Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Au luat premiile Helmut Claas pentru România

Publicat: 02 octombrie 2017 - 11:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Renumele în domeniul tehnicii agricole câştigat peste graniţele ţării de către studenţii Facultăţii de Agricultură de la USAMVB din Timişoara este o certitudine.

Studenţii din an terminal de la universitatea bănăţeană beneficiază de Bursele Internaţionale „Helmut Claas” încă din anul 2012. Anul acesta, cele mai bune proiecte de diplomă au intrat în competiţia pentru premiile în valoare totală de 4500 de euro. Valoroasele proiecte de diplomă în domeniul tehnicii agricole au convins juriul din Germania an de an, iar studenţii noştri au reprezentat România, prin centrul universitar timişorean, la un nivel foarte înalt. Iată câştigătorii competiţiei din acest an:
Locul I (2000 euro) l-a câştigat Silviu Ioan Petica, de la specializarea Agricultură, cu lucrarea "Studii comparative între combinele John Deere seria W de ultimă generaţie şi combina Case, generaţia 1986. Construcţia unui cărucior pentru transportul headerului";
Locul II (1500 euro) a fost obţinut de Sebastian Mutilă, student la specializarea "Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industrie Alimentară", cu lucrarea "Optimizarea tehnologiei de mecanizare la cultura porumbului în zona Oraviţa";
Locul III (1000 euro) a fost adjudecat de Gergo David Nagy, specializarea Agricultură, cu lucrarea "Studii comparative între tractoarele John Deere seria 8000, de ultimă generaţie, şi tractorul John Deere din seria 4000, generaţia 1991".
Studentul Silviu Ioan Petica va participa la ceremonia de decernare a premiilor Helmut Claas 2017, în perioada 17-18 octombrie 2017, la Harsewinkel, Germania, unde i se va decerna oficial premiul. Premiantul va vizita atât muzeul, cât şi fabrica Claas de la Harsewinkel.
În calitate de director de proiect şi reprezentant oficial al Fundaţiei Claas în România, îi felicit pe cei trei studenţi merituoşi de la Facultatea de Agricultură a USAMVB Timişoara pentru parcursul academic excepţional şi performanţele obţinute.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 16 (199) (15-30 septembrie)

Vizualizat: 309 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?