Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AmaSelect - stropiri eficiente

Publicat: 27 martie 2017 - 02:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O aplicare fitosanitară sigură şi eficace a produselor de protecţia plantelor depinde de o serie de parametri tehnici şi meteorologici. Scopul este o stropire cu o deviere minimă, ceea ce presupune ca, pe lângă selecţia tipului de duze, presiunea de stropire şi viteza de mers, să fie respectată şi înălţimea corectă a lăncii.

La o distanţă redusă între lance şi suprafaţa culturii, vântul va devia foarte puţin picăturile de soluţie. Înălţimea optimă a lancei depinde de unghiul de stropire al duzelor şi de distanţele dintre duze pe lance (opţional, la 25 cm sau 50 cm). O distribuţie transversală optimă a lichidului de stropit pe suprafaţa selectată este garantată dacă toate aceste componente sunt foarte bine coordonate.

S23_01m2

Comutarea automată a duzelor individuale
Sistemul de comutare electrică a duzelor individuale cvadruple - AmaSelect, conceput de producătorul german Amazone, constă dintr-un suport cvadruplu de duze cu comutare şi decuplare electrică a duzelor. Opţional, suportul de duze poate fi echipat cu un set de dislocare pentru o distanţă între duze de 25 cm. Avantajul este acela că în cazul folosirii unor duze cu unghi de 80o, distanţa dintre suprafeţele selectate se reduce sub 50 cm. Cu AmaSelect, fermierul nu mai trebuie să coboare (din tractor) pentru a schimba duzele, ci le poate modifica din cabină.
În plus, există posibilitatea de a realiza automat conectarea fiecărei duze. Prin introducerea domeniului optim de presiune pentru fiecare duză individuală în cadrul suportului cvadruplu, din terminalul sistemului se modifică automat duzele conform acestor specificaţii. De exemplu, la părăsirea domeniului optim de presiune, configurarea duzelor cu distanţă între ele de 50 cm se poate schimba la o a doua configurare cu distanţa de 25 cm sau la o duză mai mare.
Sistemul HeigthSelect, de la Amazone, ajustează automat şi nivelul lăncii faţă de cultură, în funcţie de distanţa dintre duze şi tipul de duză. Inovaţia sistemului HeightSelect constă în controlul automat şi continuu al înălţimii braţului prin schimbarea distanţei dintre duze, precum şi a tipului de duză. Când duza e cuplată, ghidajul automat al lăncii reglează automat, în fiecare caz, distanţa adecvată dintre suprafeţele selectate. Această automatizare îmbunătăţeşte eficienţa soluţiei fitosanitare, printr-o distribuţie transversală optimă, cu deviere minimă.

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 5 (188) din 15-31 martie 2017

Vizualizat: 287 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?