Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Amazone: rezultate peste aşteptări în 2010

Publicat: 11 mai 2011 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Conform raportului dat recent publicităţii, în anul financiar 2010, Amazone-Werke a avut o cifră de afaceri de 290 milioane de euro. Aceste rezultate se situează peste aşteptările iniţiale care, la începutul lui 2010 şi sub efectul crizei economice, au pornit de la un declin al cifrei de afaceri de 10-15%

Click pe poza pentru galerie!

Din totalul cifrei de afaceri, 75% s-a realizat prin vânzările în Europa de Vest, 20% în Europa de Est şi 5% în alte state. Numărul colaboratorilor a fost constant, 1.500. Exportul a însumat din nou cca. 75% din cifra totală de afaceri. „2010 a fost un an foarte schimbător“, spun retrospectiv managerii Christian Dreyer şi Dr. Justus Dreyer.

„Mai întai, am reuşit să adaptăm foarte bine întreprinderea şi structurile ei la urmările crizei financiare şi economice. Suntem bucuroşi că locurile de muncă ale angajaţilor iniţiali au putut fi păstrate.

La acestea s-a adăugat disponibilitatea de investiţie a clienţilor noştri, astfel, în a doua jumătate a lui 2010 am vândut, în mod clar, mai multe maşini“. Amazone a crescut cifra de afaceri în Rusia, în Ucraina şi în Polonia cu peste 50%, iar în celelalte ţări a continuat să-şi majoreze cota de piaţă.

2010 a fost şi un an dedicat lansării de produse, adevărate pietre de hotar pentru istoria întreprinderii. Astfel, Amazone a dezvoltat Pantera, prima maşină autopropulsată de protecţie a plantelor. În prezent, compania poate livra maşini autopropulsate de erbicidat şi de protecţie a plantelor într-un număr mult mai mare decât până acum şi este capabilă să reacţioneze eficient la cerinţele pieţelor internaţionale.

De asemenea, Amazone a lărgit seria semănătorilor de prăşitoare EDX cu trei noi maşini purtate şi oferă acum un program complet pentru toate nevoile funcţionale relevante ale fermierilor, ca o dovadă a importanţei pe care o acordă şi în viitor acestei pieţe.

 

Perspective bune, în ciuda pieţelor volatile

Perspectivele pe termen mediu şi lung pentru agricultură şi tehnica agricolă sunt bune, estimează managerii Amazone. Pe fondul creşterii continue a populaţiei şi în condiţiile în care suprafeţele agricole utile se reduc, este de aşteptat ca cererea de produse agricole şi, prin urmare, şi de tehnică agricolă performantă să fie în continuare susţinute.

Optimişti, managerii Amazone sesizează în acelaşi timp particularităţile pieţei: „trebuie să pornim de la premisa că prin preţurile oscilante la produsele agricole şi prin conjunctura generală politică şi economică, se poate ajunge din nou la stagnarea sau la declinul pieţei.

Conform experienţelor din ultimii ani, acum suntem şi mai bine pregătiţi pentru a aborda flexibil şi astfel de situaţii. Privim înainte foarte optimişti şi dorim să folosim şansele viitorului“, spun managerii Amazone.

Pentru prima jumătate a acestui an, se estimează o creştere suplimentară a vânzărilor, iar pentru tot anul, o majorare de cca. 2%. Preţurile produselor agricole, direct la producător, sunt crescute, atmosfera şi disponibilitatea pentru investiţii a agricultorilor din Europa de Est şi Vest sunt bune, iar volumul de comenzi s-a dublat, nu doar în Germania, ci şi în celelalte ţări ale Europei de Vest. Aceasta demonstrază cât de puternic şi de important este exportul pentru Amazone.


Maşini de precizie pentru profesionişti

Şi în 2010, Amazone a continuat fabricarea maşinilor puternice, dotate corespunzător şi, în acelaşi timp, prietenoase cu mediul. În paralel cu introducerea pe piaţă a maşinilor autopropulsate Pantera şi cu lărgirea gamei de semănători pentru prăşitoare EDX, Amazone a crescut oferta şi volumul vânzărilor la maşinile pentru distribuit îngrăşăminte şi la cele de erbicidat şi de protecţie a plantelor cu reglaj electronic.

Concomitent, distribuitoarele de îngrăşăminte şi maşinile de erbicidat au fost dotate cu sisteme GPS-Switch.

Pentru pregătirea solului, Amazone a avut succes cu noile grape cu discuri compacte Catros+, precum şi cu noua gamă de cultivatoare. La tehnica de semănat, mai ales în Europa de Vest, a crescut cererea pentru semănătorile ce lucrează activ.

În schimb, în Europa de Est, solicitate au fost semănătorile destinate suprafeţelor mari, modele Cirrus, Citan, Condor şi Primera.

Pentru utilizare comunală, Amazone a introdus pe piaţă noua cositoare autopropulsată Profihopper cu tracţiune integrală, precum şi modelul tractat Grasshopper GHS Drive.

Corespunzător motto-ului „mai multă putere, cu consum mai redus“, inovaţiile sunt în continuare un atu al Amazone, dar şi un factor de succes important.

 

INVESTIŢII SUSŢINUTE ŞI ÎN 2011

Investiţile au fost permanent susţinute de companie, chiar în anii trecuţi când, în ciuda unei pieţe mai slabe, proiectele de investiţii s-au înmulţit. Astfel, Amazone a deschis, pe terenul filialei engleze, un nou ActiveCenter.

În fabrica Hude, compania a pus în funcţie un centru nou şi foarte modern pentru producţia de grape şi cultivatoare rotative. Amazone doreşte, printre altele, să investească în noi hale de montaj, pentru a largi capacităţile de producţie.

Numai „cu maşini şi procedee inovative, cu preţuri competitive şi cu un service puternic, vom avea succes“, consideră managerii Amazone. Ca urmare a atenţiei permanente şi a bunei comunicării cu clienţii, Amazone şi-a îmbunătăţit poziţia în barometrul de imagine realizat anual de Societatea Germană de Agricultură (DLG).

Astfel, Amazone a urcat, pentru al doilea an consecutiv, în topul celor mai apreciate companii, aflându-se acum pe locul 5 în clasamentul producătorilor de maşini agricole din Germania.

Vizualizat: 516 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!