Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agrocomerţ Holding şi Lemken şi-au unit forţele în câmp

Publicat: 16 iunie 2017 - 17:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Într-o perioadă aglomerată din punct de vedere al evenimentelor în câmp dedicate prezentărilor de utilaje, seminţe şi produse pentru protecţia plantelor, Agrocomerţ Holding SA şi Lemken România au organizat o demonstraţie practică la Mănăştur, judeţul Arad. 

Evenimentul, la care au participat peste 60 de fermieri, a avut loc pe terenul Procereal Agrosan SRL, societate care a pus la dispoziţie infrastructura fermei şi o parte din utilaje.

Agrocomerţ Holding şi Lemken şi-au unit forţele în câmpClick pe poza pentru galerie!
În deschiderea manifestării a fost făcută o prezentare tehnică a plugului reversibil semipurtat Diamant 11, Juwel - plug reversibil purtat, cultivatorul Karat (cu lăţimea de lucru de 5 metri) şi a grapei compacte cu discuri Rubin. Toate cele patru utilaje aparţin exploataţiei gazdă: „Am dorit să arătăm astfel ce înseamnă prelucrarea solului cu utilaje specializate şi chiar lângă suprafaţa demo se află o parcelă la care pregătirea terenului s-a făcut cu maşinile Lemken şi care este acum cultivată cu rapiţă ce se prezintă într-o stare excelentă. De altfel, această demonstraţie a fost făcută pentru a prezenta ţintit, către o clientelă interesată, utilajele Lemken”, ne-a declarat Franz Jakoby, reprezentant Lemken în România.
În continuare a fost prezentată maşina de erbicidat Primus şi o combinaţie de semănat formată dintr-o grapă cu discuri compactă Heliodor şi semănătoarea Soliter 9, precum şi două utilaje cu o lăţime mai mică de lucru: un cultivator Karat de 4 metri şi un gruber Kristall cu lăţimea de 3 metri.

Tractoarele Axion de la CLAAS şi-au etalat dotările
Agrocomerţ Holding SA a prezentat trei tractoare Claas: un Axion 940 şi două tractoare din seria Axion 810.
Tractorul Claas Axion 940 este echipat cu motor Cursor 9 de la FPT, în 6 cilindri cu o capacitate de 8,7 litri şi dezvoltă o putere de 380 CP. Transmisia CMATIC - continuu variabilă ZF Eccom - asigură o transmitere eficientă a puterii motorului. Cele patru game de viteze mecanice sunt selectate automat prin intermediul ambreiajelor multidisc, nefiind necesară comutarea manuală a acestora. Componenta mecanică a transmisiei CMATIC asigură o eficienţă remarcabilă şi un consum redus de carburant în orice gamă de viteze.
Claas Axion 940 este echipat cu computer de bord CEBIS şi sistem GPS prin care se monitorizează şi programează toate funcţiile tractorului. Dispunerea elementelor de comandă, amplasarea monitorului CEBIS şi a manetei multifuncţională CMOTION este specifică şi se regăseşte şi la alte utilaje ale companiei Claas.
Cele două tractoare Claas Axion 810 prezentate au o putere de 218 CP, transmisie Hexashift 24/24 viteze, echipat cu computer de bord CIS şi sistem GPS. Transmisia Hexashift permite schimbarea manuală şi fără efort a celor şase viteze powershift şi patru viteze automate sau automat, utilizând unitatea powershift HEXACTIV.
Ambele modele de tractoare, Axion 940 şi 810, respectă norma de poluare Tier 4i, fiind dotate cu tehnologie SCR (reducere catalitică selectivă) ce foloseşte Ad Blue pentru neutralizarea noxelor.
Această acţiune de prezentare a tractoarelor Claas a fost prima din seria de evenimente organizate de Agrocomerţ Holding SA. În perioada următoare sunt planificate şi alte demonstraţii şi prezentări pentru tractoarele şi combinele Claas, utilajele pentru furaje verzi şi utilaje pentru prelucrarea solului.

Cultivatorul Karat
Pentru dezmiriştiri în sezonul de vară-tomană, Franz Jakoby recomandă cultivatorul Karat, un utilaj universal care se produce la ora actuală cu lăţimi de lucru de la 3 la 7 metri, în variantă tractată şi care este indicat pentru lucrări ale solului la adâncime redusă, cum ar fi dezmiriştirea iniţială după recoltare, dar şi pentru amestecarea intensă la adâncime mai mare pentru a încorpora paiele şi resturile vegetale. „Karat este un utilaj universal pentru dezmiriştiri şi prelucrări profunde, care lucrează solul în adâncime, de la 5 cm până la 30 cm. Atunci când condiţiile nu permit efectuarea arăturilor toamna, la acest utilaj se pot demonta tăvălugii şi astfel există posibilitatea de a prelucra brut terenul, suplinind astfel arătura. Karat oferă o şansă în plus pentru a prelucra solul la adâncime şi terenul este aerisit pentru iernare. De altfel, în fiecare an au crescut vânzările pentru acest utilaj”, a evidenţiat Franz Jakoby.
Din discuţiile avute cu clienţii şi fermierii prezenţi, am remarcat faptul că anul trecut a fost un an record pentru Lemken România iar această tendinţă se păstrează în ascensiune şi anul acesta. Din păcate, numărul mare de comenzi au condus la o prelungire a termenului de livrare pentru anumite categorii de utilaje produse de constructorul german. Se pare că acest trend ascendent al vânzărilor de utilaje agricole, care se manifestă şi pe alte pieţe internaţionale, a venit mai devreme decât s-a anticipat iniţial.
Creşterea intervalului de la comandă la livrare a foat unul dintre subiectele intens discutate şi la AgriPlanta - RomAgroTec 2017. Şi acest fenomen este, mai ales pentru piaţa românească, rezultatul lipsei planificării din timp a achiziţiilor de utilaje şi a precomenzilor.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 11/194 (ediţia 15-30 iunie 2017)

Vizualizat: 350 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!