Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agrocomerț Holding și Lemken, din nou la Comloș

Publicat: 16 iulie 2014 - 18:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La sfârșitul lunii mai, într-o locație devenită deja tradițională, la Comloșu Mare, jud. Timiș, Agrocomerț Holding SA și Lemken România au organizat o demonstrație cu tractoare Claas în angrenaj cu utilaje Lemken. Pentru fermierii din Banat, aceasta a fost cea mai bună posibilitate de a vedea în lucru, în avanpremiera târgului de la Fundulea, produsele celor doi constructori germani

Click pe poza pentru galerie!

Astfel, au fost prezentate în lucru tractoarele Claas Axion 950 și Arion 310 și discurile Rubin 9, Rubin 12, gruberul Kristall 9 și plugul Diamant 11, iar static s-a putut vedea: aparatul tractat de erbicidat Primus 35 și mașina de stropit purtată Sirius 10, precum și combinatorul Korund și semănătoarea Saphir 7.

Prezentarea utilajelor a fost făcută de Stănică Coman, director vânzări al Agrocomerț Holding SA, și de Franz Jakoby, reprezentant Lemken România.

Cei doi vorbitori au evidențiat importanța prezentării în lucru, în „echipă”, a celor două tipuri de mașini - tractoarele și utilajele pentru prelucrarea solului. „Mă bucur că acțiunea comună s-a permanentizat și a devenit o tradiție. De altfel, este o mare deosebire între a vedea un utilaj în prospecte și a-l vedea direct, la lucru; aici se poate aprecia calitatea lucrărilor realizate. Am prezentat aici gama de tractoare Claas iar seriile de combine Claas comercializate de firma noastră vor fi prezentate în direct la acțiunile de recoltare din perioada următoare”, a spus Stănică Coman.

 

Gama de tractoare Claas

Tractoarele Claas sunt disponibile cu puteri începând de la 70 CP până la 500 CP. Gama tractoarelor convenționale, cu patru roți, cuprinde: gama Nexos cu utilaje dedicate utilizării speciale (viticultură, pomicultură, legumicultură); seria Axos 310-340 cu puteri de la 74 la 100 CP; gama Arion 530-650, cu puteri de la 145 la 184 CP; seria Axion 810-850, cu puteri de la 176 până la 230 CP; seria Axion 920-950 ce cuprinde tractoarele de putere mare, începând cu 315 până la 410 CP.

Claas Axion 950, cel mai mare tractor convențional al firmei Claas, este echipat cu un motor Fiat, cu 6 cilindri, 8710 cm3, cu motor Tier 4i, care dezvoltă o putere maximă de 410 CP și poate atinge o viteză de 50 km. Seriile Axion 900 cuprind tractoare cu puteri de la 315 CP până la 410 CP. Modelul prezentat la Comloș poate să ridice 11.600 kg pe tiranții din spate și 6500 kg pe tiranții din față și poate fi echipat cu 3 până la 8 valve cu acționare electronică. Există posibilitatea anvelopării cu diferite variante, atât pe spate, cât și pe față, putându-se monta roți duble. Cabina fixată în 4 puncte asigură o bună vizibilitate și un confort deosebit. Rezervorul pentru AdBlue este încorporat în cel de motorină.

Tractoarele Claas Axos cuprind gama de putere de 70-105 CP. Tractorul prezentat, Axos 310, are un motor Perkins, Tier IIIi, cu 4 cilindri, 4400 cm3, supraalimentat cu un sistem mecanic de injecție.

Tractorul are posibilitatea să fie echipat cu un încărcător frontal Claas cu diferite implemente. Modelul prezentat are o priză de putere spate ce poate atinge 540/1000 rotații, iar modele mari pot fi dotate și cu priză de putere față și pot ridica pe tiranții din spate o greutate de 3300 kg.

La gama de tractoare Axos este de apreciat capota dintr-o bucată, cabina spațioasă, raportat la dimensiunile tractorului, și dotată cu un scaun suplimentar. Cabina poate fi cu tavan înalt, jos sau cu platformă (deschisă).

 

Discurile Rubin de la Lemken

Pentru cei mai mulți fermieri europeni și români, evident, cuvântul Lemken este similar cu plugul. Și, pe bună dreptate, tradiția constructorului german în fabricarea plugurilor a devenit emblematică. Dar nu numai plugurile definesc „Lemken”. „Și discurile Rubin sunt utilaje clasice ale firmei, intrate în istorie. Putem să ne mândrim că fiecare al treilea disc din Europa este un Rubin”, ne-a spus Franz Jacoby.

Rubin 12 este un disc greu, cu talere de 732 mm, ce lucrează la o adâncime de până la 20 cm și încorporează foarte omogen resturile vegetale. Rubin 12 are două rânduri de discuri, o greblă de mărunțire, un rând de brațe de nivelare și un tăvălug de nivelare. Talerele sunt cu rulmenți capsați, care nu necesită gresare.

Pakerul este reglabil, iar adâncimea de lucru se reglează central. Discurile scurte taie solul uniform, pe toată lățimea de lucru. Discul Rubin 12 a fost prezentat împreună cu un utilaj MSW - un tavălug greu, simplu, pentru dezmiriștire. Utilajul are nevoie de un tractor cu o putere de 70-100 CP pentru fiecare metru liniar lățime de lucru.

Rubin 9 cu talere de 610 mm în diametru este un utiaj clasic pentru dezmiriștiri, recomandat mai ales pentru porumbiște. Rubin 9 are două rânduri de discuri, cu rulmenți capsulați, apoi două rânduri de greble de mărunțire și, la final, un tăvălug ce poate fi configurat în funcție de tipul lucrării executate. Este prevăzută, în viitor, realizarea unor modele care să aibă talerele montate cu rulmenți fără gresare. Lățimea de lucru a discului Rubin 9 prezentat la Comloș a fost de 3,5 m. Necesarul puterii de lucru a tractorului este de 150 CP. Discul Rubin are un unghi de atac mare iar viteza optimă de lucru trebuie să fie de peste 12 km/oră pentru o bună lucrare a solului.


Diamant 11 și Kristall 9

Plugul reversibil Diamant 11 prezentat este dotat cu cormane DuraMaxx din oțel-carbon înalt aliat, fără găuri frezate sau perforate, care au un sistem special de cuplare, fără șuruburi. În acest fel, materialul este mult mai bine călit, față de sistemul clasic de prindere cu șurub, cormanele au o durată de viață mult mai lungă, neexistând riscul ca în urma uzurii să se desprindă din șuruburile. Schimbarea cormanelor DuraMaxx se poate face cu ușurință, fără a necesita unelte.

Lățimea de lucru a plugurilor Lemken poate fi reglată manual, dar există și posibilitatea reglării din cabină. Sistemul de siguranță, în caz de obstacole, este de tip cu șurub de forfecare, dar se poate livra și cu cilindru de forță.

Gruberul Kristall 9 are două rânduri de organe active și lucrează la o adâncime de până la 20 cm. La o viteză de lucru adecvată, utilajul realizează un bun amestec al resturilor vegetale. Necesarul de putere este relativ mic, pentru cele două rânduri de organe de lucru. Tipul organelor active poate fi diferit. Utilajul prezentat a avut primul rând de cuțite cu aripi TriMix, curbate, care, spre deosebire de aripile laterale drepte, „aruncă” în lateral un flux de sol pe fiecare parte a cuțitului. În spate, după cele două rânduri de organe active, Kristall 9 are un rând de discuri de nivelare și un tăvălug.

Vizualizat: 712 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?