Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Avantajele discului Horsch Joker 3 CT

Publicat: 03 mai 2020 - 14:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Un utilaj multifuncțional care nu necesită întreținere - discul scurt Horsch Joker 3 CT! Iată de ce e bine să-l ai în fermă la fiecare campanie agricolă!

Din portofoliul MEWI de utilaje destinate prelucrării solului, Horsch Joker 3 CT este alegerea ideală pentru fermierii ardeleni, motiv pentru care l-am fi prezentat și anul acesta la Agraria, târgul de la Jucu, jud. Cluj. Până la o bună revedere, și pentru că acum este momentul întrebuinţării lui, iată ce avantaje aduce utilizarea sa în ferme.

 

4 UTILIZĂRI ALE LUI JOKER CT

  1. Prelucrarea plană şi rapidă a miriştii pentru stimularea germenilor cerealelor rămase pe sol, întreruperea capilarităţii şi prima încorporare a resturilor vegetale;
  2. Pregătirea eficientă a patului germinativ în urma plugului şi a cultivatorului;
  3. Prelucrarea fără obturare a resturilor vegetale dure (recolte intermediare, cereale, porumb);
  4. Încorporarea facilă a îngrăşămintelor organice (bălegar solid şi lichid, îngrăşământ vegetal).

 

Avantajele discului Horsch Joker 3 CT_b

 

Sol bine prelucrat pentru semănat

 

Discul scurt Horsch Joker 3 CT, cu o lățime de lucru de 3 metri, asigură un randament crescut la o forță de tracțiune relativ redusă și o calitate ridicată a lucrărilor la viteze mari de lucru (de până la 20 km/h). Asigură o excelentă sfărâmare a pământului datorită rotirii rapide a celor 24 de discuri, cu un diametru de 52 cm, dispuse pe perechi - cu care este echipat, și o bună penetrare a solului graţie discurilor concave agresive, dinţate şi greutăţii mari a utilajului. Joker lasă în urmă un sol bine fărâmiţat, tasat şi în condiţii bune pentru semănat. Produce un sol cu o structură foarte fină la nivelul de germinare şi face faţă fără probleme şi cantităţilor ridicate de paie, îngrăşămintelor organice sau culturilor intermediare. Totodată, este menținut un unghi constant al discurilor, graţie suportului larg al acestora, fără joc lateral.

Scarificatorul Mono TG cu un singur rând de organe active este o opţiune suplimentară pentru utilajul Joker 3 CT, fiind ideal pentru terenurile grele, unde solul trebuie desfundat pe adâncime, iar resturile vegetale încorporate doar în stratul superior.

 

Nu necesită întreținere

 

În plus, unul dintre principalele sale avantaje este acela că nu necesită întreținere și este construit pentru a face față oricăror condiții de lucru. „Joker este un utilaj foarte simplu, multifuncțional, care își găsește în cadrul unei exploatații agricole utilizări multiple: de la dezmiriștit, la pregătirea patului germinativ, la pregătire pentru semănat şi, dacă o impun condițiile, și distrugerea resturilor vegetale și a culturilor verzi.

Joker CT la 3 sau la 3,5 metri nu are absolut nici un punct de gresare. Ceea ce înseamnă că așa cum l-ai luat din fabrică, așa îl ții zece ani. Rulmenții și lagărele care susțin discurile sunt de o calitate foarte bună, astfel încât uiți la propriu că îl ai în fermă. Întreținerea necesară este aproape zero. Acesta este cel mai mare avantaj al lui Joker CT”, a precizat Constantin Curcă, reprezentantul Horsch pentru România.
Datele tehnice ale utilajului le găsiţi aici: https://www.mewi.ro/portfolio/horsch-joker-ct/.

 Avantajele discului Horsch Joker 3 CT_b

Constantin Curcă, reprezentant Horsch: „Joker e foarte ușor de pus în funcțiune și de utilizat, indiferent de tipul de sol sau de condițiile de lucru. Este deja presetat pentru a se adapta absolut oricăror situații”.

Vizualizat: 762 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?