Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

APIMAR deschide ANUL ŞCOLAR 2017-2018 pentru PRIMA CLASĂ DE MECANICI AGRICOLI

Publicat: 07 septembrie 2017 - 13:31
Comenteaza   | Video   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România (APIMAR) anunţă deschiderea anului şcolar 2017 - 2018 pentru Clasa de mecanici agricoli, prima clasa de învăţământ profesional de stat în sistem dual din cadrul Liceului Tehnologic V. HARNAJ. 

Evenimentul este programat a avea loc luni 11 septembrie 2017, ora 12.00, în sala de sport a Liceului Tehnologic V. HARNAJ.

Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România, în colaborare cu Colegiul Tehnologic Vieceslav Harnaj Bucureşti au înfiinţat prima clasa de învăţământ profesional de stat cu specializarea Mecanic Agricol în sistem dual.

„Cursurile se vor desfăşura pe perioada a 3 ani de studii asfel: În primul an, elevii vor face practică în atelierele companiilor participante într-un interval de timp de 25% din durata studiilor. Din al doilea an, practica va creşte la 60%, iar în al treilea an va ajunge la 75% din timpul total alocat studiilor. Elevii care vor absolvi această şcoală nu vor mai fi ucenici, ei vor fi mecanici agricoli, iar după 3 ani de şcoală, ei vor avea un job asigurat 100%, bine plătit”, precizează Mihai Ivaşcu, director marketing APIMAR, în comunicatul anunţ.

Vizualizat: 2193 | Video Video | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

1.
Play Se cauta mecanici agricoli!

Se cauta mecanici agricoli!

30 aprilie 2017

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?