Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

ARBOS intră oficial în piaţa est-europeană

Publicat: 04 aprilie 2019 - 15:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe 5 martie a.c., la hotel CARO în Bucureşti, Arbos Eastern Europe, importatorul şi distribuitorul exclusiv al brandului de utilaje ARBOS în România, Bulgaria şi Republica Moldova, şi-a anunţat lansarea oficială pe piaţă, poziţionându-se ca partener de încredere pe termen lung al fermierilor din cele trei ţări est-europene.

 

„ARBOS EASTERN EUROPE se bucură de încrederea unor investitori internaţionali”, informează compania. M-am folosit de comunicatul oficial pentru a reflecta cât mai bine intenţiile noii entităţi de agribusiness de pe piaţa utilajelor agricole din România.
Tot în comunicat este explicată şi implicarea investitorilor care au dezvoltat foarte bine Agroconcept Impex, existenţa firmei fiind deja foarte cunoscută, prin activităţi intersectoriale din domeniul imobiliar, servicii şi agricultură în România: „De câţiva ani, investitorii dezvoltă cu succes afaceri în domeniul producţiei de cereale şi culturi specializate şi deţin compania Agroconcept Impex, care importă şi distribuie exclusiv brandul New Holland în România”.

ARBOS intră oficial în piaţa est-europeanăClick pe poza pentru galerie!
Noua companie Arbos Eastern Europe „este condusă de un management complet independent, care beneficiază de experienţa investitorilor şi îndeplineşte viziunea lor de expansiune regională, propunându-şi să devină leader în segmentul său de piaţă”. Conform comunicatului de presă, „în decembrie 2018 s-a semnat la Bucureşti parteneriatul de distribuţie exclusivă dintre ARBOS GROUP Spa. şi ARBOS EASTERN EUROPE pentru brandurile de tractoare şi utilaje agricole Arbos, Goldoni şi Lovol. În foarte scurt timp, companiile ARBOS EASTERN EUROPE (România) şi ARBOS BALKAN (Bulgaria) au creat o echipă profesionistă de vânzări şi post-vânzări şi au demarat operaţiunile comerciale”.
Am remarcat printre cei 17 dealeri ai companiei pe Agromec Ştefăneşti, singurul distribuitor local cu capital integral românesc, dar şi pe unii nou intraţi în sfera agribusiness-ului din postura de foşti sau actuali distribuitori de auto. Unul dintre ei cultivă şi peste 400 ha de teren agricol şi creşte sute de oi şi zeci de vaci de carne, semn că deja împleteşte vânzarea şi servisarea cu agricultura.

Lume bună şi ceva optimism la lansarea noului brand
Presa de specialitate a fost reprezentată la nivel high. Din partea revistei Ferma a participat chiar directorul publicaţiei, Dănuţ Radiş, semn că interesul pentru ARBOS Eastern Europe este ridicat. De altfel, la eveniment a participat şi un consilier de stat din aparatul de lucru al prim-ministrului României, Ramona-Ioana Bruynseels. Consilier care a avut o comunicare extrem de optimistă, dovedind că, sunt convins de asta, domnia sa are „încredere profundă în România!”, iar viitorul ar suna mai mult decât fericit! Nu am putut decât să zâmbesc şi să remarc faptul că, în sfârşit, am auzit un oficial guvernamental vorbind cu suflet şi fără copiuţe!
Dintre cei care au onorat festivităţile oficiale ale lansării ARBOS, Massimo ZUBELLI, Directorul de vânzări, marketing şi after-sales al Arbos Groups Spa, a ţinut să precizeze că este onorat să fie partener cu această organizaţie profesionistă şi puternică născută anul trecut, ARBOS Eastern Europe, care, spune acesta, „va deveni în curând un punct de referinţă pentru fermierii din această zonă a Europei, iar în 2019 ne aşteptăm ca Europa de Est să devină cea mai importantă piaţă din lume pentru ARBOS”!
Iar Tommaso SERRANO, CEO al Arbos Eastern Europe, i-a întors gratitudinile directorului de vânzări al firmei-mamă cu aceste cuvinte: „După succesul pe care l-am înregistrat cu fermele noastre şi AGROCONCEPT, suntem foarte bucuroşi să putem continua susţinerea clienţilor noştri, oferindu-le o linie complementară de produse care completează gama noastră existentă. Grupul nostru consideră acest proiect ca fiind foarte atractiv, îndeplinind obiectivele noastre de expansiune regională şi adăugând - pe lângă România - provocarea de a acoperi Bulgaria şi Republica Moldova, două ţări foarte promiţătoare pentru sectorul agricol. Arbos Group Spa. s-a dovedit deja a fi un partener foarte valoros şi suntem siguri de o colaborare de succes de lungă durată”.

Piaţa românească de agribusiness se ascute!
Chiar devine tăioasă, abruptă, iar asta nu poate fi decât în avantajul fermierilor. Dacă acum 10-15 ani pătrunderea pe piaţă era aproape o simplă formalitate, sectorul fiind „flămând” şi pregătit să ”înghită” aproape orice, iată că acum, chiar de la debut, noile branduri vin pregătite să facă faţă tuturor provocărilor dezvoltând mai întâi centre regionale de vânzare şi de service. Ceea ce presupune investiţii foarte importante şi speranţe mai modeste la profituri! Însă, cu certitudine, cu speranţa unei pieţe în dezvoltare, deschisă din ce în ce mai mult la nou şi, mai ales, la soluţii integrate! Noi le urăm succes celor de la ARBOS EASTERN EUROPE şi promitem că vom fi cu ochii pe ei!


STRATEGIA ARBOS GROUP ŞI ARBOS EASTERN EUROPE
Despre strategie, reprezentanţii noii entităţi de agribusiness afirmă că ea „reprezintă o soluţie unică pentru fermierii care caută o planificare optimă a investiţiilor, oferind un raport calitate - preţ foarte bun, cu soluţii tehnice simple, dar moderne”!
Companiile se vor concentra pe patru segmente diferite ale pieţei:
- SMALL (Seria 2000 şi 3000 de la 25 la 70 CP), cu un preţ foarte competitiv, cu tehnologie modernă şi garanţie de 24 de luni;
- OPEN FIELD (serie 5000 de la 110 la 140 CP - şi în curând până la 240 CP), o gamă complet nouă de tractoare care combină tehnologia modernă cu soluţii simple şi un preţ competitiv, ţintind o fiabilitate completă şi o garanţie de 36 de luni;
- SPECIALTY (fosta serie GOLDONI, de la 20 la 110 CP), echipamente extrem de specializate pentru culturi de viţă-de-vie, livezi, legume şi culturi specializate;
- IMPLEMENTS - gama completă, fostul brand MATERMACC, care, printre altele, include utilaje pentru pregătirea solului, semănători de precizie, maşini de erbicidat, semănători de prelucrare directă, sprayers etc.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/232 (ediţia 15-31 martie 2019)

 

Vizualizat: 608 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?