Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AgroTraining la Comloşu Mic

Publicat: 05 septembrie 2012 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Lemken România a organizat, timp de o săptămână, pregătirea tehnică a personalului de service şi vânzări a dealerilor săi din ţară. Suportul logistic a fost asigurat la sediul companiei din Comloşu Mic, judeţul Timiş, iar doi oameni din departamentul AgroTraining al Lemken Germania s-au ocupat de pregătirea teoretică şi practică

Click pe poza pentru galerie!

Scopul trainingului a fost „să le arătăm oamenilor noştri de vânzări calitatea şi bineînţeles avantajele maşinilor Lemken, pe care să le explice apoi clienţilor. Au participat 26 oameni din vânzări şi 28 oameni de service.

Ne bucurăm că dealerii au trimis mai mulţi oameni de service decât de vânzări. Cred că deja mentalitatea se schimbă, prima vânzare o face vânzătorul şi a doua o face omul de service, dacă este bine pregătit şi ştie să explice cum funcţionează maşina, pentru că foarte repede se poate distruge o maşină foarte bună dacă nu este reglată bine.

În România avem nişte condiţii mai dure faţă de restul Europei, avem pământ bun dar şi foarte uscat, mai ales din cauza secetei, şi există o solicitare foarte mare pentru aceste utilaje”, ne-a declarat Franz Jakoby, reprezentant Lemken.

Pregătirea s-a făcut diferenţiat. Astfel, la personalul din vânzări nu s-a intrat în profunzimea detaliilor constructive, ci s-a insistat asupra elementelor esenţiale: utilizare şi reglajele minime, puncte de gresare etc.

În general, la oamenii de service există o fluctuaţie mai mare decât la oamenii din vânzări. Dealerii sunt, de obicei, axaţi pe tractoare şi combine, pentru acestea interesul dealerilor fiind mai mare şi este normal să fie aşa, deoarece acestea sunt purtătoarele de profit maxim.

La grupa de service s-a insistat asupra amănuntelor şi a detaliilor constructive, a reglajelor, unde pot apărea probleme şi dacă apar, cum se remediază. „Vânzările Lemken au crescut fantastic în ultimii doi ani, ceea ce înseamnă că avem multe utilaje pe piaţă şi trebuie să avem grijă de ele.

Service-ul este foarte important, spre exemplu: la un plug bine reglat, faţă de unul care nu este bine reglat, diferenţa în consumul de combustibil poate ajunge la 25%. Facem şcolarizarea de bază şi vom face anual şcolarizări. Încercăm astfel să ridicăm de fiecare dată ştacheta, atât la service, cât şi la vânzători”, a mai spus Jakoby.

Vizualizat: 551 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!