Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Atomizoarele Maschio Gaspardo cu pulverizare hidropneumatică

Publicat: 21 octombrie 2016 - 18:29
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Maschio Gaspardo realizează o gamă diversificată de atomizoare cu pulverizare hidropneumatică, pentru aplicarea prin stropire a tratamentelor fitosanitare în plantațiile de vie, pomi și arbuști fructiferi, în culturile de hamei, în pepinierele silvice, în păduri sau în culturile legumicole de talie mare.

Utilizând procedeul de pulverizare hidropneumatică, atomizoarele Maschio Gaspardo îmbină avantajul procedeului de pulverizare hidraulică (uniformitatea debitului) cu eficiența pulverizării pneumatice (prin acoperirea foarte bună a masei vegetale stropite).

atomizor31Click pe poza pentru galerie!

Mașini purtate sau tractate
Gama de atomizoare marca Maschio Gaspardo este largă, dintre variantele proiectate și construite de grupul italian amintim:
- purtate: Expo Puleggia Expo, Devil TGZ (dotate cu ventilator centrifugal); Turbo Teuton P Polipo și Turbo Teuton T Polipo; purtate cu tun de pulverizare - Kamba Cannone (dotat cu ventilator centrifugal); purtate cu volum redus: Airdrop P Ventagli și Airdrop T Ventagli sau Turbo Teuton Robot-Bar.
- tractate: Futura, Futura TGZ, Futura Sirene (dotate cu ventilator centrifugal); tractate cu tun de pulverizare - Futura Cannone; tractate Turbo Teuton FXF.
Atomizoarele sunt dotate cu pompe realizate de firma Comet și cu agitatoare hidraulice cu tuburi perforate. Aceste tuburi sunt prevăzute la partea inferioară cu orificii prin care lichidul pompat se scurge sub formă de jeturi, cu o viteză ce antrenează lichidul și depunerile de substanță fitosanitară sedimentată. Ele sunt montate la o distanță de circa 100 mm de fundul rezervorului. Rezervoarele sunt din polietilenă, având golire totală. Mașinile sunt dotate cu un rezervor de spălare al circuitului și unul pentru spălarea mâinilor (15 litri).
Atomizoarele Expo, Kamba Cannone, Devil TGZ, Turbo Teuton, Futura, Sirene și TGZ sunt dotate cu duze duble cu antipicurare din alamă, cu închidere rapidă cu jiclor, iar mașinile Airdrop Ventagli au difuzoare pneumatice cu volum redus, cu duze MFC Airdrop brevetate.

Funcții de operare și de control
Transmisia este cu multiplicator cu decuplare, cu două viteze. Ambreiajul este din material sinterizat. Brațele port-duze sunt din oțel inox. La varianta Turbo Teuton FXF, acționarea cilindrilor hidraulici se face cu ajutorul unui joystick.
Grupurile de comandă folosite la atomizoarele Maschio Gaspardo sunt: RVB cu 2 cai, RVA cu 2, 4 și 5 cai, Electric DR-ST cu 2 cai, GCPE cu 2 și 4 cai și cele electronice Bravo 140 și Bravo 180S. Grupul electronic Bravo 140 detectează prezența plantelor care urmează să fie tratate, utilizând senzori cu ultrasunete. Poate gestiona două module de rampă cu ajutorul a doi senzori cu ultrasunete. Bravo 180S poate controla patru module ale rampei. Bravo 140 afișează: viteza, suprafața tratată, numărul de plante tratate și starea senzorilor cu ultrasunete, iar Bravo 180S: dozajul (l/ha), presiunea, viteza, debitul instantaneu, cantitatea distribuită, suprafața tratată, numărul total de ore de lucru și distanța parcursă. Bravo 180S poate modifica dozajul în litri/ha în timpul lucrului, fără oprirea mașinii din funcționare. Atât Bravo 140, cât și Bravo 180S pot funcționa și în mod manual.

 

DISTRIBUIRE UNIFORMĂ
Uniformitatea de acoperire a masei vegetale stropite depinde de tipul de ventilator cu care este echipată rampa de stropit. Atomizoarele pot fi dotate cu ventilatoare axiale, centrifuge, centrifugo-radiale și tangențiale (transversale). Cea mai bună uniformitate de distribuire este realizată de rampele echipate cu ventilatoare tangențiale, urmate de rampele echipate cu ventilatoare centrifuge. Atomizoarele Maschio Gaspardo fiind dotate cu ventilatoare centrifuge, realizează o foarte bună uniformitate de acoperire a masei vegetale stropite. Ventilatorul este montat în partea posterioară a atomizorului. Rotorul ventilatorului este dotat cu palete din material plastic.

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 18 (179) din 15-31 octombrie 2016

Vizualizat: 930 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!