Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Anvelope dedicate sarcinilor agricole grele

Publicat: 10 martie 2023 - 11:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Datorită avantajelor precum creșterea capacității de încărcare cu 55% și o amprentă mai mare la sol, tehnologia CFO oferă fermierilor oportunitatea de a-și desfășura aplicațiile agricole mai profitabil.

Sunt cunoscute beneficiile reducerii compactării solului asupra recoltei. De aceea, producătorii de utilaje și de anvelope caută soluții tehnice pentru o agricultură din ce în ce mai sustenabilă, atât sub aspect ecologic, cât și economic.

 

Compactare redusă, încărcare crescută

 

Astăzi, anvelopele VF (prescurtare de la Very-high Flexion - Flexiune foarte mare) și IF (Increased Flexion - Flexiune îmbunătățită) reprezintă cel mai bun răspuns la problema compactării solului, deoarece au o amprentă mai mare la sol și necesită o presiune de umflare mai redusă. Aceste caracteristici permit utilajelor agricole să facă față încărcăturilor mai grele.

AGRIMAX_FORCE-_b

AGRIMAX FORCE 

”Operațiuni agricole ciclice”

 

Și iată că există noi tehnologii care ne permit să facem încă un pas înainte. CFO (Cyclic Field Operations - Operațiuni agricole ciclice) este un marcaj special care apare după diametrul nominal al jantei, în cazul anvelopelor IF sau VF pentru roțile motoare. Acest marcaj este specific anvelopelor proiectate pentru utilajele agricole implicate în operațiuni agricole ciclice. Sunt anvelope robuste cu o amprentă mare, implicate în cicluri de transportare a încărcăturilor, care includ și greutăți extreme (combinele în timpul recoltării sau remorcile care transportă cereale). Aceste vehicule au înregistrat, în ultimii ani, o creștere semnificativă a greutății.

 

CFO poate să facă diferența


În mod normal, o anvelopă radială IF poate susține o încărcătură cu 20% mai mare în comparație cu o anvelopă radială standard. Dacă această anvelopă IF prezintă și marcajul CFO, ea face față unei încărcături cu cel puțin 55% mai mare, fără a crește presiunea în pneuri.

În plus, anvelopele marcate cu CFO sunt ideale la recoltarea în condiții de teren umed sau noroios. Datorită amprentei mai mari la sol și capacității suplimentare de flotație, avantaje oferite de tehnologiile IF și VF, precum și planificării ciclice corespunzătoare, fermierii vor avea mai multe oportunități la recoltare. Trăsăturile unice ale anvelopelor CFO cresc eficiența și productivitatea în cadrul operațiunilor agricole și, totodată, îmbunătățesc performanțele și durata de viață a anvelopelor.

AGRIMAX_FORCE_2-_b

AGRIMAX FORCE


ANVELOPE BKT MARCATE CU CFO

 

BKT a decis să aplice marcajul CFO pe mai multe produse. Dintre acestea, se evidențiază, unul dintre cele mai de succes produse ale BKT, datorită celor peste 21 de dimensiuni IF cu marcaj CFO. Această anvelopă a fost proiectată special pentru combine agricole sau tractoare de mare putere, pentru operațiuni de recoltare, transport sau prelucrarea solului.

Alte două produse perfecte pentru operațiunile de recoltare care necesită o tracțiune excelentă pe câmp și o capacitate ridicată de încărcare sunt AGRIMAX TERIS și AGRIMAX RT 600, care, de asemenea, sunt disponibile în 6 dimensiuni IF cu marcaj CFO.

Alt produs BKT care beneficiază de marcajul CFO este AGRIMAX V-FLECTO, în două dimensiuni VF. Această anvelopă vârf de gamă este concepută pentru a optimiza performanțele tractoarelor de mare putere, de ultimă generație.

AGRIMAX_V-FLECTO-_b

AGRIMAX V-FLECTO

 

 

un articol realizat de

BKT

mai multe pe această temă www.bkt-tires.com

Vizualizat: 585 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Este convins că destinul în viață i-a fost hărăzit de mic, încă din momentul în care a primit Sfânta Taină a Botezului. Toate deciziile au urmat aproape firesc, transformând copilul născut și crescut în zona de munte a Buzăului, într-unul dintre cei mai de seamă specialiști în legumicultură pe care îi are România, fiind de peste 36 de ani angrenat în activitatea de cercetare horticolă.

Este Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene şi Resurse Vegetale Buzău și ne împărtășește la #agroSTORY bucuria, dar și greutățile inerente ale pașilor făcuți în viață pentru a se împlini profesional și spiritual. Totul în jurul plantelor!

Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 17 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Costel Vînătoru la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, PLANTE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11 Elena Mateescu ține pasul cu vremea! Ce vești aduce pentru fermierii români? | podcast agroSTORY #10 Mădălina și Raul, tinerii care au adus dronele agricole din viitor, în prezent! | agroSTORY #9
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?