Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Artiglio - scarificatorul de care nu te poți lipsi

Publicat:
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Maschio Gaspardo pune la dispoziția fermierilor o gamă variată și completă de scarificatoare, ce pot lucra pe toate tipurile de sol, pentru a răspunde cerințelor oricărui client.

Artiglio pliabil 1_b

Foto: Atiglio Magnum

Scarificatoarele Maschio Gaspardo lucrează pe orice tip de sol, de la cele uşoare și până la cele grele şi foarte grele, la adâncimea de 40-70 cm, eliminând hardpanul şi evitând compactarea. Totodată, facilitează absorbţia optimă a nutrienților de către rădăcini. Pe lângă faptul că se restabilește porozitatea pe întregul profil al solului prelucrat, noile tipuri de brăzdare asigură menţinerea la suprafaţă a circa 40% din resturile vegetale, astfel protejând terenul împotriva eroziunii.

 

10 AVANTAJE ALE SCARIFICĂRII


Utilizarea scarificatoarelor la lucrarea de bază a solului are următoarele avantaje:

1. Viteză de lucru mai mare comparativ cu arătura;

2. O mai bună încorporare a resturilor vegetale;

3. Decompactarea şi aerisirea terenului;

4. Eroziunea şi pierderile de sol sunt minime;

5. Favorizează infiltrarea apei în pământ;

6. Sparge hardpanul;

7. Nu se inversează straturile de sol;

8. Consum redus de motorină;

9. Facilitează dezvoltarea rădăcinilor;

10. Întreţinerea utilajelor este redusă.

5 SPECIFICAȚII CONSTRUCTIVE OPTIMIZATE


1. Noile brăzdare din material WIDIA asigură o rezistență la uzură de aproximativ șapte ori mai mare față de organele de lucru standard.

2. Datorită formei sale speciale, brăzdarul reversibil poate sparge cu uşurinţă straturile dure şi compacte, facilitând penetrarea ancorei.

3. În cazul uzurii avansate, datorită sistemului de decuplare rapidă, cu un singur ştift, brăzdarul reversibil poate fi rotit în câteva secunde sau, dacă este complet uzat, poate fi înlocuit. Înclinarea progresivă specifică a ancorelor a fost concepută special pentru a reduce la minim efortul utilajului.

4. Lama centrală, fixată cu 2 ştifturi elastice, permite sfărâmarea bulgărilor, optimizând astfel afânarea solului.

5. Cuţitele de 140 mm, montate lateral, taie orizontal solul şi, la viteze ridicate, sfărâmă bulgării de la suprafață. Suprapunerea perfectă între cele două rânduri asigură o prelucrare optimă pe întregul front de lucru. Poziţia aripioarelor poate fi reglată în funcţie de adâncimea de lucru.

Tăierea în profunzime a solului permite infiltrarea mai bună a apei spre straturile adânci, reducând stagnarea apei şi îmbunătăţind proprietăţile fizice ale solului, în special porozitatea. Datorită înclinaţiei speciale a ancorelor, scade efortul de tracţiune în timpul lucrului, iar consumul de motorină scade semnificativ.

Scarificatoarele Artiglio de la Maschio Gaspardo ating performanţe de neegalat. Noua gamă cuprinde modelele: Artiglio, Artiglio Hydro, Artiglio Pliabil şi Artiglio Magnum.

Prezentăm carcateristicile tehnice ale variantelor Artiglio, Artiglio Hydro şi Artiglio Pliabil.

 Atiglio Magnum_b

Foto: Atiglio pliabil


ARTIGLIO ŞI ARTIGLIO HYDRO: FĂRĂ TIMPI MORȚI


Ambele versiuni au fost proiectate pentru a fi compatibile cu tractoarele de putere medie şi mare. Noile modele sunt disponibile cu diferite lăţimi de lucru, au între 5 şi 11 ancore şi o adâncime maximă de lucru de 55 cm. Structura tuturor cadrelor a fost reproiectată şi îmbunătăţită, folosind noi materiale ce sporesc rezistenţa.

Pentru toate modelele se pot alege:

• cadrul CSS cu suporturi sudate, la care ancorele sunt prinse pe cadru, astfel încât utilajul este mai uşor, sau

• cadrul CSA cu suporturi înşurubate, fiecare ancoră fiind prinsă pe cadrul central cu 4 sau 6 şuruburi, în funcţie de model.

Garda la sol de 86 cm și designul de tip „val” al panourilor laterale asigură o evacuare optimă a solului, chiar şi în prezenţa unei cantităţi ridicate de resturi vegetale, evitând astfel blocarea utilajului. Datorită acestor caracteristici, precum şi sistemului HYDRO, timpii morţi sunt eliminaţi.

 _Artiglio pliabil 6_b

Foto: Atiglio pliabil

ARTIGLIO PLIABIL, PENTRU UTILAJE PUTERNICE


Scarificatorul are sistem de închidere hidraulic pentru reducerea dimensiunilor de transport la 2,55 m, este disponibil cu lăţimi de lucru de 4 sau de 5 m şi cu 11 organe active (ancore). Structura deosebit de robustă permite utilizarea acestuia cu tractoare de mare putere, dotate cu roţi sau şenile.

Datorită celor 4 cilindri hidraulici, cadrul poate fi închis sau deschis în câteva secunde. Având înălţimea sub cadru de 82 cm, ancorele robuste, cu grosime de 35 mm, pot atinge o adâncime de lucru de 55 cm, cu rezultate excelente chiar şi în prezenţa unor cantităţi ridicate de resturi vegetale. Adâncimea de lucru este controlată hidraulic (circuit hidraulic încrucişat) prin intermediul tăvălugului dublu. Acesta este conectat la cadru prin noul sistem de cuplare de tip paralelogram, care menţine contactul cu solul chiar şi în cazul denivelărilor şi obstacolelor de suprafaţă.

Noul tip de cadru, cu suporturi sudate, garantează o rezistență maximă la forţele de tracţiune, în timp ce şuruburile de forfecare asigură protecţia în cazul coliziunilor şi al obstacolelor ascunse în sol.

 Maschio Artiglio hydropneumatic w0068_b

Foto: Artiglio hydropneumatic

REZISTENȚĂ ȘI PROTECȚIE


Pentru protecţie împotriva obstacolelor din sol se folosesc două sisteme de siguranţă şi anume: cu şurub de forfecare şi cu cilindri hidraulici. În cazul şurubului de forfecare, când se depăşeşte sarcina maximă, ruperea acestuia permite ridicarea ancorei, evitând astfel posibilele deteriorări ale ancorei şi cadrului. Sistemul modern de siguranţă hidro-pneumatic, cu cilindri hidraulici, şi noul design al ancorei asigură deplasarea corectă a organului de lucru în sus, în cazul unor obstacole ascunse, prevenind astfel orice deteriorări posibile. Prin intermediul unui sistem cu supapă, uleiul împins din piston este canalizat într-un dublu acumulator de azot. Cu ajutorul unui manometru se poate seta forţa de decuplare a tuturor ancorelor.

 

 

Vizualizat: 192 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?