Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AGROmashEXPO Budapesta - un reper în agenda fermierilor profesionişti

Publicat: 20 martie 2019 - 16:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În fiecare an, în Ungaria, expoziţiile AGROmashEXPO şi AgrárgépShow sunt cele mai importante evenimente profesionale ale mediului de afaceri din agricultură, acestea prezentând agricultorilor cele mai recente inovaţii şi tendinţe din domeniul lor de activitate. Nu întâmplător au loc iarna, când fermierii sunt mai puţin prinşi cu lucrările în câmp. Anul acesta, în paralel cu AGROmashEXPO s-a desfăşurat şi expoziţia în domeniul grădinăritului, viticulturii şi viniculturii din Ungaria.

Aproximativ 350 de expozanţi şi-au prezentat produsele şi serviciile în domeniul producţiei, mecanizării şi logisticii pentru agricultură, pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, în perioada 23-26 ianuarie 2019. În ciuda vremii dure de iarnă, aproape 48.000 de vizitatori au trecut pragul celor două expoziţii din acest an.
În ultimii ani, în plus faţă de domeniul tehnicii agricole, AGROmashEXPO a înregistrat o creştere a ofertei din domeniul producerii seminţelor, pesticidelor şi îngrăşămintelor şi, în special, a substanţelor de combatere a dăunătorilor. Un alt sector care s-a dezvoltat foarte mult faţă de ceilalţi ani a fost cel al agriculturii de precizie, al digitalizării, electronicii, automatizării, al tehnologiilor de măsurare şi robotizării. Anul acesta, pe acest palier oferta a fost diversificată.

AGROmashEXPO BudapestaClick pe poza pentru galerie!

AgrárgépShow a atras şi expozanţi din România
Datorită acordului multianual încheiat între HUNGEXPO şi Asociaţia Ungară a Producătorilor de Maşini Agricole, toţi distribuitorii importanţi ai marilor branduri internaţionale de pe piaţa maghiară au participat la AgrárgépShow. Vizitatorilor au avut din nou o privire de ansamblu asupra pieţei maşinilor agricole autohtone din prezent.
Alături de marile branduri internaţionale (Claas, John Deere, Massey Ferguson, Lamborghini, Fendt, Case, Krone şi alţii) şi de câştigătorii competiţiilor din 2019, expozanţi din multe alte ţări şi-au prezentat noutăţile la această ediţie. Maschio Gaspardo, prin firma din România, a participat pentru prima dată cu un stand impunător, unde au fost prezentate o parte dintre utilajele de top pe care le produce acest mare grup la nivel mondial. Tot la această ediţie a participat şi Farm Tech România, care şi-a deschis filială şi pe teritoriul Ungariei, fiind dealer autorizat pentru mărci de top cum ar fi Schäffer, Strautmann sau Teagle.

Zona conferinţelor pe teme actuale a luat amploare
Anul acesta, evenimentul a fost însoţit de mai multe conferinţe, întâlniri informative şi workshopuri decât la ediţiile anterioare. Astfel, agricultorii au putut primi răspunsuri la cele mai actuale probleme din domeniu. Conferinţa internaţională intitulată "Valoarea transparenţei pieţei - PÁIR are o vechime de 20 de ani” s-a axat în primul rând pe importanţa transparenţei în analiza pieţei şi luarea deciziilor. Simpozionul a fost organizată de către Institutul de Cercetări în domeniul Economiei Agrare, Camera de Agricultură din Ungaria şi Ministerul Agriculturii din Ungaria. În acest an, a fost organizată cea de-a zecea ediţie a “Zilei de Marketing Agricol şi Mass-Media”, care a fost cea mai reuşită datorită implicării Editurii Agricole Maghiare. Aceasta a fost organizată de către Magyar Mezőgazdaság Kft. În discuţii s-a pus un accent mărit pe digitalizarea agricolă.

Show-ul dronelor şi al roboţilor
Mulţi fermieri au participat la cea mai populară conferinţă de marketing online organizată de către Agroinform.hu, numită simplu: "Ce este pe internet”. În premieră, a avut loc un show al dronelor pentru agricultură şi al roboţilor pentru horticultură şi creşterea animalelor - ”AgRobot Show”. Agrofórum Kiadó Kft. a organizat o masă rotundă cu tema: “Cum să cultivăm soia cu succes?” Conferinţa "Maşini agricole - noi tendinţe şi inovaţii în domeniul agriculturii şi maşinilor agricole" a avut succesul scontat, fermierii din Ungaria fiind interesaţi de ultimele inovaţii din domeniul tehnicii agricole. Agro Naplo a organizat o masă rotundă pe tema “Finanţarea AGROmashEXPO”, iar Agrofórum Kiadó Kft. s-a preocupat de “Impactul secetei asupra mediului înconjurător şi asupra agriculturii”. Nu în ultimul rând, un interes deosebit l-a avut conferinţa “Agricultura de precizie”, care s-a încheiat cu o masă rotundă de discuţii organizată de către SmartFarm.


EXPOZIŢIA S-A ÎNCHEIAT CU UN FEEDBACK POZITIV
În urma unui feedback pozitiv, s-a constatat că, în timpul expoziţiei, s-au făcut numeroase oferte şi tranzacţii, iar distribuitorii şi vizitatorii au fost mulţumiţi de eveniment. La ediţia din acest an, remarcabil a fost faptul că vizitatorii sunt tot mai conştienţi cu privire la ce standuri expoziţionale trebuie să caute produsele şi calitatea dorită de ei. Din ce în ce mai mulţi vizitatori ştiu exact ce doresc să cumpere şi, ajunşi la standul potrivit, adună doar cele mai relevante informaţii pentru a lua deciziile finale.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 4/231 (ediţia 1-14 martie 2019)

Vizualizat: 271 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?