BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AgroConcept lansează AGXTEND

Publicat: 09 mai 2019 - 15:14
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

AgroConcept este primul dealer New Holland care lansează AGXTEND, noua divizie de echipamente de precizie a CNH Industrial. Astfel, AgroConcept continuă strategia de extindere a portofoliului de mărci, începută acum trei ani. AGXTEND a fost prezentată de CNH Industrial în luna decembrie a anului trecut.

AGXTEND™ este prima marcă specializată în agricultura de precizie şi în soluţii ISOBUS care le oferă fermierilor acces la o gamă largă de echipamente produse de parteneri strategici, distribuite internaţional prin CNH şi beneficiind, totodată, de serviciile de consultanţă, vânzare şi post-vânzare ale grupului. "Suntem prima ţară din lume şi primul dealer New Holland care începe oficial comercializarea acestor noi produse inovatoare şi este o onoare pentru noi să primim din nou votul de încredere al CNHI, care vede în noi un deschizător de drumuri şi un partener de încredere. Preluarea portofoliului AGXTEND este o confirmare că fermele şi fermierii români constituie o piaţă importantă la nivel mondial şi că există o capacitate reală de a construi împreună o agricultură a viitorului. Suntem foarte mândri să deschidem acest drum şi să ne unim forţele cu CNHI şi cu New Holland pentru acest scop comun", a declarat Marco Tronchi, CEO AgroConcept.

AgroConcept lansează AGXTENDClick pe poza pentru galerie!

Grad ridicat de automatizare
Prin AGXTEND™, AgroConcept îşi extinde în mod semnificativ oferta în segmentul de agricultură de precizie şi reprezintă un pas esenţial în alinierea strategiei post-vânzare locale cu cea mondială, care pune agricultura viitorului pe primul loc. "AGXTEND se potriveşte bine pentru clienţii noştri, toate produsele noastre sunt foarte bune - premium. Suntem în contact cu clienţii potriviţi pentru aceste produse, clienţi medii-mari, iar aceste produse se potrivesc perfect cu celelalte servicii ale noastre şi cu clienţii noştri" a spus Marco Tronchi.
Gama de produse AGXTEND dispune de un grad ridicat de automatizare şi este integrată în platformele agricole de precizie PLM existente în cadrul New Holland Agriculture. Este, de asemenea, compatibilă prin sistemul ISOBUS cu gamele de echipamente New Holland şi Kverneland, distribuite în România de AgroConcept. "Sub brandul AGXTEND sunt diferite companii care lucrează în exclusivitate sub umbrela CNH, pentru a oferi mai multe oportunităţi şi o nouă modalitate de a lucra în câmp. Dorim ca, pas cu pas, fermierii noştri să fie tot mai conectaţi la informaţie. Acum suntem capabili să oferim o gamă de produse pentru diferite activităţi în câmp. Toate produsele noastre sunt integrate unele cu altele, nu doar cu sistemul ISOBUS al tractorului, ci şi cu implementele. Astfel, fermierii sunt capabili să aibă mai multe informaţii şi să îşi schimbe «atitudinea» în câmp", a declarat Gianluca Bagnetti, specialist Agricultura de precizie CNH.

Sistemele inovative AGXTEND
AGXTEND cuprinde următoarele sisteme inovatoare: SoilXplorer, CropXplorer, NIR Sensor, FarmXtend şi Xpower. Primele patru sisteme au fost lansate oficial în cadrul evenimentului de la Cenad (TM), în ferma domnului Vasile Târziu.
• SoilXplorer este un sistem inovator care le permite fermierilor să exploreze şi să descopere întregul potenţial al solurilor lor. Sistemul conţine un senzor care, prin electromagnetism, măsoară conductivitatea solului la 4 adâncimi diferite: 0-25 cm, 15-60 cm, 55-95 cm, 85-115 cm. Aceste măsurători foarte precise pot fi utilizate în scopuri importante, în agricultura de precizie:
- Cartografierea precisă a solului pentru înregistrarea componenţei/eterogenităţii acestuia şi pentru determinarea hărţilor tipului de sol şi a hărţilor conţinutului de apă;
- Setarea automată a adâncimii de lucru în operaţiile de cultivarea solului, determinată de zonele de compactare identificate de sistem. Practic, sistemul controlează adâncimea variabilă de lucru a organelor active, astfel încât acestea să lucreze la adâncimea maximă numai acolo unde este necesar, ducând astfel la reducerea uzurii şi la scăderea consumului de combustibil.
"În funcţie de înălţimea la care este fixat şi de algoritmii pe care îi procesează calculatorul, lăţimea de lucru este dată doar de implementul din spate. Dacă avem un implement de 14 m lăţime, putem să îl folosim fără probleme. Senzorul, fiind atât de versatil, dacă îl folosim doar pentru hărţi, se poate instala pe o maşină de teren şi a fost testat până la o viteză de 80 km/oră, fără erori. Practic, senzorul nu limitează viteza de lucru, chiar ajută la creşterea ei, deoarece în unele zone, în timpul lucrului cu un implement, dacă nu este necesar să mergem la o viteză foarte mare, atunci putem să creştem viteza la deplasare", ne-a declarat Iulian Creţu, Specialist Divizia Agricultura de Precizie.
• CropXplorer poate părea un simplu senzor de biomasă, însă este mai mult decât atât. Având în spate un sistem care utilizează caracteristici şi algoritmi de precizie, senzorul determină rata de fertilizare, bazându-se pe necesităţile imediate ale plantei şi pe starea sa de dezvoltare.
Sistemul are doi senzori optici de înaltă precizie care pot măsura atât conţinutul de biomasă din plantă, cât şi pe cel de azot, iar modul Map+Overlay le permite operatorilor să folosească şi să exporte hărţi de producţie şi diverse masurători pe care senzorii le fac din mers. Sistemul citeşte date, le procesează şi le interpretează în timp real şi comandă maşina de împrăştiat amendamente pe baza datelor citite anterior.
Cu siguranţă, cel mai avansat senzor de pe piaţă - CropXplorer este unul dintre cele mai uşor de instalat şi de folosit. Acesta poate fi montat pe sistemul de prindere cu trei puncte frontal sau pe greutatea faţă, nefiind necesară calibrarea.
Senzorul dispune de un terminal dedicat, compatibil cu maşinile de împrăştiat ISOBUS, dar şi cu majoritatea non-ISOBUS, capabile de VRA.
• Senzorul NIR, dedicat recoltelor culese, poate fi montat pe mai multe tipuri de echipamente de recoltat, precum combine şi maşini de recoltate furaje, balotiere sau cisterne.
Senzorul permite fermierilor să determine umiditatea recoltei, precum şi componenţa cerealelor în termeni de fibre, amidon, pleavă şi grăsimi crude. Toţi aceşti parametri oferă date relevante pentru preţul de vânzare al cerealelor şi pentru dozarea corectă a hranei animalelor din fermă. De aceea, senzorul NIR este perfect pentru agricultorii din indudstria de panificaţie care deseori trebuie să apeleze la laboratoare şi la ingineri agronomi pentru a obţine nişte date care acum sunt la un click distanţă.
• FarmXtend este o aplicaţie inteligentă care funcţionează cu un set complet de senzori interconectaţi. Aceasta permite agricultorilor să monitorizeze datele meteorologice în teren şi facilitează un proces complex de luare a deciziilor în timpul lucrului.
Aplicaţia se bazează pe trei senzori interconectaţi astfel:
- Staţia WeatherXact care detectează temperatura şi umiditatea la o înălţime de 1 metru deasupra culturilor;
- RainXact, un indicator al precipitaţiilor sub formă de ploaie;
- SoilXact, indicatorul ce înregistrează umiditatea solului şi temperatura la diferite adâncimi.
Specifici acestei aplicaţii sunt algoritmii incluşi care pot determina nivelul bolii de care suferă planta doar după temperatură şi umiditate.


UNDE PUTEŢI TESTA TEHNOLOGIILE INOVATIVE AGXTEND?
În următoarele luni, AgroConcept va prezenta sistemele AGXTEND şi le va pune într-un context practic, pentru ca fermierii să poată vedea modul de operare şi beneficiile pe care acestea le au. În acest sens, campania de lansare a sistemelor va fi secondată de o caravană care va circula în mai multe locaţii din ţară şi care are ca scop exemplificarea modului în care cele patru sisteme, SoilXplorer, CropXplorer, NIR Sensor şi FarmXtend, pot funcţiona la fel de bine pe orice utilaj compatibil ISOBUS, indiferent de marcă sau de putere.
Fermierii vor putea viziona produsele AGXTEND la Agraria şi AgriPlanta, precum şi în alte câteva demonstraţii organizate în câmp de către AgroConcept.

Marco Tronchi_b
Marco Tronchi: „În 2016 am început de la zero acest business, iar acum avem 260 de persoane dedicate acestei afaceri, din care 60 sunt implicaţi în activităţile post-vânzare. În acest an dorim să creştem departamentul after-sales cu 40%; acesta este doar un indicator că dorim să fim aproape, să servim clienţii, să dezvoltăm relaţia noastră cu aceştia”.

Gianluca Bagnetti_b

Gianluca Bagnetti: „Noi ştim că viitorul este în tehnologie. Condiţiile meteorologice se schimbă, devin mai dificile şi noi dorim să venim în sprijinul fermierilor noştri”.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 6/233 (ediţia 1-14 aprilie 2019)

Vizualizat: 695 | Video Video 1 2 3 4 5 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?