Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Andrea şi Mirco Maschio au preluat controlul asupra Maschio Gaspardo S.p.A.

Publicat: 25 mai 2022 - 10:49
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Întregul capital al companiei italiene a revenit pe numele fraţilor Andrea şi Mirco Maschio, respectiv preşedinte al Holdingului Maschio şi preşedinte al Maschio Gaspardo, după ce societatea a răscumpărat integral cele 132.744 acţiuni deţinute de finanţatorii regionali.

"Această operaţiune a fost posibilă datorită solidităţii financiare şi rentabilităţii câştigate de grup în ultimii ani şi a evoluţiei pozitive confirmate în aceste luni, punând astfel bazele unei faze de dezvoltare ulterioare, datorită stabilităţii de lungă durată a acţionariatului actual", se arată într-un comunicat al companiei.

Luigi_De_Puppi-Mirco_Maschio-Andrea_Maschio_bDupă preluarea integrală a acţiunilor, Andrea şi Mirco Maschio au decis să accepte o intervenţie a finanţatorului instituţional Friulia S.p.A la capitalul societăţii Maschio Gaspardo, prin achiziţionarea a 27.020 acţiuni de către Maschio Holding S.p.A deţinute la aceasta. La finalul acestor operaţiuni, proprietatea asupra capitalului societăţii Maschio Gaspardo S.p.A. este împărţită astfel: 60,35% în proprietatea societăţii Maschio Holding S.p.A., 32,94% în proprietatea societăţii Maschio Gaspardo S.p.A., 6,71% în proprietatea societăţii Friulia S.p.A.

"Finalizarea acestei operaţiuni reprezintă consecinţa unei îmbunătăţiri continue a principalilor indicatori economici şi patrimoniali, confirmarea validităţii strategiei întreprinse şi a capacităţii societăţii de a răspunde de o manieră eficace la provocările pe care le ridică contextul actual. Suntem foarte mulţumiţi de atingerea obiectivului, acesta fiind şi rodul unei administrări stabile şi a muncii întregii echipe a angajaţilor Maschio Gaspardo din diferitele zone geografice, concentraţi pe aplicarea programelor noastre pentru a deveni o societate inovatoare şi sustenabilă", a precizat administratorul Luigi De Puppi.

85% din cifra de afaceri, generată pe pieţele externe

În ciuda pandemiei de Covid-19 şi într-un context puternic influenţat de impactul negativ al inflaţiei asupra materiilor prime şi marcat de complexitatea contextului macroeconomic mondial, grupul Maschio Gaspardo şi-a confirmat propriul trend de creştere şi ulterior şi-a îmbunătăţit în mod decisiv poziţia financiară. Aceasta s-a întâmplat şi datorită tendinţei pozitive de pe piaţa maşinilor agricole care în anul 2021 a demonstrat o creştere semnificativă în volume şi tehnologie, atât la nivel naţional cât şi internaţional, mai ales european, datorită posibilităţii de a beneficia de stimulente prin măsura 'Agricultura 4.0'. Vânzările realizate pe pieţele din străinătate au o cotă de 85% din cifra de afaceri totală şi datorită identificării zonelor şi produselor cu potenţial ridicat în condiţii de piaţă ce nu sunt pe deplin reglementate.

Maschio_Gaspardo-Campodarsego_b"Grupul Maschio Gaspardo s-a întors în mâinile familiei Maschio, iar rezultatele economice sunt optime", afirmă Mirco Maschio. "În acest proces are un rol fundamental tranziţia spre o agricultura sustenabilă, pe care o punem în aplicare de ani de zile. Obiectivul este de a îmbina profitabilitatea pe termen lung, introducerea de noi tehnologii inovatoare şi atenţia acordată mediului", a precizat preşedintele societăţii Maschio Gaspardo S.p.A. "Această operaţiune este rezultatul unei munci excelente", afirmă, la rândul său, Andrea Maschio. "În ceea ce priveşte produsul, am acţionat aducând o îmbunătăţire a vitezei de răspuns faţă de cerinţe şi tendinţele pieţei, datorită unei mai ample segmentări a departamentului de Cercetare şi Dezvoltare asupra produsului cât şi a introducerii de noi resurse şi competenţe. Cercetarea continuă a îmbunătăţirii proceselor interne, prin consolidarea structurii organizaţionale, dezvoltarea abilităţilor tehnice şi a produsului, atenţia acordată evoluţiei digitate, au adus beneficii semnificative", a remarcat preşedintele societăţii Maschio Holding S.p.A.

Punct de lucru în România

Maschio_Gaspardo-balotiera_Extreme_bMaschio Gaspardo este un competitor la nivel mondial în producţia de utilaje pentru lucrări agricole, însămânţare, fertilizare, tratarea culturilor, întreţinerea spaţiilor verzi, cosit si recoltat. Fondată în localitatea Campodarsego, în anul 1964, de fraţii Egidio şi Giorgio Maschio, Maschio Gaspardo are 2000 de angajaţi în întreaga lume, care îşi desfăşoară activitatea în opt unităţi de producţie, trei dintre acestea aflându-se în afara Italiei - China, India şi România - şi în 13 filiale comerciale (Italia, Franţa, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, Africa de Sud, China, India şi România).

Vizualizat: 496 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?