BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Amicul bun la toate în ferma familiei Toma - mini încărcătorul articulat Weidemann

Publicat: 17 aprilie 2021 - 21:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Proprietari ai unui service auto, cei doi fraţi au investit în zootehnie cu speranţa că vor reuşi să aprovizioneze pensiunile din zonă cu carne de calitate premium. Important centru al mineritului transilvănean, comuna Ghelari se află pe versantul vestic al Munţilor Poiana Ruscă, între Valea Cernei şi Valea Mureşului, un spaţiu extrem de pitoresc, cu numeroase atracţii turistice. 

Weuidemann 1140 light incarcator ferma zootehnica de la TEHNODIESEL 2_b

Primele animale şi le-au achiziţionat în 2016, de la un crescător din apropiere, iar astăzi au ajuns la un efectiv de 34 de bovine, cu tot cu tineret. Animalele sunt ţinute în stabulaţie liberă, în special viţeii şi mamele, dar şi pe păşune, având o suprafaţă destul de mare împrejmuită cu gard electric. Adăpostul a fost construit chiar de ei.

 

Aşteptând preţul corect


De animale se îngrijesc părinţii, iar copiii se implică doar atunci când e nevoie, în special la muncile care solicită forţa fizică. Deocamdată, însă, nu au valorificat nici un exemplar. „Încă suntem în căutare de potenţiali clienţi. Să vedem dacă avem cui vinde. Am primit de la cineva o ofertă, dar am crezut că e o glumă. Ni se ofereau 9 lei pe kilogram. În toamnă am băgat o grămadă de bani în furaje, nu pot să le dau chiar cu orice preţ. Pentru că noi achiziţionăm hrana - lucerna, porumbul şi şroturile. Sper, totuşi, să reuşim să vindem anul acesta din viţei. Cine are o piaţă de desfacere asigurată şi vinde, să zicem, la turci sau în ţările arabe, nu ne va da nouă niciodată un preţ bun. Pentru că interesul lui este să facă un profit cât mai mare. Iar noi nu avem putere de negociere pentru că deţinem un efectiv mic. În condiţiile astea, cel mai bine ar fi să valorificăm carnea pe plan local. Ideal ar fi fost să încheiem contracte cu pensiunile din zonă. Dar proprietarii acestora preferă să cumpere din supermarket în loc să achiziţioneze direct de la producător”, se plânge Cristian, împărtăşind practic aceleaşi păreri cu majoritatea crescătorilor de vaci de carne de la noi.

 Weuidemann 1140 light incarcator ferma zootehnica de la TEHNODIESEL_b


Prietenul care nu te lasă la greu


Chiar şi în condiţiile acestea, familia Toma este hotărâtă să nu renunţe, aşteptând ca piaţa să devină mai atractivă pentru crescătorii de bovine. Şi ca dovadă a faptului că intenţiile sale sunt cât se poate de serioase, de curând Cristian şi Alin au decis să cumpere un mini încărcător articulat Weidemann, pentru a-i uşura munca tatălui lor, Dumitru.

„Ne-am zis că decât să mai angajăm un om, pe care oricum l-am găsi foarte greu aici în zonă, mai bine cumpărăm acest utilaj. Îl folosim în primul rând la transportul şi manipularea baloţilor, dar şi la curăţat grajdul de dejecţii. Totul e mult mai simplu acum. Ne ajută la descărcat şi încărcat sacii de porumb. Ridică fără probleme 650 de kilograme şi ajunge la o înălţime de 2 metri jumate. Poţi pune trei baloţi unul peste altul cu ajutorul lui. Are tracţiune integrală pe toate cele patru roţi iar asta ne ajută foarte mult, că poţi lucra cu mare uşurinţă”, admite Alin, cel care de obicei manevrează încărcătorul Weidemann, model 1140 light, achiziţionat în toamnă, împreună cu câteva accesorii - cupă, cleşte pentru baloţi şi furcă pentru transportul paleţilor.

 Weuidemann 1140 light incarcator ferma zootehnica de la TEHNODIESEL 1_b


Condiţii de finanţare avantajoase


Încărcătorul a fost achiziţionat în leasing, cu finanţare asigurată chiar de către firma Mauch, compania-mamă a societăţii Tehnodiesel, reprezentantul mărcii Weidemann pe piaţa românească. „Prin finanţare externă, dobânda pe doi ani ajunge la 560 de euro! Nici nu mi-a venit să cred când ne-a anunţat cel cu care am discutat. Un alt avantaj este că nu plătim rate lunare, ci la jumătate de an. Ne-a costat 23.000 de euro, dar pot spune că face toţi banii. Este exact ce aveam nevoie. Am căutat să cumpăr din Austria ceva la mâna a doua, dar preţurile erau destul de mari şi am considerat că nu se merită să investim într-un produs second-hand fără să beneficiem de garanţie. Sub 12.000 de euro nu puteam lua ceva care să ne mulţumească. Erau doar echipamente cu un grad ridicat de uzură şi nu cred că se justifica o astfel de investiţie. Am dat un avans de 7.000 de euro şi plătim acum câte 4.000 de euro la fiecare şase luni. Eu zi că e mai mult decât rezonabil. Cei de la Tehnodiesel au dat dovadă de foarte multă flexibilitate, în sensul că au găsit imediat soluţia potrivită de finanţare”, susţine Cristian, mezinul familiei Toma.

 incarcator articulat weidemann in ferma familiei Toma 1_b


Mobilitate crescută


Tatăl, Dumitru, s-a învăţat şi el destul de repede să manevreze utilajul, deşi are 70 de ani şi nu a condus niciodată o maşină. E foarte simplu de manevrat, m-a asigurat el. „Fiind extrem de manevrabil şi uşor de intrat cu el în spaţii înguste datorită dimensiunii reduse, îşi face treaba foarte bine. În câteva ore curăţăm tot grajdul cu el, operaţiune care înainte ne lua mult mai mult timp. În fiecare zi îi găsim câte o întrebuinţare”, mi-a explicat Cristian.

Într-adevăr, păstrând amprenta identităţii de marcă Weidemann, cu ale sale caracteristici bine cunoscute - fiabilitate, versabilitate, multi-funcţionalitate şi costuri de întreţinere scăzute, modelul 1140 light, din gama Hoftrac, se remarcă prin agilitate, raza de viraj redusă, centrul de greutate jos pentru o mai mare stabilitate şi putere crescută. Cu alte cuvinte, putem spune că avem de-a face cu un utilaj performant, pentru o gamă variată de aplicaţii.

 

CONTACT


Află mai multe detalii despre încărcătoarele Weidemann de la reprezentanții Tehnodiesel:

• Dudeștii Noi, jud. Timiș tel. 0256.378.003

• Bonțida, jud. Cluj tel. 0373.550.105

Vizualizat: 2520 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?