Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Au luat premiile Helmut Claas pentru România

Publicat: 02 octombrie 2017 - 11:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Renumele în domeniul tehnicii agricole câştigat peste graniţele ţării de către studenţii Facultăţii de Agricultură de la USAMVB din Timişoara este o certitudine.

Studenţii din an terminal de la universitatea bănăţeană beneficiază de Bursele Internaţionale „Helmut Claas” încă din anul 2012. Anul acesta, cele mai bune proiecte de diplomă au intrat în competiţia pentru premiile în valoare totală de 4500 de euro. Valoroasele proiecte de diplomă în domeniul tehnicii agricole au convins juriul din Germania an de an, iar studenţii noştri au reprezentat România, prin centrul universitar timişorean, la un nivel foarte înalt. Iată câştigătorii competiţiei din acest an:
Locul I (2000 euro) l-a câştigat Silviu Ioan Petica, de la specializarea Agricultură, cu lucrarea "Studii comparative între combinele John Deere seria W de ultimă generaţie şi combina Case, generaţia 1986. Construcţia unui cărucior pentru transportul headerului";
Locul II (1500 euro) a fost obţinut de Sebastian Mutilă, student la specializarea "Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industrie Alimentară", cu lucrarea "Optimizarea tehnologiei de mecanizare la cultura porumbului în zona Oraviţa";
Locul III (1000 euro) a fost adjudecat de Gergo David Nagy, specializarea Agricultură, cu lucrarea "Studii comparative între tractoarele John Deere seria 8000, de ultimă generaţie, şi tractorul John Deere din seria 4000, generaţia 1991".
Studentul Silviu Ioan Petica va participa la ceremonia de decernare a premiilor Helmut Claas 2017, în perioada 17-18 octombrie 2017, la Harsewinkel, Germania, unde i se va decerna oficial premiul. Premiantul va vizita atât muzeul, cât şi fabrica Claas de la Harsewinkel.
În calitate de director de proiect şi reprezentant oficial al Fundaţiei Claas în România, îi felicit pe cei trei studenţi merituoşi de la Facultatea de Agricultură a USAMVB Timişoara pentru parcursul academic excepţional şi performanţele obţinute.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 16 (199) (15-30 septembrie)

Vizualizat: 262 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!