Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ai grijă de solul tău!

Publicat: 18 august 2022 - 09:04
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ce este necesar pentru o anvelopă de tractor agricol? Pe lângă tracțiune, calitatea lucrării, costul pe durata de viață și eficiența combustibilului, acum anvelopele trebuie să răspundă și preocupărilor privind mediul și sustenabilitatea.

Fermierul și antreprenorul italian Sergio del Gelsomino ține cont de toate aceste cerințe în gestionarea fermei sale de 80 hectare, din provincia Viterbo, la circa 60 km nord de Roma, Italia.

 Trelleborg TM1000 ProgressiveTraction 4_b


Trelleborg TM1000 ProgressiveTraction


Del Gelsomino a ales anvelopele Trelleborg TM1000 ProgressiveTraction® pentru tractoarele sale, deoarece asigură performanţe înalte şi o flexibilitate maximă pentru nevoile sale multiple. „Am ales TM1000 pentru că ne permite să lucrăm în cadrul unor aplicații cu cuplu mare, asigurând totodată o tracțiune excelentă”, spune fermierul. „Avem 12 tractoare, inclusiv două combine de recoltat şi mai multe utilaje de construcţii. Echipamentul nostru este folosit şi la fermele învecinate, aşa că s-ar putea să lucrăm vreo 800 hectare”, a adăugat Del Gelsomino.

 Trelleborg TM1000 ProgressiveTraction 1_b


Creată pentru nevoile fermierilor


TM1000 ProgressiveTraction® de la Trelleborg, cu tehnologia sa premiată, a intrat pe piaţă în 2013. Conform lui Alessio Bucci, Manager Senior pentru Marketingul Produselor la Trelleborg Wheel Systems, această anvelopă avansată se adresează celor mai presante cerinţe din sectorul agricol: mărirea eficienţei transmiterii puterii la sol și reducerea compactării solului.

 Trelleborg TM1000 ProgressiveTraction 2_b


Compactare minimă


TM1000 ProgressiveTraction de la Trelleborg creează o amprentă foarte largă, care asigură o compactare minimă a solului. Tehnologia permite ca solul să revină la starea sa iniţială. Astfel va absorbi mai bine nutrienţii, se vor încorpora mai ușor resturile vegetale după recoltare şi va reține mai multă apă, pentru a asigura producții sporite la culturile viitoare.

Designul cu crampon dublu al anvelopei TM1000 ProgressiveTraction, cu o formă unică, asigură performanţe deosebite: „măreşte aderenţa, în comparaţie cu anvelopele standard, şi, totodată, reduce consumul de combustibil, rezultând costuri reduse și o compactare minimă a solului”, a punctat fermierul italian.

 Trelleborg TM1000 ProgressiveTraction 3_b

 

un articol de

CLAUDIA B. FLISI

mai multe pe această temă www.trelleborg.com

 

 

Vizualizat: 658 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?