Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

APAN Agriculture a deschis un nou punct de lucru

Publicat: 08 iunie 2019 - 13:28
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe 8 mai a.c., la noul punct de lucru al Apan Agriculture Equipments, aflat în Centrul Regional de Agricultură Slobozia, aproape două sute de fermieri au asistat la oficializarea colaborării cu cel de-al treilea producător mondial de combine de recoltat cereale, Rostselmash, dar şi la prezentarea fastuoasă a noului X8 de la McCormick!

Apan Agricultură este un business construit în jurul service-ului de calitate! Contactul cu noul punct de lucru al Apan Agricultură (mă limitez la modul în care fermierii cunosc şi pronunţă denumirea firmei Apan Agriculture Equipments - n.r.), aflat într-o locaţie aparţinând Primăriei Slobozia, mi-a lăsat impresia de profesionalism, dar şi un pic de „altceva”. Acel altceva care te diferenţiază într-o piaţă care devine aglomerată. Modul în care s-au derulat „ostilităţile”, cu un fast reţinut şi cumva strict şi concret, m-au convins că spiritul german pare dominant. Apan Agriculture Equipments, fiind parte a Grupului Apan, care este dealer pentru nouă dintre cele mai cunoscute branduri auto (BMW, Jeep, Alfa Romeo, Nissan, Honda, Renault, Audi, Volkswagen şi, evident, Dacia), a simţit oportunitatea generoasă pe segmentul de maşini şi utilaje agricole. Mai ales că o mare parte dintre clienţii lor sunt fermieri, fermieri de la care au aflat principalele lor dorinţe pentru o colaborare bună cu dealerii de utilaje şi de maşini pentru agricultură. De aceea, Apan Agriculture Equipments s-a clădit pe pilonii Service şi Promptitudine. Conform afirmaţiilor directorului executiv Apan Agriculture Equipments, Sorin Dobrotă, angajamentul acesta face ca orice solicitare de servisare să fie satisfăcută în intervalul de maxim 24 ore de la apelul telefonic. Ceea ce contează foarte mult pentru un fermier aflat în campanie. Că doar în campanie se poate întâmpla o defecţiune serioasă cu o maşină sau utilaj agricol.
Apan Agriculture Equipments deţine şapte puncte de lucru în Olt, Giurgiu, Prahova, Vrancea, Iaşi, Constanţa şi Suceava, iar de acum, şi pe cel de la Slobozia. Sediul central este la Brăila, de acolo de unde este şi Sorin Dobrotă, care lucrează în Grupul de firme APAN de la absolvirea facultăţii, în urmă cu 16 ani. Iar de trei ani, de când Apan Agriculture Equipments s-a lansat în afacerile cu fermierii, echipa numără 60 de oameni, din care 40 sunt tehnicieni de service, iar 17 lucrează direct în vânzări.

APAN Agriculture a deschis un nou punct de lucruClick pe poza pentru galerie!

Apan Agriculture a avut alături şi reprezentanţii Rostselmash şi McCormick
Anton Malykhin, manager de export vânzări pentru Europa al Rostselmash, a rostit cuvinte frumoase privind cooperarea pe viitor cu Apan Agriculture Equipments, unic importator pentru România al combinelor de recoltat cereale Rostselmash. Al treilea cel mai mare producător de astfel de utilaje la nivel mondial, care deţine 70% din cota de piaţă în Rusia, 50% în Kazahstan şi 10% în Europa Centrală şi de Est. Cu o istorie de aproape 90 ani şi peste 2.800.000 de combine livrate către piaţă, cu vânzări în 34 ţări din toată lumea. Rostselmash are 11.500 de angajaţi şi produce 24 de tipuri de maşini agricole, inclusiv brandul Versatile, pe care l-au achiziţionat în 2007. Spicuiesc din oferta lor modelul Acros 595 Plus, care este cel mai nou model al seriei, proiectat să crească performanţa atât în câmpurile cu recolte bogate, cât şi pe câmpurile cu recoltări dificile. Dar şi Nova Combina Compacta, care este ideală pentru fermele mai mici, cu costuri reduse de operare şi un preţ rezonabil. RSM - noua generaţie de combine - dispune de variante de header de 7 şi 9 m lăţime, dar şi de un motor Cummins/QSL 9/ St Ivf de 380 CP. Uriaşa Torum 770 dispune de o motorizare de 520 CP şi de o descărcare rapidă, combina putând fi disponibilă şi cu tracţiune integrală, iar în condiţii extreme este prevăzută şi o opţiune cu mod de depasare pe semişenile schimbabile şi tracţiune integrală. Traducerea a fost asigurată de Mihai Ignat, reprezentantul Rostselmash în România!

X8 - cel mai puternic tractor din gama McCormick
Din partea Agro Tractor, producătorul italian al tractoarelor McCormick, a fost prezent Giancarlo Montanari, manager export vânzări McCormick. Acesta a vorbit de relaţia foarte bună cu importatorul oficial pentru România al tractoarelor McCormick. La eveniment s-a lansat şi cel mai puternic tractor din gama McCormick X8, o gamă destinată fermierilor medii şi mari, cu puteri de la 240 la 310 CP şi, aşa cum afirmă Giancarlo Montanari, cu cel mai bun raport preţ-caliate pe acest segment.
Fermierii au avut ocazia să vadă oferta de utilaje şi de maşini agricole pe care Apan Agriculture Equipments o poate pune la dispoziţia lor şi, mai ales, să întrebe de variantele de finanţare şi de calităţile echipamentelor aflate în expoziţie. Totodată, au putut lua cataloage bine editate cu fiecare produs în parte, foarte detaliat prezentat. O muncă defăşurată profesionist de către departamentul de marketing, care s-a văzut şi în concentrarea informaţiei în timpul evenimentului, care nu a plictisit prin lentoare şi exces, ca multe alte evenimente de acelaşi gen.
Apan Agriculture Equipments are deja trei ani de experienţă pe o piaţă aglomerată şi extrem de concentrată. Anul trecut au realizat o cifră de afaceri de 72 milioane de euro, iar anul acesta au un traget de 90 milioane de euro. Apan Agriculture Equipments au şi o divizie pentru horticultură, iar oferta de tarctoare este de la 40 la 310 CP. Ceea ce înseamnă o ofertă complexă şi completă!


FERMIERII AU VENIT ÎN NUMĂR MARE LA EVENIMENTUL APAN
Din cele trei sute de invitaţii cu confirmare pe care le-au lansat, o mare parte dintre invitaţi a şi venit la deschiderea noului punct de lucru Apan Agriculture Equipments. Am văzut şi fermieri mici, dar şi fermieri medii şi mari. De altfel, Sorin Dobrotă mi-a declarat că au utilaje şi soluţii de finanţare pentru toţi fermierii, inclusiv pentru cei care lucrează ca persoane fizice terenul agricol.
Am întâlnit o familie de fermieri, să le spunem mici - deoarece a lucra 150 ha în România aşa e perceput -, care au cumpărat anul trecut un tractor McCormick de 110 CP şi erau foarte mulţumiţi. Constantin Bodîrlău a fost şofer la IRTA, apoi la ITSAIA şi după Revoluţie s-a apucat de agricultură cu două tractoare U650. Apoi, deoarece agricultura a trecut prin perioade dificile, s-a întors la şoferit şi la camioane. Dar agricultura nu a dat-o deoparte, iar în perioada crizei a devenit iar principala sa afacere. Copilul său, Liviu, a fugit o vreme de agricultură, dar acum s-a întors să-şi ajute tatăl. Tată care spune că dacă nu ar fi avut sincopele acestea, poate că ar fi lucrat deja peste 500 ha. Plăteşte 1.200 kg de grâu arendă şi acum nu mai prăşeşte pormbul ca în anii de după Revoluţie! Mihai Dobrică însă este în agricultură de când a absolvit facultatea ca inginer mecanic în domeniu. Acum administrează 1.100 ha la Dragalina, „lângă tornadă”, precizează cu umor fermierul. Este client Apan Agriculture Equipments şi speră că relaţiile vor fi la fel de bune ca şi până acum.
De la Iazu a venit o mai veche cunoştinţă a mea, tânărul fermier Silviu Mihai, care lucrează cu familia peste 1.500 ha, cu tehnologii de ultimă oră, inclusiv cu folosirea biostimulatorilor. M-a bucurat să-l aud că foloseşte Naturamin WSP (80% aminoacizi liberi!) de la Daymsa. Alături de maşini performante, precum şi cele comercializate de Apan Agriculture Equipments! L-am revăzut, printre posibilii clienţi Apan, şi pe Vasile Boitoş, un pepenar vestit din Gheorghe Doja, despre care am scris în vreo două rânduri. Inclusiv despre statutul lui de membru într-o cooperativă.


Articol publicat în revista Ferma nr. 9/236 (ediţia 15-31 mai 2019)

 

Vizualizat: 470 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?