Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ARION 600/500 şi AXION 800, acum cu motoare ce respectă standardul de emisii Stage V

Publicat: 22 noiembrie 2019 - 16:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Hanovra, noiembrie 2019. CLAAS introduce motoarele ce respectă standardul de emisii Stage V la modelele AXION 800, precum şi ARION 600 şi 500 începând cu anul 2020. Aceste modele de ultimă generaţie sunt echipate cu o serie de alte inovaţii, inclusiv opţiunea de a controla utilajele compatibile ISOBUS cu ajutorul terminalului CEBIS. 

384703_25_b

Noul standard de emisii, de la 125 CP la 295 CP
Domeniul de putere al utilajelor din gama ARION cu motoare ce respectă standardul de emisii Stage V este extins de la 125 CP, la modelul ARION 510, la 205 CP cu CPM, la modelul ARION 660. Modelele ARION 500 au un motor DPS cu patru cilindri, cu turbocompresor în trepte (un turbocompresor mai mic, cu răspuns extrem de rapid şi un turbocompresor wastegate), în timp ce toate tractoarele ARION 600 sunt echipate cu un motor DPS cu 6 cilindri, cu turbocompresor VGT. La modelele ARION 600, turaţia la ralanti a motorului este redusă la 650 rpm când tractorul staţionează, asigurând o economie suplimentară de carburant. Toate motoarele respectă prevederile standardului de emisii Stage V datorită combinaţiei dintre EGR (recircularea gazelor de eşapament răcite), DPF (filtrul de particule diesel) şi convertizorul catalitic SCR (reducere catalitică selectivă). La modelele ARION 600, componentele sistemului de post-tratare a gazelor de eşapament au fost îmbunătăţite în continuare, pentru a reduce dimensiunile spaţiului pe care îl ocupă.

Modelele AXION 800 sunt propulsate de motoarele FPT cu 6 cilindri, ce dezvoltă o putere între 205 CP şi 295 CP. Pentru acestea, DOC (catalizatorul de oxidare diesel), EGR şi SCRoF (reducere catalitică selectivă pe filtru) asigură respectarea standardului de emisii Stage V. Datorită consolidării diferitelor elemente ale acestei tehnologii, acesta se bazează în momentul de faţă pe mai puţine componente. În plus, turaţia la ralanti a motorului este redusă automat la 650 rpm atunci când tractorul staţionează, asigurând o economie de carburant.

384695_27_b

Opţiune hidraulică suplimentară pentru modelul AXION 800
Pentru lucrările de capacitate mare de împrăştiere a îngrăşământului şi alte lucrări ce necesită un nivel ridicat de putere hidraulică, modelul AXION 800 este acum disponibil opţional cu un sistem hidraulic cu senzor pentru încărcătură şi un debit de 205 l/min, în locul versiunii standard de 150 l/min. Pe lângă conexiunile Power Beyond pentru conductele de presiune, de retur şi cu senzor pentru încărcătură, toate tractoarele AXION sunt echipate acum standard cu un retur suplimentar, care este necesar pentru anumite implemente.

axion-claas-ag_b

Noua funcţie de transmisie pentru transmisia powershift HEXASHIFT
Este disponibil opţional un nou limitator pentru turaţia motorului pentru transmisia powershift HEXASHIFT la toate tractoarele AXION 800 şi ARION 600/500. Acesta face posibilă limitarea turaţiei maxime a motorului pentru lucrările efectuate pe câmp, deplasările în jurul fermei şi pe şosea, asigurând o funcţionare eficientă şi economică. Limitatorul pentru turaţia motorului funcţionează independent faţă de funcţia de selectare automată a modului powershift HEXACTIV şi poate fi utilizat, de asemenea, fără aceasta.
Atunci când este utilizată împreună cu funcţia de selectare automată a modului powershift HEXACTIV şi tempomatul, transmisia powershift HEXASHIFT oferă operatorului acelaşi nivel de funcţionalitate ca în cazul tractoarelor CLAAS echipate cu transmisie continuu variabilă CMATIC:
Adaptează automat raportul de transmisie la forţa de tracţiune necesară
Menţine o viteză de funcţionare constantă prin intermediul tempomatului, chiar şi în condiţii de modificare a încărcăturii
Limitează turaţia maximă a motorului pentru a reduce consumul de carburant, prin utilizarea palierelor de putere şi cuplu constante în gama de turaţii medii - scăzute
Oprire cu ajutorul frânei, fără a utiliza ambreiajul (SMART STOP)

transmisie-axion_b

CEBIS cu ISOBUS UT pentru o vedere şi mai bună
Terminalul universal ISOBUS UT este disponibil acum pentru terminalul de comandă CEBIS cu ecran tactil. Cu o a treia vedere principală pentru controlul utilajelor ISOBUS, pe lângă vederea pentru deplasarea pe şosea şi cea pentru munca pe câmp, nu mai este nevoie de un terminal suplimentar în cabină. Cu toate acestea, prin atribuirea priorităţilor, poate fi conectat cu uşurinţă un alt terminal ISOBUS UT. Acest lucru permite adaptarea conceptului de comandă astfel încât să reflecte complexitatea utilajului. Ca şi până acum, butoanele funcţionale ale tractorului pot fi alocate cu uşurinţă pentru a controla utilajul ISOBUS.
Noua interfaţă pentru operator este mai clară, mai simplă, iar navigarea poate fi efectuată mai rapid. Noul ecran de pornire din cadrul CEBIS afişează detaliat setările curente şi oferă, de asemenea, operatorului informaţii cu privire la service şi datele implementului. Având trei vederi diferite, acum pot fi memorate şi mai multe setări individuale. Setările implicite pot fi restabilite în orice moment. Prin profilurile de utilizator „Începător”, „Normal” şi „Expert”, CEBIS oferă nivelul adecvat de personalizare pentru fiecare operator. Pe ecranul CEBIS pot fi afişate imaginile de la până la două camere video, făcând posibilă utilizarea, de exemplu, a unei camere video pentru marşarier sau a unei camere video pentru implement.

cabina-axion_b

Accent pe operator
Cabina tractoarelor AXION şi ARION, cu suspensia în patru puncte combinată cu suspensia PROACTIV pentru puntea faţă stabileşte deja standarde pentru confortul operatorului. În momentul de faţă, disponibilitatea unui scaun nou Grammer Dual Motion, a geamului spate fumuriu şi a noii trape de acoperiş asigură un alt nivel al confortului operatorului. De asemenea, sunt disponibile opţional un volan îmbrăcat în piele, un radio nou cu sistem mâini libere şi un microfon extern pentru calitate optimă a sunetului.
O conexiune pentru aer comprimat în partea dreaptă a utilajului şi noile lumini de lucru LED constituie răspunsul la nevoia operatorului de întreţinere simplă şi vizibilitate mai bună în timpul nopţii.

Vizualizat: 831 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?