Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AgroConcept la AgriPlanta

Publicat: 26 iunie 2019 - 18:44
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Standul AgroConcept de la AgriPlanta - RomAgroTec a oferit posibilitatea fermierilor să vizioneze întreaga ofertă de tractoare şi combine New Holland şi pachetul complet de utilaje Kverneland, branduri pentru care compania este importator şi distribuitor exclusiv în România.

AgroConcept la AgriPlanta_b

Tractoarele New Holland din seriile T5, T6, T7 şi T8, cu o putere de 35 până la 435 CP (putere nominală). Modelul T7.315 (300 CP) Heavy Duty, care a primit premiul "Maşina anului" în 2016, are transmisie cu variaţie continuă Auto Command™ şi o dotare standard de excepţie: suspensie pe puntea anterioară Terraglide™, suspensie cabină, patru seturi de cuple hidraulice spate, patru turaţii la priza de putere şi altele.
Un alt model remarcat este T6 Dynamic Command, care "a fost premiat la SIMA 2019, are o transmisie cu dublu ambreiaj complet nouă, cu schimbare foarte eficientă şi lină, confort crescut al operatorului şi un consum foarte mic de carburant”, ne-a explicat Bogdan Ciobanu, manager produs tractoare la AgroConcept.
O altă serie de tractoare New Holland - premiată internaţional - T5 Electro Command - oferă toate avantajele renumitei punţi cu faţă cu amortizare Terraglide şi sistemul de suspensie Comfort Ride.
Combinele New Holland, recunoscute pentru eficienţa şi productivitatea lor, au fost, de asemenea, foarte bine reprezentate în standul AgroConcept. "Începând de la seria TC 5.80 - combine simple, cu suprafaţă mare de curăţare şi capacitate mare de recoltare, binecunoscute de fermierii români, apoi seria CX pentru fermele medii şi până la vârful de gamă - CR. Combinele CR sunt dotate cu sistemul automat IntelliSense ce permite reglarea parametrilor de lucru automat, în timpul operării, în funcţie de recoltă. Tehnologia avansată de recoltare mai include şi sistemul de ghidare automată IntelliSteer®, tehnologia Dynamic Flow Control pentru reglarea de la distanţă a paletelor rotoarelor, ce permite modificarea poziţiei acestora din mers, în funcţie de modificarea condiţiei cerealelor, având drept consecinţă creşterea productivităţii cu până la 20 la sută", a precizat Bogdan Ciobanu.
În standul AgroConcept a fost prezentată şi combina Braud, modelul 9070 L pentru recoltat struguri, care se remarcă prin sistemul de selectare şi colectare a boabelor de struguri, precum şi seria de tractoare specializate pentru viticultură.
AGXTEND - noua divizie de echipamente de precizie cu sistemele sale inovatoare SoilXplorer, CropXplorer şi NIR Sensor, împreună cu sistemele de ghidare automată, toate acestea întregesc oferta AgroConcept destinată agriculturii de precizie.

AgroConcept la AgriPlanta_b

KVERNELAND A ÎMPLINIT 140 DE ANI
Din seria de utilaje agricole Kverneland, care anul acesta aniversează 140 de ani de existenţă, în standul AgroConcept au fost prezentate semănători de păioase şi de plante prăşitoare, maşini de erbicidat, maşini pentru împrăştiat îngrăşăminte şi utilaje pentru prelucrarea solului: combinatoare, dezmiriştitoare, grape cu discuri şi pluguri.
Semănătoarea Kverneland Optima SX, tractată, permite executarea semănatului la o viteză de până la 18 km/oră şi cu o precizie foarte mare. Optima SX are un buncăr de îngrăşăminte de 2000 litri, pentru o mai mare productivitate.
La lucrările care vor urma după recoltarea la păioase, Bogdan Ciobanu recomandă folosirea grapelor cu discuri Kverneland QualiDisc cu talere de 520 mm sau de 600 mm, care permit lucrul la adâncimea de 10-18 cm şi cu o viteză de până la 20 km/h. De asemenea, cultivatorul dezmiriştitor TLG, tractat, permite pregătirea solului şi o prelucrare foarte eficientă direct în mirişte la o adâncime de până la 30 cm, cu lăţimea de lucru de 4 sau 6 m, folosind tractoare cu puterea de peste 300 CP.


Bogdan Ciobanu: “Din gama de vârf a tractoarelor convenţionale trebuie amintit modelul T8, produs în Statele Unite, cu putere maximă de 435 CP, transmisie Full-Powershift Ultra Command™ şi sistem IntelliShift",”


Articol publicat în revista Ferma nr. 11/238 (ediţia 15-30 iunie 2019)

Vizualizat: 174 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?