Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

AgriPlanta - ora exactă în tehnologia agricolă

Publicat: 08 august 2018 - 22:20
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Târgul AgriPlanta - RomAgroTec şi-a deschis porţile şi în acest an la Fundulea, judeţul Călăraşi, în perioada 17-20 mai. Cu un concept expoziţional unic în România, târgul a reuşit să reunească şi de această dată sute de firme expozante, producători, importatori şi distribuitori de seminţe, de fertilizanţi şi produse pentru protecţia plantelor, furnizori de maşini şi utilaje agricole, de sisteme de irigaţii, echipamente şi tehnologii pentru energii regenerabile, asociaţii de profil şi presa de specialitate.

Marile companii producătoare de maşini şi utilaje agricole şi-au etalat ultimele tehnologii din domeniu. De asemenea, pe întreaga perioadă a târgului au avut loc demonstraţii cu maşini agricole, comentate de Ovidiu Ranta, specialist în mecanizarea agriculturii. Au fost prezentate maşini de erbicidat, tractoare, combine şi alte utilaje distribuite în România de companii de prestigiu. În demonstraţii, utilajele prezentate au simulat lucrări agricole, inclusiv trecerea pe un sector de drum cu denivelări, astfel că agricultorii au avut posibilitatea să se informeze şi să decidă ce maşină li se potriveşte în funcţie de tipul şi de dimensiunea exploataţiei lor.

Titan Machinery: performanţă, inovaţie şi diversitate

Răzvan Tomescu_b
Inovaţie, tehnologie, performanţă şi diversitate, aşa putem descrie în câteva cuvinte prezenţa Titan Machinery România la AgriPlanta - RomAgroTec 2018. Pe lângă echipamentele impunătoare expuse în standul companiei, Titan Machinery le-a oferit fermierilor şi o experienţă inedită, numită “Dinner in the sky”, ridicându-i astfel în cel mai înalt punct al târgului, unde au trăit o senzaţie memorabilă. “Este al doilea an în care prezentăm acest concept «Dinner in the sky», la AgriPlanta. Am dorit să ridicăm fermirii la înălţime, să le oferim un moment unic în viaţă. Pe lângă acest concept, am adus în stand noile sprayere de la Dammann, brand pe care începem să-l comercializăm de anul acesta, şi cositoarea autopropulsată de la MacDon. Acestea sunt noile produse din portofoliu. Echipamentele sunt produse de top, robuste şi nu riscă să se strice în activitatea de zi cu zi, în câmp. De asemenea, am mai adus pe piaţa din România şi tractoarele mici. Cererea pentru acestea a devenit din ce în ce mai mare”, ne-a declarat Răzvan Tomescu, marketing manager la Titan Machinery.
Maşina de cosit autopropulsată M155 E4 de la MacDon reprezintă o nouă abordare a producătorului, ce oferă cu certitudine cel mai eficient şi rentabil pachet în raport cu celelalte utilaje convenţionale de pe piaţă. Maşina de cosit MacDon este dotată cu un motor în 4 cilindri cu o putere nominală de 155 CP, care respectă reglementările de emisie Tier 4. Are o greutate de 4,5 tone şi se deplasează atât înainte, cât şi înapoi, ajungând la o viteză maximă în lucru de 26 km/h şi o viteză maximă de transport de 37 km/h.

IPSO Agricultură - dublă aniversare

Cosmin Miroiu_b
Participarea IPSO Agricultură la AgriPlanta a fost marcată de o dublă aniversare. În 2018 se împlinesc 100 de ani de tractoare John Deere în lume, dar şi momentul în care compania Kuhn sărbătoreşte 190 de ani de existenţă. Conceptul inovativ al standului, expunerea utilajelor, precum şi alte elemente de diferenţiere au întregit imaginea de ansamblu cu care compania i-a întâmpinat pe vizitatori. “Cu ajutorul fermierului Iliuţă, care este pasionat de John Deere, am pus la dispoziţie două tractoare de colecţie în stand. Acestea sunt produse în anii 1934 şi 1947. La vremea respectivă erau tractoare simplu de operat, cu motorizare pe benzină, în doi cilindri. Am vrut să scoatem în reflief faptul de unde am plecat şi unde am ajuns, deoarece 100 de ani reprezintă o istorie”, ne spune Paul Popescu, specialist produs în cadrul John Deere.
Pe lângă tractoarele de colecţie, care au făcut senzaţie în rândul fermierilor, combina supranumită “regina câmpului” a reuşit să atragă din nou atenţia tuturor. John Deere din seria S700 este, prin excelenţă, combina cu adevărat automată disponibilă în prezent pe piaţă. Reglarea integrată a combinei garantează un randament constant al procesului de recoltare, indiferent de condiţii.
Combina S 700 îşi merită numele de “regina câmpului”, pentru că este un utilaj de mare productivitate. “Odată cu noul model, avem detalii extrem de importante pe partea de inteligenţă. Aş vrea să nuanţez doar trei dintre acestea: sistemul ICA 2, (ajustarea integrată a combinei) prin care combina preia controlul asupra reglării parametrilor de producţie. De asemenea, chiar dacă din exterior cabina pare la fel, în interior am schimbat foarte mult. Avem un joystick mult mai intuitiv, un monitor 4600 şi un nou ambient în spaţiul de operare. Şi, nu în ultimul rând, opţiunea prin care se autocalibrează sistemul de cântărire a producţiei”, spune Cosmin Miroiu, specialist produs - John Deere.

Claas Axion 960 - Tractorul anului 2018

Claas Axion 960 - Tractorul anului 2018_b
Aşa cum i-a obişnuit pe fermieri de la ediţie la ediţie, compania Claas a fost prezentă la AgriPlanta - RomAgroTec 2018 cu cele mai noi şi performante utilaje agricole din portofoliu. Utilaje inedite, destinate tuturor fermierilor, indiferent de suprafaţa lucrată. Noul tractor Claas Axion 960, numit şi Tractorul anului 2018, a fost echipamentul vedetă al standului. “Acest model este apreciat în special pentru forţa de tracţiune uriaşă, interacţiunea perfectă dintre motor şi transmisie, utilizarea extrem de simplă şi consumul redus de carburant. Tractoarele din gama Axion 900 au o putere de 300 şi 400 CP şi sunt dotate cu noul sistem inovativ Terramatic, care echipează toate utilajele autopropulsate şi care asigură o monitorizare şi o identificare a posibilelor coduri de avarie şi remedierea lor de la distanţă. Principalele avantaje ale tractoarelor Claas sunt performanţa şi mobilitatea, iar orice problemă care apare poate fi rezolvată în cel mai scurt timp”, ne declară Luigi Radu, director general Claas.

Automatizarea - avantajul clar al instalaţiilor Himel

Radu Domniţa_b
La standul Himel am observat echipamente cu ajutorul cărora produsele secundare din producţia agricolă pot fi valorificate şi transformate în peleţi din paie: o sursă de energie a viitorului. “O temă foarte importantă de discuţie cu clienţii noştri a fost partea de automatizare, în care vedem avantajul clar al instalaţiilor Himel. În domeniul instalaţiilor de peletizare a biomasei şi al FNC-urilor, partea de automatizare a procesului joacă un rol vital în atingerea performanţelor maxime de producţie şi ne diferenţiază de restul producătorilor. Pe lângă o parte mecanică foarte bine pusă la punct, logica din spatele funcţionării scurtează timpii de pauză, crescând astfel productivitatea, evită suprasolicitarea motoarelor şi prelungeşte durata de viaţă a componentelor. Avantajele clienţilor sunt clare: economie de energie, capacitate mărită şi mai puţin personal operativ, lucruri confirmate în practică”, spune Radu Domniţa, reprezentat Himel.

Noi soluţii de fertilizare a plantelor, marca Borealis L.A.T.

Borealis_b
Borealis L.A.T. a fost prezentă la AgriPlanta cu o serie de soluţii şi de îngrăşăminte granulate, lichide şi hidrosolubile. Vizitatorii de la acest eveniment au fost în mare parte interesaţi de conţinutul de sulf, dar şi de microelementele din complexele NP şi NPK. Asta arată că fermierii sunt mai atenţi la necesarul de substanţe nutritive ale solului, au concluzionat specialiştii companiei. “Suntem focusaţi pe promovarea îngrăşămintelor foliare, Nitrocalcar şi Azotat de amoniu granulat. Îngrăşămintele foliare poartă numele generic Supremo, sunt produse în fabricile noastre Rosier din Franţa. Sunt disponibile sub formă de pulberi hidrosolubile, care datorită dizolvării complete se pot aplica foliar fără riscul ca pe frunze să rămână microcristale, dar se pot aplica cu succes şi prin fertirigare. Vreau să menţionez că Nitrocalcar este unul dintre produsele noastre de bază. Datorită asocierii dintre Azot şi Ca are o reacţie neutră la aplicare şi nu influenţează într-un mod nedorit evoluţia pH-ului din sol. De asemenea, mai are şi o granulaţie mare, oferind posibilitatea aplicării uniforme pe o rază mare de lucru”, ne spune Alexandru Raca, Area Sales Manager al Borealis L.A.T.

Disc Roller Contour, de la Tadis Agro

Printre celelalte utilaje deja consecrate, la AgriPlanta, Tadis Agro a prezentat un utilaj de la firma He-Va din Danemarca, firmă relativ nouă pe piaţa agricolă din România, pentru care Tadis Agro este distribuitor în exclusivitate. Este vorba despre un disc dezmiriştitor - Disc Roller Contour - având lăţimea de lucru de 5,5 m. Noutatea acestui model constă într-un tăvălug pentru tocarea resturilor vegetale. Tăvălugul frontal Top Cutter este ideal pentru efectuarea lucrărilor de dezmiriştire după culturi ca: floarea-soarelui, rapiţă, porumb sau chiar grâu şi orz. Adâncimea de lucru pentru modelul prezent în târg, dar şi pentru celelalte modele, se reglează hidraulic, astfel că solicitarea mecanizatorului este redusă aproape în totalitate. Această reglare se face cu ajutorul unor cilindri care acţionează fiecare secţiune de discuri în parte. Putem spune că este un utilaj universal, acesta se poate folosi atât ca dezmiriştitor, dar şi pe arătură pentru mărunţirea terenului la culturile din toamnă. “Disc Roller Contour are capacitatea de a copia conturul terenului astfel încât pe toată lăţimea utilajului adâncimea de lucru să fie aceeaşi. Această copiere este realizată de sistemul SAT System, implementat de firma He-Va cu succes în multe ţări europene. Un alt avantaj îl constituie şi sistemul unic DSD, sistem care realizează reglajul sincronizat al unghiului de atac al discurilor cu adâncimea de operare. Practic, acest sistem permite discurilor să lucreze într-un mod eficient indiferent de adâncimea de lucru”, detalizază Constantin Cioară, specialist produs în cadrul Tadis Agro.

Master HD 300 - noutatea prezentată de Siptec

Daniel Motorga_b
Cultivatorul combinat Master HD 300 - noutatea firmei Siptec - garantează rezultate excelente în prelucrarea câmpurilor. Echipamentul este util atât pentru pregătirea miriştilor, cât şi pentru pregătirea patului germinativ după arat. “Lăţimea de lucru a cultivatorului este de 3 metri, iar adâncimea de lucru ajunge până la 35 cm. Utilizarea acestui utilaj în fermă aduce cu sine o mulţime de avantaje. Spre exemplu, forma canelată a discurilor înclinate, combinată cu poziţionarea dinţilor mai mari permit o pătrundere mai uşoară în sol. De aceea este recomandat şi pe solurile mai dure”, spune Daniel Motorga, Area Sales Manager - Siptec.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 11/216 (ediţia 15-30 iunie 2018)

Târgul AgriPlanta - RomAgroTec 2018_bClick pe poza pentru galerie!

 

Vizualizat: 1311 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?