentru a integra şenilele TERRA TRAC. În locul pâlniei axei care susţine roţile din spate au fost instalaţi suporţi special concepuţi pentru şenilele TERRA TRAC. Aceşti suporţi compensează diferenţa de înălţime, permit un unghi de oscilaţie de 23° şi protejează arborele de transmisie. Pentru a putea fi folosite pe tractoare, şi şenilele TERRA TRAC au fost special adaptate cerinţelor de tracţiune ridicată; transmisia din interiorul şenilelor a fost ranforsată pentru a transmite valori mai mari ale cuplului, iar dimensiunea roţii motrice a fost mărită. Blocurile de fricţiune special concepute de pe roata motrice transferă în mod fiabil forţele de antrenare către curea şi asigură în acelaşi timp o curăţare automată completă a suprafeţelor de contact.
Datorită controlului inteligent al acţionării, şenilele pot efectua manevre strânse de virare. Operatorul poate activa asistarea direcţiei în CEBIS pentru a regla nivelul de asistare.

claas-terra-trac-2_b

Patru lăţimi ale şenilelor, cu o lăţime exterioară sub 3 m
AXION 900 TERRA TRAC este disponibil cu o lăţime a şenilelor de 18" (457 mm), 25" (635 mm), 29" (735 mm) şi 35" (890 mm). Cu toate cele patru variante de lăţime, lăţimea exterioară a tractorului rămâne sub limita de 3 m. AXION TERRA TRAC are o greutate operaţională de 16,5 t. La o greutate totală admisă a utilajului de 22 t, rezultă o capacitate de încărcare de 5,5 t.
Cu şenilele TERRA TRAC este posibilă ajustarea gărzii la sol a tractorului. Înălţimi diferite într-un interval de 120 mm pot fi setate foarte uşor în CEBIS. Acest lucru permite setarea punctului de tracţiune al unui implement ataşat în poziţia optimă, deasupra punctului de cuplare, de exemplu.
Pe lângă integrarea sistemului de şenile TERRA TRAC, CLAAS a modificat şi designul şi poziţia rezervorului de carburant. Acesta are acum o capacitate de 860 l, ideală pentru zilele lungi de lucru.

Vizualizat: 1054 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?